Masterclass herstructurering van het secretariaat

Let op: alleen incompany beschikbaar

 • Boordevol praktische handvatten voor een geslaagde herstructurering
 • Maak zelf de vertaling naar jouw eigen situatie met het Insights Discovery® profiel
 • Creëer draagvlak en commitment van jouw team en het management
 • Over de harde en zachte kant, zichtbare en onzichtbare noodzaak en belemmeringen
 • Speciaal voor diegene die de reorganisatie van het secretariaat begeleidt en vormt

Deze opleiding of cursus heeft reeds plaatsgevonden.

Wil je meer informatie over een eventuele nieuwe editie?
Laat dan je gegevens achter en wij je dan graag.
Deze opleiding of cursus incompany volgen? Bekijk hier meer informatie over onze incompany cursussen.

Onze privacy-policy

Hoe zorg je ervoor dat een reorganisatie succesvol is?

Als er gereorganiseerd moet worden zijn vaak de ‘harde’ argumenten leidend vanuit de gedachte dat dingen niet goed (genoeg) gaan. Efficiency en effectief werken zijn de meest genoemde doelen. Afdelingen worden vaak op die bedrijfskundige manier aangestuurd. Waarom mislukken reorganistaties zo vaak?

De antwoorden zijn gemakkelijk te vinden; onvoldoende voorbereiding, te weinig draagvlak, miscommunicaties. De oplossingen lijken voor de hand te liggen. De praktijk blijkt weerbarstiger. De zachte kant wordt vaak onderschat. Weerstand en veranderbereidheid vragen aandacht.

 

Doel van de Masterclass herstructurering

Tijdens deze masterclass gaan we in op de zichtbare-harde en de onzichtbare-zachte noodzaken en belemmeringen die komen kijken bij een herstructurering. Het doel is zoveel mogelijk handvatten aan te reiken die je nodig hebt om de verandering succesvol door te voeren. Dat loopt uiteen van sparren met het management, hun argumenten duidelijk voor ogen hebben, het daadwerkelijk vormen van het nieuwe team en het helder krijgen van de persoonlijke visie op het verandertraject.

Maar ook:

 • Organisatievormen voor het secretariaat
 • Draagvlak en commitment creëeren van jouw team en het management
 • De succesfactoren voor een geslaagde herstructurering
 • Omgaan met verschillende belangen en verwachtingen

Bekijk het 2-daagse programma

 

Voorbereiding Masterclass: o.a. het Insights Discovery® profiel

Ter voorbereiding op de masterclass maak je digitaal de Insights Discovery® vragenlijst én er is een aantal artikelen en filmpjes die je doorneemt. Hiermee maak je tijdens de masterclass de vertaling naar jouw eigen situatie. De voorbereidingstijd is ongeveer 4 uur.

Het Insights Discovery® profiel is gebaseerd op de psychologie van Carl Jung. Het is een perfect vertrekpunt voor de masterclass omdat je veel inzichten krijgt in jouw kwaliteiten en verschillende organisatieculturen. Het profiel geeft je inzicht:

 • in jouw verander- en leiderschapsstijlstijl
 • in jouw motieven om wel of niet mee te bewegen met een verandering
 • hoe je nog beter aansluit bij andere typen mensen en omgaat met weerstand en emotie
 • hoe je invloed uitoefent in de verschillende organisatieculturen
 • welke toegevoegde waarde jij hebt in teams en hoe je dit succesvol kan inzetten

Oftewel: het profiel geeft je gedetailleerd inzicht in jouw unieke persoonlijke stijl en hoe dit jouw relaties beïnvloedt. Je krijgt ook praktisch advies over manieren om beter om te gaan met jouw omgeving, zowel in je professionele als in je privéleven.

Hoor in deze video meer over Insights Discovery

Insights Discovery profiel

 

Is deze masterclass iets voor jou?

Herstructurering van het secretariaat is speciaal ontwikkeld voor jou als je de herstructurering/reorganisatie van het secretariaat gaat begeleiden en vormen. Dus ben je een secretaresse (van het secretariaat) die dit als opdracht heeft gekregen, de officemanager, teamleider, aangestelde coach, HR of de facilitair manager? Dan is deze masterclass perfect!

Wil je meer weten, heb je twijfels of wil je ons vrijblijvende advies? Neem vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseurs Marjan Muller en Niehk Senders via 040 - 2 974 947. Zij staan je graag te woord!

 

Inclusief certificaat en studiepunten voor het SMI Degree

Je ontvangt aan het einde van de masterclass het certificaat Herstructurering van het secretariaat van SMI. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 4 studiepunten.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

Zo overtuig je jouw manager!

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn!

Het programma start alle dagen om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Vanaf 9.00 uur is de ontvangst. Tussendoor is er ruimte gereserveerd voor koffie-/thee- en lunchpauze.


Dag 1: Harde kant; zichtbare noodzaak/belemmeringen

Waarom veranderen organisaties?
Wat zijn de succesfactoren van een geslaagde herstructurering dan wel reorganisatie? Wat heb je daarvoor nodig en hoe zorg je ervoor dat jij gehoord wordt?

Bredere kijk op veranderen

 • Vier kleurenaspecten van re- of organiseren
 • Aan de hand van de Insights Discovery® kleuren inzicht in bedrijfsprocessen
 • Weten welke factoren meespelen bij het opzetten, implementeren en verbeteren van de afdeling (het secretariaat/facilitair)

Krachtenveld om jou heen

 • Inzicht in het krachtenveld van de organisatie en jouw eigen positie daarin
 • Omgaan met verschillende belangen en verwachtingen
 • Verschillende visies op en organisatievormen voor het secretariaat, bijvoorbeeld secretaressepool en zelfsturing
 • De Concrete blauwdruk van jouw reorganisaties, waarmee jij bij jouw management kunt aankomen.

Dag 2: Zachte kant; onzichtbare noodzaak/belemmeringen

Waarom mislukken reorganisaties zo vaak?
Het gaat altijd om mensen. Waar sta jijzelf? Hoe krijg je anderen mee? Hoe maak je van een heterogene groep een homogene groep, en is dat nodig? Wat komt er kijken bij een zelfsturend team?

Belemmeringen bij het uitvoeren van de blauwdruk

 • Weerstanden in al hun facetten
 • Herken de eerste tekenen van veranderbereidheid en weerstand
 • Wat veroorzaakt weerstand, wat zijn de uitingsvormen en hoe ga je daarmee om in tijden van reorganiseren?
 • Weerstand is niet gelijk aan tegenstand!

De kansen voor een succesvol resultaat

 • De dialoog werkt overtuigend
 • Randvoorwaarden voor een succesvolle dialoog
 • Tussen denken en doen, verantwoordelijkheid durven en willen nemen en krijgen, dan wel delen
 • Draagvlak en commitment van jouw team en management organiseren

Sabina Brammer

Partner, Dekkei Groep. Sabina heeft ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van individuen en groepen in zowel de profit als de non-profitsector.

Na haar Propedeuse Psychologie, Bachelor Social Work en Post HBO trainer/coach met hart en ziel®, heeft zij zich verder gespecialiseerd in competentiemanagement, teamontwikkeling en interpersoonlijke vaardigheden in een professionele omgeving. Zij is human resource DNLA-expert en Insights Discovery practitioner.


Margriet Guiver-Freeman

Partner, Dekkei Groep. De activiteiten van Margriet zijn gericht op de ontwikkeling van mensen en organisaties. Haar talent is organisatieontwikkeling op strategisch niveau en het krijgen van draagvlak en commitment voor verandering. Margriet is gecertificeerd MCI Mastercoach®, FInstIB (organisatieadviseur), Insights® Practitioner, Trainer-NOBTRA®, GCoach.nl, docent ESL.

Haar stijl is coachend, motiverend, vernieuwend en teamgericht op alle niveaus. Ze is sterk in het verkrijgen van draagvlak en commitment voor verandering. Ze werkt oplossingsgericht en brengt op natuurlijke manier kennis, vaardigheden en gewenst gedrag over. Ook heeft ze een aantal boeken geschreven over HRM en algemeen management.

Investering

De investering van deze 2-daagse Masterclass Herstructurering van het Secretariaat bedraagt € 1.899,- (excl. btw) per persoon. Dit bedrag is inclusief koffie / thee, lunches en toegang tot de online leeromgeving. Hier vind je informatie over de opleiding en eventuele opdrachten.

Het programma start alle dagen om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Vanaf 9.00 uur is de ontvangst. Tussendoor is er ruimte gereserveerd voor koffie-/ thee- en lunchpauze.

 


Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

 

Naar Mijn Online Leeromgeving
Masterclass herstructurering van het secretariaat


Incompany training

Onze maatschappij verandert snel. Dit heeft grote invloed op jouw rol en die van jouw collega's: jullie zijn management assistent 3.0 geworden. Klopt het dat jij en jouw collega’s allemaal grote behoefte hebben aan deze opleiding? Logisch! Een incompany training is dé oplossing. Wij denken graag met je mee, zodat jullie gezamenlijke leerdoelen gerealiseerd worden. In overleg bepalen we een datum en locatie die voor jullie ideaal zijn. Al vele bedrijven gingen je voor!

Voordelen

 • De inhoud van deze opleiding wordt afgestemd op jullie organisatie (herkenbaarheid)
 • Ga met elkaar in gesprek (ook over lastige situaties)
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Er is individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Het hele team is in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de cursus wanneer het jullie uitkomt
 • Lean organisatie? We onderzoeken jullie verbeterpunten voor een zelfsturend secretariaat
 • Mogelijk: individuele coaching on the job om doelen te complementeren

Vragen of meer informatie?

Lees meer over onze incompany trainingen of neem vrijblijvend contact op met

Sabine Slagter Incompany Advies
Sabine Slagter
Manager Incompany trainingen
Email: s.slagter@secretary.nl
Telefoon: 040 2 974 874 / Mobiel: 06 51 35 28 21

Inlogcode:

Algemene Informatie

Type: Masterclass
Prijs: €1899,- excl. btw
Datum: In overleg
Studiepunten: 4
Locatie: Nader te bepalen

Tip: opleidingsadvies

Wil je persoonlijk advies over welke opleiding het best bij je past? Bel:

Visit link 040 - 2 974 947

Marjan Muller en Niehk Senders

Chat direct met ons

Incompany

Deze training op maat voor jouw team of organisatie? Bel of mail:

Visit link 06 - 51 35 28 21

Sabine Slagter

Lees meer over incompany