Cursus Fresh up your skills en Praktijkdag coachvaardigheden

Verdieping in jouw strategische skills

 • Speciaal voor diegene die de opleiding Senior Assistant op strategisch niveau gevolgd heeft
 • Intensieve verdieping met toptrainer Kristine Ates
 • Pak je kans en geef jouw persoonlijke ontwikkeling een boost
 • Werk aan je strategisch onderhoud en leer een intervisie bijeenkomst te begeleiden
 • Leer de vaardigheden van een coach
 • Inclusief 4 studiepunten en certificaat 

Deze opleiding of cursus heeft reeds plaatsgevonden.

Wil je meer informatie over een eventuele nieuwe editie?
Laat dan je gegevens achter en wij je dan graag.
Deze opleiding of cursus incompany volgen? Bekijk hier meer informatie over onze incompany cursussen.

Wil je, naast dit event, ook op de hoogte blijven van onze praktische werktips, events en opleidingen op je vakgebied?

Onze privacy-policy

Speciaal voor deelnemers van de opleiding Senior Assistant op strategisch niveau

In de afgelopen jaren heb je met succes de opleiding Senior Assistant op strategisch niveau bij ons gevolgd. Omdat er veel vraag is naar een verdieping hierop, hebben we samen met Kristine Ates een intensieve 2-daagse training ontwikkeld die perfect aansluit op deze opleiding.

Bekijk het programma


Dag 1: Fresh up your skills & intervisiebegeleiding

Een waarde is iets wat jij belangrijk vindt. Het zijn je triggers, waardoor jij gemotiveerd raakt. Waarden in combinatie met je overtuigingen zijn de bron van je besluitvorming en dragen bij aan jouw persoonlijk leiderschap.

Je krijgt inzicht waarom je sommige dingen doet (of juist niet) en waarom jij je in bepaalde situaties goed of minder goed voelt. Je leert makkelijker keuzes te maken omdat je inziet welke drijfveren en overtuigingen jou iedere dag sturen. Ook leer je de sturing achter jouw eigen gedrag en dat van anderen te herkennen, zodat je onzichtbaar en doelgericht anderen beter kunt overtuigen.

Dag 2: Praktijkdag coachvaardigheden
(met acteur)

Leer de vaardigheden van een coach!

Een coach gebruikt vaardigheden die jij ook goed heel kunt toepassen op het strategisch niveau waar jij werkt. De ontwikkeling in het secretaressevak vragen om een coachende assistant. Van minder direct handelen en oplossen naar positief kritisch meedenken en reflecteren.

Oefen en ervaar
Je leert door te doen; praktisch oefenen met een trainingsacteur. Want vaardigheden maak je eigen door te proberen en te doen. In een veilige omgeving ga je aan de slag. Je krijgt opbouwende feedback en praktische tips van Kristine, de acteur en van elkaar!  De acteur sluit goed aan bij jouw praktijkvoorbeelden en geven heldere en constructieve feedback.


Dit zeggen jouw collega's over de onderhoudsdagen:

 • ''Het is een verankering van alle waardevolle inzichten, lessen en modellen die tijdens de training de aan bod zijn gekomen en waarvan er een aantal naar de achtergrond dreigen te raken wanneer ze niet goed verankerd worden. Daarnaast is het programma tijdens de onderhoudsdag zeer waardevol aangevuld met intervisiebegeleiding.''
 • ''Met collega-secretaresses heb ik al een eerste intervisiemoment ingepland en verwacht er veel profijt van te gaan hebben, zoals van de onderhoudsdag in zijn geheel!''
 • ''De opleiding behandelt in hoog tempo veel technieken. Dit is goed te volgen maar onmogelijk om allemaal te onthouden en direct toe te passen. Tijdens de onderhoudsdag wordt al het geleerde weer even opgefrist en praat je met medecursisten over hoe zij bepaalde zaken aangepakt hebben. Na deze dag had ik nog meer het gevoel de geleerde stof toe te kunnen passen in de praktijk.''
 • ''Op de onderhoudsdag wordt al het geleerde weer kort herhaald en kun je vragen te stellen waar je tegenaan loopt in de praktijk. Na deze dag kreeg de meeste stof bij mij een plekje en kon ik het beter toepassen in de praktijk. Ook is het heel leerzaam om ervaringen van de andere cursisten te horen.''

Inclusief certificaat en studiepunten voor het SMI Degree

Je ontvangt aan het einde van deze training het deelnamecertificaat van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 2 studiepunten (per dag).

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

Zo overtuig je jouw manager!

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is of dat de opleiding Senior Management Assistent 'voorlopig wel even genoeg was'? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf blijven ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn! 

Programma Onderhoudsdagen Senior assistant op strategisch niveau

Dag 1

Fresh up your skills & intervisiebegeleiding

 • Rondje ervaringen uitwisselen en leerwensen
 • Dynamisch tafelcarroussel Fresh up your Skills: verankering geleerde uit de training
  - Positionering van jouw rol
  - Strategisch ondersteunen als meerwaarde voor de manager
  - Strategisch assertief optreden
  - Vanuit ownership communiceren en gericht op samenwerking
  - Positief beïnvloeden en dingen voor elkaar krijgen.
 • Werken aan nieuwe ontwikkelpunten
 • Vergroot je inzetbaarheid in jouw organisatie

Bonus:  Intervisiebegeleiding

 • Leer deze dag hoe je een intervisie bijeenkomst kunt begeleiden

Transferopdracht*

 • Borging: Transferopdracht voor de toekomst opstellen: hoe vertaal je het geleerde naar jouw eigen praktijk?


Dag 2

Praktijkdag coachvaardigheden (met acteur)

 • Rondje ervaringen uitwisselen en leerwensen
 • Praktische vaardigheden van de coach:
  - Snel en doeltreffend (h)echt contact maken met verschillende typen gesprekspartners
  - Explorerend leren vragen stellen
  - Trigger de ander tot nadenken en tot het vinden van eigen oplossingen
  - Samen te vatten op inhoud en ook op gevoel
  - Vraag achterliggende doelen en belangen uit
  - Leer te confronteren en plaag de goede kant op.

Transferopdracht*

 • Borging: Transferopdracht voor de toekomst opstellen: hoe vertaal je het geleerde naar jouw eigen praktijk?

Transferopdracht

 1. Je hebt inmiddels een heleboel materiaal verzameld over hoe je jouw persoonlijke leerdoelen kunt behalen. Gedeeltelijk ben je er tussentijds al mee aan de slag gegaan.
 2. Ga nu terug naar je flipovervel. Kijk naar je van-naar, en bepaal waar je nu staat. Dit moment is je nieuwe vertrekpunt: gefeliciteerd dat je hier bent aangekomen!
 3. Vervolgens ga je na wat er nog ligt tussen nu en je einddoel. Welk gedrag of welke vaardigheden wil je nog aanscherpen?
 4. Kies uit dat lijstje degene die je het eerst wilt oppakken. Hoe ga je dat concreet doen, welke stappen ga je ondernemen? Hoe ziet jouw gedrag eruit, hoe voel je je als je dat andere gedrag laat zien, wat zijn je helpende gedachten? Welke kwaliteiten of methodes ga je inzetten? Denk ook aan je symbool.
 5. Bedenk iemand uit je praktijk die je op de hoogte gaat stellen van je voornemens. Kies iemand waarvan je denk dat die je waar nodig kan ondersteunen of tips kan geven, en met wie je je succes kan vieren. Daarnaast kies je (in onderling overleg) een buddy uit de groep met wie je je verhaal gaat delen, en spreek je af wanneer je dat gaat doen.
 6. Presenteer kort aan elkaar je stappenplan voor de borging in de praktijk. Vermeld er ook bij wie je erbij gaat betrekken.

De inspirerende en kundige toptrainer: Kristine Ates

Het succes van de Senior Assistant Opleiding komt voor het grootste deel door Kristine Ates. Natuurlijk is ze er weer om deze dag(en) inhoud te geven. Ze kijkt er naar uit om jou weer te ontmoeten!

 

Kristine Ates

Kristine is trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Haar drive is om het beste in mensen en teams naar boven te halen en ze een stap verder te brengen.

Dit zeggen seniors in onze evaluatie die bij haar een training volgden:

 • “Een groot compliment voor Kristine! Het succes van deze opleiding zit hem voor mij met name in haar manier van trainen en coachen”
 • “Een opleiding die de reeds ervaren directiesecretaresse/assistente in haar ontwikkeling verder kan brengen door een stukje bewustwording en nieuwe mogelijkheden zien die je vanuit je ondersteunende rol kunt inzetten om op procesniveau beter strategisch te kunnen ondersteunen”

 

Algemene informatie onderhoudsdagen Senior Assistant op strategisch niveau

Data en locatie

Fresh up your skills & intervisie 6 april 2020
Praktijkdag coachvaardigheden 18 mei 2020

 

Ben je geïnteresseerd in het volgen van deze opleiding, maar komen bovenstaande data je niet goed uit? Neem contact op met onze opleidingsadviseurs Marjan of Nicole voor alternatieve data of een andere opleiding of training: 040 - 2 974 947.

La Vie Utrecht
Sint Jacobsstraat 61
3511BP Utrecht
Tel. 030 234 0088

Parkeren en bereikbaarheid

De ontvangst is om 9.00 uur, het programma start om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur.

 

Jouw investering

De kosten van deze training bedragen € 1699,- (excl. btw) per persoon. Dit bedrag is inclusief koffie/thee, lunches.


Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

 

Naar Mijn Online Leeromgeving
Cursus Fresh up your skills en Praktijkdag coachvaardigheden


Incompany training

Onze maatschappij verandert snel. Dit heeft grote invloed op jouw rol en die van jouw collega's: jullie zijn management assistent 3.0 geworden. Klopt het dat jij en jouw collega's allemaal grote behoefte hebben aan deze opleiding? Logisch! Een incompany training is dé oplossing. Wij denken graag met je mee, zodat jullie gezamenlijke leerdoelen gerealiseerd worden. In overleg bepalen we een datum en locatie die voor jullie ideaal zijn. Al vele bedrijven gingen je voor!

Voordelen

 • De inhoud van deze opleiding wordt afgestemd op jullie organisatie (herkenbaarheid)
 • Ga met elkaar in gesprek (ook over lastige situaties)
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Er is individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Het hele team is in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de cursus wanneer het jullie uitkomt
 • Lean organisatie? We onderzoeken jullie verbeterpunten voor een zelfsturend secretariaat
 • Mogelijk: individuele coaching on the job om doelen te complementeren

Vragen of meer informatie?

Lees meer over onze incompany trainingen of neem vrijblijvend contact op met

Sabine Slagter Incompany Advies
Sabine Slagter
Manager Incompany trainingen
Email: s.slagter@secretary.nl
Telefoon: 040 2 974 874 / Mobiel: 06 51 35 28 21

Download de Brochure

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij je aan om de brochure te downloaden. Ter informatie: Cursus Fresh up your skills en Praktijkdag coachvaardigheden start op In overleg in La Vie Utrecht!

Heb je een vraag? Neem voor meer informatie contact op met:

Wil je, naast dit event, ook op de hoogte blijven van onze praktische werktips, events en opleidingen op je vakgebied?

Onze privacy-policy

Inlogcode:

Algemene Informatie

Type: 2-daagse cursus
Prijs: €1699,- excl. btw
Datum: In overleg
Studiepunten: 4
Locatie: La Vie Utrecht

Tip: opleidingsadvies

Wil je persoonlijk advies of heb je een vraag? Bel Marjan Muller en Nicole Vonk:

Visit link 040 - 2 974 947

Chat direct met ons

Incompany

Deze training op maat voor jouw team of organisatie? Bel of mail:

Visit link 06 - 51 35 28 21

Sabine Slagter

Lees meer over incompany