Nationaal Secretaresse Congres 2021

Eén dag live & jaar lang online leren

Ontmoet elkaar weer! Kom op 30 september naar Utrecht en laat je inspireren in het thema: Vitaliteit en Verandering. Hoe blijf je in de veranderende wereld van nu vitaal en up to date? Leer om te gaan met veranderingen binnen jezelf en jouw functie.

Tijdens het Nationaal Secretaresse Congres 2021 leer je het hele jaar door, op een veilige manierKies zelf: kom naar het 26e congres en/of ga voor het online 'Jaar Lang Leren'-pakket.

Bekijk het programma van het congres » Bekijk het online pakket » ✔ Houd me op de hoogte van 2022 »

Nationaal Secretaresse Congres 2021


Live congres - 30 september, UtrechtArie Boomsma

Fitness & Health-specialist


Mark Tigchelaar

Breinexpert


Olcay Gulsen

Modeontwerpster en ondernemer


Hoe houd je je hoofd en lichaam vitaal? Hoe werk je gefocust thuis, zodat je je werk toch af krijgt? Hoe vind je jezelf opnieuw uit? Dit soort vragen wordt uitgebreid besproken door hun persoonlijke verhalen en inhoudelijke lessen.

Lees meer over deze topsprekers » Compleet overzicht? Download de brochure »
Nationaal Secretaresse Congres 2021

Online 'Jaar Lang Leren'-pakket

Je ontwikkelt jezelf online met 10 workshops & masterclasses en 5 video's. Neem iedere maand een momentje voor jouw eigen ontwikkeling.

 • Enkele onderwerpen: werkgeluk vergroten, meer impact maken, leren uilen, in 5 stappen naar jouw toekomstige rol, je gedachten sturen en meer...
 • Verzorgd door onze zeer professionele docenten, zoals Astrid Kies en Titia Huisman
 • Iedere 2e dinsdag van de maand, om 9.30 uur (30 tot 60 minuten)
 • Volg live en stel direct jouw vraag aan de docent
 • Verhinderd? Geen probleem, je kijkt alles gemakkelijk terug tot 31 december 2021

Lees meer over dit pakket »


Leer hoe je - op veilige afstand - je hoofd en lichaam vitaal houdt, aandachtig (thuis)werkt met alle prikkels, de ideale mix tussen focus 'aan' en 'uit', en meer. Ook leer je het hele jaar verder dankzij het extra online 'Jaar Lang Leren'-pakket.

Lees meer over het 'Jaar Lang Leren'-pakket » ✔ Houd me op de hoogte van 2022 »

 


10.30 uur
Binnenkomst met een kop koffie en taart
11.00 uur
Opening
11.15 uur


Vitaliteit

Hoe zorg je dat je je lichaam en je hoofd vitaal houdt? Arie leert je kijken en luisteren naar je lichaam. Wat is voor hem het omslag punt geweest en wat kun je bereiken met een vitalere mindset?

Arie Boomsma

Arie is eigenaar van de Vondelgym-sportscholen en veelgevraagd spreker over fitness en vitaliteit. Hij is Fitness & Health-specialist bij RTL Boulevard en voor het AD maakt hij de serie Fit met Arie.
Lees meer over Arie
12.00 uur

Tegenslag maakt je sterker
 • Alles is anders... Wat nu?
 • Hoe vind je jezelf opnieuw uit?

Olcay Gulsen

Olcay is Nederlandse modeontwerpster, mediapersoonlijkheid en ondernemer.
Lees meer over Olcay

12.45 uur
Lunchpauze
13.45 uur
Uitreiking SMI Award:

Dit is de prijs voor de beste of meest innoverende ondersteuner van 2020. Nomineren is niet meer mogelijk.

14.00 uur

Focus management

Je werkomgeving is radicaal veranderd. Thuis werken kan heel prettig zijn, maar je moet nóg meer dan op kantoor je eigen focus organiseren. Zeker als je gezinsleden óók thuis zijn. Hoe doe je dat? Hoe zorg je voor de juiste omgeving en technieken voor écht aandachtig werk zodat je al je werk toch af krijgt? En aan het eind van de dag nog energie over hebt … dat kan!

 • Hoe organiseer je je aandacht in een wereld vol afleiding?
 • Hoe zorg je voor de juiste mix van ‘focus aan’ en ook ‘focus uit’?
 • Welke werkroutines helpen je als thuiswerker om écht lekker te werken?

Mark Tigchelaar

Mark is superspecialist in breinkunde. Hoe werkt ons brein, hoe gaat het om met aandacht, afleiding en impulsen? En hoe laat je het optimaal werken? Als je snapt hoe je brein ‘onder de motorkap’ werkt, krijg je hands-on inzichten waarmee je met meer focus werkt. Aan het eind van de dag gewoon je to do lijst af? Dat kan met de juiste focus.
Lees meer over Mark
15.00 uur

Einde Congres

Lees meer over het 'Jaar Lang Leren'-pakket » ✔ Reserveer mijn stoel op het congres »

Dit zijn de sprekers van het live congres op 30 september 2021:

 

Arie Boomsma

Arie Boomsma

Arie Boomsma is eigenaar van de Vondelgym-sportscholen en veelgevraagd spreker over fitness en vitaliteit. Hij is Fitness & Health-specialist bij RTL Boulevard en voor het AD maakt hij de serie Fit met Arie. Hij schreef over sport en gezondheid onder meer de boeken De man en zijn lichaam (2012), Beweeg (2016) en FIT (2018), waarvan meer dan 75 duizend exemplaren verkocht zijn.

 

Mark Tigchelaar

Mark Tigchelaar

Mark Tigchelaar is dyslectisch, studeerde neuropsychologie, en is breinexpert. Hij helpt meer dan 14 jaar overheden, organisaties en onderwijsinstellingen om hun productiviteit te verhogen, door effectief gebruik te maken van de mogelijkheden van de hersenen. De methode is wetenschappelijk onderbouwd en wordt in 16 landen gebruikt. Inmiddels heeft Mark meer dan 100.000 mensen opgeleid in de methoden om meer uit het brein te halen. Hij is daarnaast betrokken bij verschillende TV programma’s over de hersenen en is auteur van 4 boeken. Deze zijn vertaald in 6 talen.

 

Olcay Gulsen - Nationaal Secretaresse Congres 2021

Olcay Gulsen

Olcay is een Nederlandse modeontwerpster, mediapersoonlijkheid en ondernemer. Vrouwen zich krachtig en mooi laten voelen, is altijd een grote missie geweest van haar. Als klein meisje is Olcay altijd geïnteresseerd geweest in mode, beauty en entertainment: ze geprobeert alle elementen te combineren om een ​​sterk vrouwelijk gevoel te creëren. Ze houdt het graag simpel en toch glamour.


Dit zijn de trainers van het extra online 'Jaar Lang Leren'-pakket:

Astrid Kies

Coach, trainer en eigenaar van Kies, voor jezelf academie

Astrid vindt het belangrijk om te inspireren, te motiveren, te confronteren, to the point te zijn, te doen, te denken in mogelijkheden, te ontdekken, te enthousiasmeren, in te voelen waar het werkelijk om gaat. En dat allemaal met een dosis humor. Ze helpt mensen in hun kracht te leren staan door te bouwen aan het vertrouwen in zichzelf. Want daar waar mens en talent samenkomen gebeurt iets wonderbaarlijks.

 

Elisa Schipper

Coach Vernieuwend Denken

Onze gedachten zijn van grote invloed op ons humeur, ons doen en laten en zelfs onze gezondheid. Wanneer je weet hoe je dit positief kunt inzetten ervaar je hier winst op ieder vlak in je werk (en leven). Elisa laat je ervaren hoe je door middel van Vernieuwend Denken kiest voor (werk)geluk. Elisa is coach, trainer en eigenaar van Free My Mind Coaching en Training.

 

Luc Swaab

Braintrainer en eigenaar van Kennis INZ

Luc is een ervaren BrainTrainer die kenniswerkers van (internationaal) bedrijfsleven, overheid en onderwijs ondersteunt ‘to thrive in the knowledge economy’. Bepalen waar je je aandacht aan geeft, geeft voor een groot deel vorm aan je leven. Het richten van je aandacht is daarvoor ongelofelijk belangrijk. Hij is gefascineerd door de relatie tussen gedragsverandering en de werking van de hersenen.

 

Sicco de Ree

Trainer en adviseur, de mens als toegevoegde waarde

Inspireren, motiveren, enthousiasmeren en service gericht denken zijn kreten die perfect bij Sicco passen. Zijn specialisatie ligt op de toekomst van werken en dan in het bijzonder voor het secretariële vak. Zijn aanstekelijke enthousiasme en brede algemene kennis zorgen voor een prettige omgang met mensen en een groot aanpassingsvermogen. Zo zorgt hij altijd voor een plezierige en energieke leeromgeving.

 

Titia Huisman

Titia Huisman

Titia werkt sinds 1994 als coach en adviseur voor bedrijfsleven, overheid, zorg en onderwijs. Opgeleid als trainer en organisatieadviseur, geregistreerd beroepscoach, laat ze zich met liefde uitdagen door mensen met dilemma’s, teams die zich  willen ontwikkelen en organisaties in verandering. Ze combineert haar theater-achtergrond met een uitgebreid scala aan coachings- en trainersmethodieken. Schakelt soepel tussen het belang van de groep en het persoonlijk leerdoel van iedere cursist. Werkt met een sterk Noordelijke inslag: nuchter, met humor, uit de klei en betrokken.

Datum en Locatie

 

Nationaal Secretaresse Congres:
30 september 2021

Bekijk onze veiligheidsmaatregelen met het coronatoegangsbewijs

Jaarbeurs Utrecht - Media Plaza
Croeselaan 6
3521 AL Utrecht
Routebeschrijving 
Brief Jaarbeurs (PDF)

 

 

Polar Jaarbeurs Utrecht

 

 

Investering & kortingen

Type ticket Prijs p.p. (excl. btw)

Collegakorting*
Prijs p.p. vanaf 2 personen (excl. btw):

Meest gekozen optie: Full ticket  €899 €799 (vanaf 5 personen: €699,-)
Online ‘Jaar Lang Leren’-pakket only €399 -

Ticket uitleg:

 1. Complete keus: Full ticket. Hiermee heb je toegang tot alle kennis en informatie van het Nationaal Secretaresse Congres 2021. Naast dat je op 30 september - veilig - ons congresprogramma bijwoont, heb je (een jaar lang) toegang tot het online 'Jaar Lang Leren'-pakket.
 2. Online 'Jaar Lang Leren'-pakket: dit online pakket bestaat uit 10 workshops & masterclasses en 5 tips & tricks video’s door onze gespecialiseerde docenten. Je kunt deze (tot een jaar lang) terug kijken via ons Nationaal Secretaresse Congres Platform.

*Collegakorting:

Kom je samen met je collega’s naar het live Nationaal Secretaresse Congres op 30 september 2021? Goed nieuws: jullie krijgen niet alleen korting, maar wist je dat 'samen leren' een geweldig effect heeft op het doorvoeren van veranderingen en leerpunten in jouw organisatie? Het is immers een hele klus om de volgende dag zelf jouw collega's te overtuigen van jouw geweldige inzichten. Daarom komen steeds meer assistants samen met hun collega('s) naar het Nationaal Secretaresse Congres. Zorg dus dat jij ook meteen op dezelfde golflengte zit!

De full ticket prijs is inclusief koffie/thee en lunch op het live congres (excl. btw). De kortingen zijn niet geldig i.c.m. andere acties.


 

Certificaat en studiepunten voor het SMI Degree

 

Omdat je tijdens deze dag werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat met 2 studiepunten en het deelnamecertificaat.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree
Contact


Meer informatie


Heb je vragen of wil je graag advies of deze dag geschikt is voor jou?
Bel of mail me geheel vrijblijvend!

Marjan Muller
Tel: 040 - 2 974 947
E: opleidingsadvies@secretary.nlVerantwoordelijk voor het programma


Pleun Lenders
Congres manager

Manon Claassens
Project CoördinatorOntmoet elkaar veilig op het congres

We kunnen elkaar weer fysiek ontmoeten op 30 september! Om de veiligheid van jezelf en alle andere deelnemers te bewaken, heb je een coronatoegangsbewijs nodig.

 • Hierdoor hoef je geen rekening meer te houden met de 1,5 meter afstandsregel.
 • Uiteraard vragen we je nog steeds om een gepaste omgang met andere deelnemers; schud geen handen, was je handen regelmatig en hoest en nies in je elleboog.
 • We zorgen samen met de Jaarbeurs voor een ruime opzet van de congreszaal en andere ruimtes.
 • Bij corona gerelateerde klachten blijf je helaas thuis (ongeacht of je een bewijs hebt).
 • We volgen continu de richtlijnen van het RIVM. Is het congres toch niet mogelijk vanwege nieuwe maatregelen? Dan gaan we altijd door: op een ander moment of online.

Nationaal Secretaresse Congres 2021

Coronatoegangsbewijs

Jouw bewijs krijg je op 1 van deze 3 manieren:

 1. een vaccinatiebewijs;
 2. een negatief testbewijs (<24 uur oud);
 3. een herstelbewijs.

Het coronatoegangsbewijs maak je gemakkelijk aan in de gratis CoronaCheck App. Je laat je bewijs (in de vorm van een QR-code) scannen bij de ingang van het congres. Lees meer over het coronatoegangsbewijs op de website van de Rijksoverheid »

 

 

+ Wat moet ik meenemen naar het congres?

 • Controleer voor vertrek naar de Jaarbeurs dat je een geldig coronatoegangsbewijs hebt via de CoronaCheck app. Let op: een negatieve test mag niet ouder zijn dan 24 uur.
 • Neem je legitimatiebewijs mee: we vergelijken alleen je gegevens met je coronatoegangsbewijs.
 • Alle deelnemers ontvangen een week van tevoren persoonlijk bericht met de laatste praktische zaken

+ Ik ben niet (volledig) gevaccineerd, wat nu?

Dan ben je uiteraard van harte welkom met een negatieve sneltest (Let op: een test via de GGD of een eigen sneltest is niet geldig). Maak een afspraak voor een zakelijke bijeenkomst via testenvoortoegang.nl. Na het afnemen van de sneltest ontvang je een code, waarmee je een QR-bewijs kunt maken in de CoronaCheck app.

+ Ik heb corona gerelateerde klachten, wat nu?

Helaas, je dient thuis te blijven (ook als je een negatieve test, vaccinatiebewijs of herstelbewijs hebt). Je kunt in dat geval iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. Twijfel je over je klachten? Bekijk hier de symptomen en/of krijg persoonlijk advies

+ Ik ben positief getest, wat nu?

Helaas heb je geen toegang tot het congres, wel kan je iemand anders in jouw plaats laten deelnemen.

+ Hoe gaat de CoronaCheck app om met mijn privacy?

De app laat niet zien of je getest, gevaccineerd of recent hersteld bent. Terwijl we bij binnenkomst de QR-code scannen, zien we alleen een groen scherm. Lees meer over de privacyverklaring


Online 'Jaar Lang Leren'-pakket 2021

Neem iedere maand in 2021 een momentje voor je eigen ontwikkeling. Je volgt 10 online masterclasses & workshops en 5 tips & tricks video's, gegeven door onze zeer professionele docenten.

✔ Bekijk het nieuwe Jaar Lang Leren-pakket van 2022 » ✔ Inschrijven voor het pakket van 2021 »

Nationaal Secretaresse Congres 2021

Benieuwd? Bekijk de eerste Tips & Tricks video:

 • Online: 5x Masterclass, 5x Workshop, 5x Tips & Tricks
 • Topics zoals werkgeluk, impact maken, leren uilen, je toekomstige rol, productiviteit en meer...
 • Iedere 2e dinsdag van de maand, om 9.30 uur (30 tot 60 minuten)
 • Volg live via Zoom en stel direct je vraag aan de docent
 • Verhinderd of komt het even niet uit? Je kijkt alles gemakkelijk terug tot 31 december 2021
 • Dit pakket krijg je automatisch als je deelneemt aan het live congres op 30 september 2021 in Utrecht.
 • Liever alleen online leren? Dit pakket is ook los verkrijgbaar.

Programma

Bekijk hieronder het schema en de uitgebreide toelichting van de 10 online workshops en masterclasses.

✔ Tip: download hier het online programma op één A4 »

 DATUM

 LOCATIE

 SESSIE

 TITEL

 SPREKER

 DUUR

 12 januari

 Online

 Workshop

 Hoe zeg je wat je bedoelt

 Astrid Kies

 30 MIN

 9 februari

 Online

 Workshop

 Kantoorpolitiek, hoe krijg ik het voor elkaar?

 Titia Huisman

 30 MIN

 9 maart

 Online

 Masterclass

 Vergroot jouw werkgeluk

 Elisa Schippers

 60 MIN

 13 april

 Online

 Workshop

 Productiviteit betekent vooral dat je datgene doet wat je je hebt voorgenomen

 Luc Swaab

 30 MIN

 11 mei

 Online

 Masterclass

 Zet de juiste stappen naar jouw toekomstige rol

 Sicco de Ree

 60 MIN

 6 juli

 Online

 Masterclass

 Hoe vergroot jij jouw impact op de werkvloer?

 Astrid Kies

 60 MIN

 14 september

 Online

 Workshop

 Stuur je gedachten, word een vernieuwend denker

 Elisa Schippers

 30 MIN

 30 september

 Jaarbeurs,

Utrecht

 Congres

 Vitaliteit en Verandering

 Alleen full tickets

 Arie Boomsma

 Mark Tigchelaar

 Olcay Gulsen

 Hele dag

 12 oktober

 Online

 Masterclass

 Leren Uilen: afstand van emoties

 Titia Huisman

 60 MIN

 9 november

 Online

 Workshop

 Jouw vak in 2030

 Sicco de Ree

 30 MIN

 14 december

 Online

 Masterclass

 Aandacht AUB

 Luc Swaab

 60 MIN


 

12 januari
Hoe zeg je wat je bedoelt

Online workshop, 30 minuten, start 9.30 uur

 • Leer hoe je krachtiger communiceert
 • Stoppen met twijfeltaal doe je zo!
 • 7 praktische direct toepasbare tips

Astrid Kies
Coach, trainer en eigenaar van Kies, voor jezelf Academie | Lees meer over Astrid


9 februari
Kantoorpolitiek, hoe krijg ik het voor elkaar?

Online workshop, 30 minuten, start 9.30 uur

De zes fasen 'van Macht naar Kracht’: gevangenschap, leren, prestatie, reflectie, aanvaarding, wijsheid

Titia Huisman
Geregistreerd beroepscoach en organisatieadviseur | Lees meer over Titia


9 maart
Vergroot jouw werkgeluk

Online masterclass, 60 minuten, start 9.30 uur

 • Hoe maak je van jouw dramacollega je droomcollega?
 • Hoe beïnvloed je de sfeer overal ten positieve?
 • Hoe creëer jij je droombaan?

Elisa Schipper
Coach Vernieuwend Denken | Lees meer over Elisa


13 april
Productiviteit betekent vooral dat je datgene doet wat je je hebt voorgenomen

Online workshop, 30 minuten, start 9.30 uur

 • Hoe vergroot je je aandachtsspanne?
 • Waarom is dat belangrijk?
 • Hoe krijg je gedaan wat je je hebt voorgenomen?

Luc Swaab
Braintrainer en eigenaar van Kennis INZ | Lees meer over Luc


11 mei
Zet de juiste stappen naar jouw toekomstige rol

Online masterclass, 60 minuten, start 9.30 uur

 • Je leert welke stappen je kunt zetten naar jouw nieuwe rol
 • Je leert welke bijbehorende uitdagingen je tegen kunt komen en hoe je hiermee omgaat

Sicco de Ree
Trainer en adviseur, de mens als toegevoegde waarde | Lees meer over Sicco


6 juli
Hoe vergroot jij jouw impact op de werkvloer?

Online masterclass, 60 minuten, start 9.30 uur

De basis van goede communicatie is weten hoe jij communiceert.

 • 3 Bouwstenen voor succesvolle communicatie
 • Krijg inzicht in gedrag dat wel werkt
 • Leer hoe jij jouw ideeën helder overbrengt en andere motiveert
 • Effectief online communiceren doe je zo

Astrid Kies
Coach, trainer en eigenaar van Kies, voor jezelf Academie | Lees meer over Astrid


14 september
Stuur je gedachten, word een Vernieuwend Denker

Online workshop, 30 minuten, start 9.30 uur

 • Ervaar hoe gedachten je leven beïnvloeden
 • Creëer jouw ideale plaatje
 • Ervaar meer energie

Elisa Schipper
Coach Vernieuwend Denken | Lees meer over Elisa


12 oktober
Leren uilen, afstand van emoties

Online masterclass, 60 minuten, start 9.30 uur

De uil ziet alles en woont op een tak of in een toren om dat te kunnen doen. De uil houdt afstand van emoties & oordeel en meldt zich als het nodig is. De uil observeert en heeft geleerd om het eigen oordeel te scheiden van deze observaties. De uil heeft oog voor het belang van de organisatie maar maakt eigen keuzes en is daar trouw aan. Assistants moeten kunnen 'uilen’. De ervaring leert dat daar rust en overzicht ontstaat.

Titia Huisman
Geregistreerd beroepscoach en organisatieadviseur | Lees meer over Titia


9 november
Jouw vak in 2030

Online workshop, 30 minuten, start 9.30 uur

Misschien heb je het gevoel dat je deze rol niet kunt gaan uitoefenen binnen een grote organisatie of is je manager niet zo vooruitstrevend als dat jij bent. Kortom: je hebt het gevoel te worden afgeremd door je omgeving. Tijdens deze workshop gaan we dat obstakel te lijf.

 • Je leert in hoeverre jouw omgeving je support of juist afremt
 • Je krijgt handvatten om eventuele belemmeringen positief te beïnvloeden
 • Hoe ziet jouw vak er dan uit het wat zijn jouw kansen

Sicco de Ree
Trainer en adviseur, de mens als toegevoegde waarde | Lees meer over Sicco


14 december
Aandacht AUB!

Online masterclass, 60 minuten, start 9.30 uur

In de toekomst zijn er twee soorten mensen: degenen die hun aandacht en hun leven laten beheersen door anderen en degenen die zelf de controle pakken.

 • Word je interne triggers de baas
 • Zet je waarden om in tijd
 • Hack je telefoon, mail, computer en vergadering terug
 • Maak een fijne en afleidingsvrije werkplek voor jezelf

Luc Swaab
Braintrainer en eigenaar van Kennis INZ | Lees meer over Luc

We houden je graag op de hoogte van het Nationaal Secretaresse Congres 2022.

Wil je, naast dit event, ook op de hoogte blijven van onze praktische werktips, events en opleidingen op je vakgebied?

Onze privacy-policy

 

Inlogcode:

Congres | 2021-09-30