Nationaal Secretaresse Congres 2025

4 februari 2025

Get out of the box

Feestelijke jubileumeditie vol extra energie

¬†Tijd voor een feestje dat je absoluut niet mag missen! ūüéȬ†In 2025 bestaat SMI namelijk 35 jaar en het Nationaal Secretaresse Congres 30 jaar. Dit jaar staat het congres meer dan ooit vol van inspiratie, innovatie en energie. We gaan volgens thema volledig 'out of the box.'
 • Een bruisend programma met keynotes, live muziek, cabaret, theater en ge√Įmproviseerde talkshow
 • De SMI PLAYGROUND waar je zelf op ontdekking gaat langs diverse stands met informatie, activiteiten, winacties, goodies en meer
 • BN‚Äôers en inspirerende sprekers leren jou ‚Äėout of the box‚Äô te denken en doen¬†
 • Bevorder innovatie en creativiteit en los problemen op een andere manier op
 • Kom uit je comfortzone en bereik je doelen
 

>> Dinsdag 4 februari 2025, Beatrixtheater Utrecht

Goed om te weten: je krijgt ‚ā¨ 100,- p.p. collegakorting vanaf 2 personen, ‚ā¨ 200,- p.p. collegakorting¬†vanaf 5 personen.

 

 

 

Terugblik 2024...

 

Upgradekorting: 10 online workshops in 2024

Wil je het hele jaar aan de slag met je ambities? Ga voor de upgrade met het¬†online ‚ÄėJaar Lang Leren‚Äô-pakket¬†2024: volg 5 masterclasses en¬†5 workshops. Je leert onder andere meer over:

 • Effectief e-mailen
 • Optimaal samenwerken met je manager
 • Je¬†zakelijk zelfvertrouwen versterken
 • AI tools voor jouw vakgebied

Wanneer je naast het Nationaal Secretaresse Congres ook het online 'Jaar Lang Leren'-pakket wilt volgen, krijg je ‚ā¨ 300,- korting op het online pakket.¬†Bel Marjan Muller voor dit aanbod, ze maakt het graag voor je in orde.

Ik wil meer lezen over het 'Jaar Lang Leren' 2024 ¬Ľ

Programma 2025

09:30 uur

09:30 – 10:00

Binnenkomst op de SMI PLAYGROUND

Op de SMI playground kun je vrijblijvend op ontdekking gaan en stands bezoeken die aansluiten bij jouw behoeften. Geniet van allerlei activiteiten, informatie, goodies, winacties en meer

10:00 uur

10:00 – 10:15

Welkom door dagvoorzitter Titia Huisman

10:15 uur

10:15 – 11:00

De kunst van het luisteren | Met live muziek

Nicolaas Duin, Muzikant

Leer op originele wijze beter en leuker samenwerken. Muziek raakt iedereen. Hoe zet je de toon? Op welke manier stem je op elkaar af? Waarom kun je niet zonder dissonanten in je organisatie? Met veel humor, passie en live muziek zoekt Nicolaas die verbinding op, op meerdere niveaus.

11:00 uur

11:00 – 11:15

Koffiepauze met lekkers op de SMI PLAYGROUND

11:30 uur

11:30 – 11:45

Interactieve energizer

11:45 uur

11:45 – 12:15

Keynote | Empowerment

Yeliz Çiçek, Hoofdredacteur Vogue Nederland

Yeliz inspireert je met haar reis naar deze topfunctie. Hoe empower je jezelf en ga je voor je doel? En waar is sterk leiderschap zonder toegewijde ondersteuning? Yeliz doet het namelijk niet alleen, maar met haar twee assistants. Dit gouden trio deelt hoe ze elkaar empoweren en versterken. Ze geven je tips om jouw samenwerking met je manager of leidinggevende naar een nóg hoger niveau te tillen

12:15 uur

12:15 – 13:00

Keynote | De kracht van lef

Jan Versteegh, Presentator, programmamaker & podcasthost

Jan weet als geen ander wat het inhoudt om de stoute schoenen aan te trekken en je dromen na te jagen. Hij zei zijn werk als gymleraar op om zijn passie voor presenteren te volgen, wat hem uiteindelijk een Gouden Televizier-Ring opleverde. Jan vertelt je hoe het volgen van je passie, het nemen van risico’s en doorzettingsvermogen de sleutel zijn tot succes. Zijn verhaal inspireert je om te durven dromen en deze met vastberadenheid na te streven, ongeacht de obstakels die je tegenkomt.

13:00 uur

13:00 – 14:00

Lunch op de SMI playground

14:00 uur

14:00 – 14:45

Theater en cabaret | Omdenkshow

Een probleem bestaat uit twee dingen: feiten en verwachtingen. Zodra je een tegenstelling ervaart tussen die twee, tussen wat-zou-moeten-zijn en wat-is, ervaar je iets als een probleem. Door dit grondig te onderzoeken, kun je de stap maken van ja-maar (het is niet wat dit zou móeten zijn en dat is een probleem) naar ja-en (het is, wat het is). Vervolgens kijk je welke nieuwe mogelijkheden er ontstaan door de feiten volledig te accepteren. Een show vol humor, inzichten en handvatten om iedereen anders naar problemen te laten kijken.

14:45 uur

14:45 – 15:15

Koffiepauze met lekkers op de SMI playground

15:15 uur

15:15 – 16:00

Talkshow | Moors in de middag

Irene Moors, Presentatrice, presentatie-coach en mediatrainer

Met deze ge√Įmproviseerde talkshow laat Irene op een interactieve manier zien dat improviseren alleen kan als je je heel goed voorbereidt. Irene laat zien hoe ze dit heeft toegepast in haar carri√®re en hoe jij dit ook kunt doen. Je verlaat deze talkshow met meer zelfvertrouwen. Je leert dat je dingen soms gewoon moet doen, ook al denk je dat je het niet kan.

16:00 uur

16:00 – 16:10

Wrap up: Nationaal Secretaresse Congres 2025

16:10 uur

16:10

Afsluiting en feestelijke borrel op de SMI playground

De inspirerende topsprekers:

Nicolaas Duin, Muzikant

Als freelance muzikant stond Nicolaas ruim 25 jaar op podia over de hele wereld. Van de ‚ÄėAlpha‚Äô op Lowlands tot en met een dorpsplein in Guatemala. Niet alleen de muziek fascineerde hem, maar vooral ook de samenwerking in bands, het presteren onder druk en de wonderbaarlijke energie die vrijkomt wanneer mensen samen van muziek genieten

Yeliz Çiçek, Hoofdredacteur van Vogue NL en Linda.meiden

Yeliz werkte bij Marie Claire, Vogue en Glamour. Als freelance redacteur schreef ze over onderwerpen als bodypositiviteit, werkvloerdiscriminatie en vrouwen en onderhandelen. Ze adviseert bedrijven over diversiteit en inclusiviteit. Als adjunct-hoofdredacteur bij Glamour stuurde ze het magazine naar een inhoudelijker en inclusievere koers. Nu is ze hoofdredacteur van Vogue Nederland en Linda.meiden en startte het Female Influencers Initiative om vrouwelijke ondernemers te ondersteunen.

Jan Versteegh, Presentator, programmamaker, podcasthost

Jan is is presentator, programmamaker, columnist, podcasthost en acteur. Je kan hem kennen van onder andere Expeditie Robinson, Bondgenoten, Lingo, 3 Op Reis en zijn podcast De Beste Smaak van Nederland.

Omdenken

De grondlegger van OMDENKEN is Berthold Gunster. Hij schreef over zijn gedachtegoed inmiddels een flink aantal bestsellers. Zijn boeken over omdenken in de opvoeding, in communicatie en op het werk gaan al jaren als warme broodjes over de toonbank. In de Omdenken Podcast gaat Berthold Gunster elke week in gesprek met mensen over hun problemen. Hoe kunnen ze hun probleem laten verdwijnen? Of zelfs omdenken?

Irene Moors, Presentatrice, presentatie-coach en mediatrainer

Irene is een doorgewinterd mediagezicht met meer dan 35 jaar ervaring. We kennen haar van onder andere Telekids, Life & Cooking (Life 4 You) en de TV-Kantine. Ook presenteerde ze programma’s als Eigen Huis & Tuin, De Bachelor en RTL Boulevard. Daarnaast is ze ambassadrice van de Vriendenloterij en Het Rode Kruis. Irene werkt nu ook als presentatie-coach en mediatrainer.

Algemene informatie

 

Nationaal Secretaresse Congres: 4 februari 2025

Beatrixtheater Utrecht 
Jaarbeursplein 6a
3521 AL Utrecht
Tel: 030 799 0799

 

Investering & kortingen

Type ticket Prijs p.p. Prijs p.p. bij 2 tot 4 collega's Prijs p.p. vanaf 5 collega's
Nationaal Secretaresse Congres 2025 ‚ā¨ 999,- ‚ā¨ 899,- ‚ā¨ 799,-

Upgradekorting: Nationaal Secretaresse Congres +¬†Online ‚ÄėJaar Lang Leren‚Äô 2024* t.w.v. ‚ā¨ 649,-.

‚ā¨ 1.348,- ‚ā¨ 1.248,- ‚ā¨ 1.148,-

De prijs is inclusief koffie/thee, tussendoortjes en lunch op het congres. Alle bedragen zijn exclusief btw. De kortingen zijn niet geldig i.c.m. andere acties. Wil je gebruik maken van de upgradekorting? Schrijf je in bij Marjan Muller.

Schrijf je direct (samen) in voor het congres 2025

Kom je samen leren met collegakorting?

Kom je samen met je collega’s naar het Nationaal Secretaresse Congres op 6 februari 2025? Goed nieuws: jullie krijgen niet alleen korting, maar wist je dat 'samen leren' een geweldig effect heeft op het doorvoeren van veranderingen en leerpunten in jouw organisatie? Het is immers een hele klus om de volgende dag zelf jouw collega's te overtuigen van jouw geweldige inzichten. Daarom komen steeds meer assistants samen met hun collega('s) naar het Nationaal Secretaresse Congres. Zorg dus dat jij ook meteen op dezelfde golflengte zit!

Wanneer je met collega het congres bezoekt, krijgen jullie¬†‚ā¨100,- per persoon collegakorting (bij gelijktijdige inschrijving).¬†Kom je met minimaal 5 personen, dan krijgen jullie ‚ā¨200,- korting per persoon.

 

Certificaat en studiepunten voor het SMI Degree

Omdat je tijdens deze dag werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat met 2 studiepunten en het deelnamecertificaat.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

Meer informatie

Heb je vragen, wil je met minimaal 5 collega's komen of wil je graag advies of deze dag geschikt is voor jou?
Bel of mail me geheel vrijblijvend!

Marjan Muller
Tel: 040 - 2 974 947
E: opleidingsadvies@secretary.nl

 

Verantwoordelijk voor het programma 2025

Luka Mans
Congres manager

Manon Claassens
Project Coördinator

PO/PE-punten aanvragen

Nationaal Secretaresse Congres 2025 heeft 2 lesuren. SMI-punten, laat het aan jou om voor de gevolgde lessen punten aan te vragen. Secretary Management Institute zorgt voor aanvullende informatie om bij de SMI-punten, aan te tonen dat je aan deze bijeenkomst hebt deelgenomen, te weten: certificaat van deelname en opleidingsprogramma.

 • SMI-punten 2

Indien nodig kun je contact opnemen met: Floor Jentjens, opleidingscoördinator.

Partners 2024

Public Support

Bij Public Support werk je als Interim directiesecretaresse op het hoogste niveau. Denk bijvoorbeeld aan de burgemeester, een minister of het bestuurssecretariaat van een school, zorginstelling of gemeente. Daarom vinden we een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Zo houden we je reistijd bijvoorbeeld zo kort mogelijk en hebben we aandacht voor wat jij nodig hebt om je goed te voelen.

Lees het blog van Public Support: Het verschil tussen uitzenden en detacheren - en waarom Sandra van der Pluym voor dat laatste kiest

Nederlandse Vereniging voor Directie- en Managementondersteuners

NVDM is hét landelijk netwerk van professionals in managementsupport. De vakvereniging heeft ruim 50 jaar ervaring. Bij NVDM kennen ze als geen ander het belang van netwerken. Daarom organiseren ze het hele jaar door in het hele land bijeenkomsten om te elkaar te leren kennen en zo deuren te open naar een breed netwerk met ondenkbaar veel kennis en ervaring.

Lees het blog van NVDM: Het nut van netwerken met secretaresse-vakgenoten

Kinepolis

Wel eens gedacht aan een bedrijfsevent in een bioscoop? Bij Kinepolis kun je op 18 locaties terecht voor een event met impact. Of het nu een seminar is voor jouw eigen personeel, een congres of filmevent voor jouw relaties. Fijne bioscoopstoelen... Perfect beeld en geluid... Bij Kinepolis zit je altijd goed!

Hotel Zuiderduin

Hotel Zuiderduin is de perfecte locatie voor succesvolle en inspirerende meetings, evenementen, bedrijfsfeesten of congressen.  Je bent van harte welkom in één van de grootste congreslocaties van Nederland.  Nieuwsgierig naar de zee aan mogelijkheden die wij te bieden hebben?  Neem gerust contact op voor meer informatie of een rondleiding: 072 750 2020 of sales@zuiderduin.nl
 

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Privacy policy

Weer in balans? 50 Tips voor assistants

Dit eBook geeft je korte inspiratietips over werkgeluk, effectief samenwerken, out of the box denken, timemanagement en de balans tussen werk en privé. Inclusief praktisch werkblad om morgen meteen door te pakken op de drie tips waar jij het meest aan hebt.

Weer in balans? 50 Tips voor assistants

Dit eBook geeft je korte inspiratietips over werkgeluk, effectief samenwerken, out of the box denken, timemanagement en de balans tussen werk en privé. Inclusief praktisch werkblad om morgen meteen door te pakken op de drie tips waar jij het meest aan hebt.

 • 1
 • 2

Privacy policy

Inschrijven

Via onderstaande knop kun je veilig, eenvoudig en snel inschrijven. Verzeker jezelf van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg je deelname vast!