Dubbelklik om te bewerken
Aanraken om te wijzigen

Nationale Secretaresse Dag 2023

20 april 2023

Workshops: Aan de slag met je ambities

Wil jij je onderscheiden van je omgeving door uit te blinken? Aan de slag met verschillende thema's die je helpen je talenten te versterken?
Maak je persoonlijke programma en kies 3 van de 18 workshops tijdens Nationale Secretaresse Dag 2023 (ja, vanwege succes zijn er extra workshops toegevoegd). Zo zet je stress om in veerkracht, leer je overtuigend e-mailen of werk je effectiever samen in projecten. Onze 11 topsprekers geven je graag alle tips & tricks. Dit inclusief een uitgebreide lunch en een gezellige borrel. Ga vol energie aan de slag!
 

Donderdag 20 april 2023 | Jaarbeurs Utrecht | Extra workshops toegevoegd, vol=vol...

 

Bekijk alle workshops Download de brochure voor een compleet overzicht »

Tip: combineer jouw fysieke workshops met de 10 online workshops van het 'Jaar Lang Leren'-pakket en ontvang upgradekorting.*

 

Kies uit 3 van de 18 workshops tijdens Nationale Secretaresse Dag (vol=vol..)


 

 

*Upgrade met 10 online workshops

Wil je het hele jaar aan de slag met je ambities? Ga voor de upgrade met het online ‘Jaar Lang Leren’-pakket 2023: volg 5 masterclasses, 5 workshops en 5 tips & tricks video’s. Je leert onder andere:

 • Ondersteuner vs. technologie
 • Van harder naar slimmer werken
 • Een overzichtelijke takenlijst in Outlook
 • Groeien door feedback

Wanneer je naast Nationale Secretaresse Dag ook het online 'Jaar Lang Leren'-pakket wilt volgen, krijg je € 299,- korting op het online pakket. Bel Marjan Muller voor dit aanbod, ze maakt het graag voor je in orde (ook als je al bent ingeschreven voor de Nationale Secretaresse Dag). Je kunt ook later aanhaken: je kijkt alle workshops gemakkelijk terug.

Ik wil meer lezen over het 'Jaar Lang Leren'-pakket 2023 »

 

 

Bekijk de video van de afgelopen editie: 

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Onze privacy-policy

Programma van Nationale Secretaresse Dag

20 april 2023, Utrecht
 

Compleet overzicht? Download het volledige programma

Programma

09:00 uur

09:00 – 09:30

Ontvangst

09:30 uur

09:30 – 10:15

Opening met gezamenlijke catwalktraining door Annelies Hoek. Laat je verrassen!

10:15 uur

10:15 – 10:30

Pak een lekkere koffie en ga aan de slag...

10:30 uur

10:30 – 12:00

RONDE A

 • VOL - Veranderen, dé skill van nu en de toekomst
 • BIJNA VOL - Positieve feedback
 • BIJNA VOL - Energiemanagement
 • Kantoor verduurzamen: een stappenplan
 • VOL - Lef, durf en doen: vergroot je daadkracht
 • Slimmer werken met Outlook

Meer toelichting van iedere workshop? Lees het in de brochure >>

12:00 uur

12:00 – 12:45

Lunchpauze

12:45 uur

12:45 – 14:15

RONDE B

 • VOL - Breintraining
 • VOL - De assistant in projecten
 • VOL - Overtuigen met lef
 • Creatief schrijven
 • Gastvrijheid
 • Time management

Meer toelichting van iedere workshop? Lees het in de brochure >>

14:15 uur

14:15 – 14:45

Koffiebreak

14:45 uur

14:45 – 16:15

RONDE C

 • VOL - Beïnvloedingstechnieken
 • VOL - Van stress naar kracht
 • VOL - Persoonlijk leiderschap
 • Overtuigend e-mailen
 • Kantoorpolitiek
 • Breintraining (extra)

Meer toelichting van iedere workshop? Lees het in de brochure >>

16:15 uur

16:15

Einde met borrel

Jouw workshopleiders:

 

img-Sicco de Ree

Sicco de Ree

Inspireren, motiveren, enthousiasmeren en servicegericht denken zijn kreten die perfect bij Sicco passen. Zijn specialisatie ligt op de toekomst van werk en dan in het bijzonder voor het secretariële vak. Hij verzorgt veel trainingen voor secretaresses. Nut en noodzaak moeten altijd centraal staan en duidelijk zijn. Daarnaast willen secretaresses graag praktische handvatten. ‘Aan de slag’ in plaats van alleen ‘weten’. Deze balans is altijd terug te vinden in zijn lesmateriaal.

img-Chantelle de Ruijter

Chantelle de Ruijter

Chantelle is een trainer en coach die zich al meer dan 20 jaar bezig houdt met de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen in organisaties en de toekomst van werk. Ze is gespecialiseerd in: mondelinge communicatie, invloed en interactie, personal branding, agile werken, storytelling en Design Thinking. Vanuit haar motto “Mensen leren meer als ze leren met plezier” en haar creatieve achtergrond maakt ze lesprogramma’s met uitdagende werkvormen die uitnodigen om (anders) te doen, te ervaren, te experimenteren en daar weer van te leren. Heel agile dus.

img-Gilène Wildbergh

Gilène Wildbergh

Herkenbaar voor jou?
Er staat een nieuwe week voor de boeg. Op zondag neem je nog even door hoe de week eruit gaat zien. Je deelt je tijd in om het allemaal voor elkaar te krijgen. Het lijkt wel een marathon die je elke week loopt en áls je dan een keer stil zit, dan voelt dat als tijdsverspilling. Je kan nog zo veel meer doen! Dus spreek je je discipline aan, zet je thuis toch je pc aan of spreek je toch af met die vriendin, ook al ben je moe en weet je: stress is niet goed voor me en zou ik eigenlijk moeten voorkomen.

Het kan anders!
Ruim 20 jaar is Gilène Wildbergh directiesecretaresse, haar kracht zit hem in het verbinden van mensen en het borgen van veranderingen. De laatste tijd heeft ze zich gespecialiseerd in energiemanagement en draagt ze haar kennis graag over op een herkenbare en toegankelijke manier. Leer hoe je jouw balans tussen werk en privé op orde krijgt en krijg nieuwe inzichten in deze hands-on workshop.

img-Nanette Hogervorst

Nanette Hogervorst

Nadat haar ouders jaren lang in de tropen woonde, kreeg Nanette van jongs af aan mee dat we zuinig moeten zijn op zowel onze aarde als medemens. Deze waarden zijn niet alleen onderdeel van haar handelen privé, maar geven ook richting aan haar professionele leven. Nanette heeft ruim 10 jaar ervaring op het snijvlak van communicatie en duurzaamheid. Hoe start je met verduurzaming binnen een organisatie? Hoe communiceer je daarover naar collega’s en de buitenwereld? Naast haar eigen onderneming, de Sustainable Fashion Gift Card, werkt ze voor impact ondernemingen en geeft ze workshops over hoe je duurzaamheid kan toepassen in de dagelijkse werkpraktijk.

img-Astrid Kies

Astrid Kies

Astrid is gecertificeerd NLP trainer, coach en directeur van Kies, voor jezelf. Haar expertise ligt in werken aan zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, assertiviteit, perfectionisme. Ze traint al ruim tien jaar de senior managementassistent en wordt door deelnemers beoordeeld met een 9,1! Astrid zorgt ervoor dat het inzicht in je eigen gedrag wordt vergroot en dat je zelf verantwoordelijkheid durft te nemen voor je succes. 'Er is één iemand die het verschil kan maken in jouw werk en leven, dat ben jij!'

img-Natasja Verhoogt

Natasja Verhoogt

Van recruitment tot Vereniging Eigen Huis en van bruiloften tot congressen: Natasja heeft jarenlange ervaring in plannen & organiseren. Het leven ging grotendeels op de automatische piloot. Tot haar moeder op 55-jarige leeftijd de diagnose Alzheimer kreeg. Ze verdiepte zich in de wondere wereld van het brein. Enerzijds om meer over de ziekte te leren, maar ook om erachter te komen hoe ze zelf haar hersenen zo gezond mogelijk kon houden. Al snel kwam ze erachter hoe met kleine stappen grote veranderingen in het leven gebracht kunnen worden. Natasja: ik leef bewuster, gezonder en gelukkiger. En dit allemaal door meer naar mezelf te luisteren.

Natasja geeft je tips die je direct kunt toepassen. Minder stress, meer creativiteit. Minder beperkingen, meer mogelijkheden.

img-Anita van Oijen-Hanegraaf

Anita van Oijen-Hanegraaf

Anita heeft jarenlange ervaring binnen grote organisaties in zeer diverse functies: van directiesecretaresse tot leidinggevende. Met haar eigen bedrijf begeleidt ze wereldwijd organisaties en mensen in het realiseren van hun persoonlijke en bedrijfsambities.

Ze werkt met name met directies en leidinggevenden. Daarnaast is ze internationaal keynote speaker, TEDx spreker, gastdocent aan de Hogeschool en begeleidt ze vrouwelijke investeerders en onderneemsters. Vanuit haar eigen ervaringen in dit vak en haar ervaringen in het werken met leidinggevenden, kent ze als geen ander het spanningsveld waarin de Executive Assistant en Personal Assistant opereert.

img-Ellis Buis

Ellis Buis

Ellis heeft haar sporen verdiend in de marketingcommunicatie. Eerst als communicatieadviseur, later als tekstschrijver, redacteur en schrijftrainer. Ze is auteur van een aantal boeken over zakelijk schrijven, waaronder de ‘Gereedschapskist Aantrekkelijk Formuleren’, ‘Verleid je lezer online’ en ‘Noteer jij dit even?’. Ellis verzorgt trainingen over creatief schrijven, online schrijven, adviesteksten en notulen. Haar enthousiasme voor prettig leesbare teksten is aanstekelijk. Ze kan je als geen ander leren hoe je zakelijke tekst krachtiger maakt.

img-Soraya Rooijackers

Soraya Rooijackers

"Het is mijn doel om mensen te inspireren en organisaties verder te helpen. Dit zonder emmers vol te gooien met kennis, maar vonkjes aan te wakkeren, waardoor mensen vanuit hun eigen intrinsieke motivatie in beweging komen."

Soraya is gespecialiseerd in emotionele intelligentie, lichaamstaal, gastvrijheid en presenteren.

img-Marija Josipovic

Marija Josipovic

Marija is trainer, coach, verbinder en eigenaar van HeartForce Training & Coaching. Haar hartmissie: Mensen helpen te verbinden met zichzelf en elkaar voor meer werkgeluk, betrokkenheid, flow en resultaat! Zij gelooft dat verbinding de basis is voor werkgeluk en levensgeluk en daarmee voor het behalen van doelstellingen. Verbinding van de individuele medewerker met zijn/haar persoonlijke missie, waarden en talenten, verbinding tussen teamleden onderling en verbinding tussen leiders en hun team(s). Om van daaruit persoonlijke, team -en organisatiedoelstellingen te halen. En bewustwording is de eerste stap naar groei op ieder vlak. Zoals Johan Cruijf treffend zei “je gaat het pas zien als je het door hebt”.

Oprechte aandacht, openheid, humor, warmte en directheid zijn de basis van haar werkwijze.
Vanuit haar kernwaarden verbinding, authenticiteit, ontwikkeling, leiderschap en plezier begeleid zij mensen in hun groeiproces.

Haar levensmotto is: be the change you wish to see in the world, live your calling.

img-Miek Crouzen

Miek Crouzen

Miek is van huis uit psychologe - werkzaam als trainer en coach - gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling. In haar trainingen, workshops en individuele coachingstrajecten helpt zij mensen met het (her)inrichten van hun leven, op een manier die voor hen optimaal is. (Werk)stress, burn-outs, zelfzorg en balans zijn hierbij veel voorkomende onderwerpen. Miek gelooft dat alles begint bij meer inzicht in jezelf en goed voor jezelf (leren) zorgen. Hierbij horen o.a. acties op het gebied van praktische zaken als slaap, stressmanagement en voeding. Ook het ontwikkelen van vaardigheden zoals het aangeven van grenzen, het evalueren van de relaties met mensen in je directe omgeving en het omgaan met emoties en het verleden spelen hierin een grote rol. Haar workshops zijn overzichtelijk en praktisch, met veel ruimte voor reflectie.

img-Michael Gerritse

Michael Gerritse

Michael gebruikt zijn jarenlange ervaring in persoonlijke effectiviteit en verandermanagement om je tijdens deze training grip te geven op je eigen agenda en werkzaamheden. Door zijn brede achtergrond binnen diverse branches met opdrachten bij toonaangevende organisaties zoals ABN Amro, Volkswagen Pon, Fortis en diverse ziekenhuizen, is Michael in staat om jouw uitdagingen vanuit verschillende invalshoeken tegen het licht te houden. Deze workshop gaat niet alleen over bewustwording en het leren van nieuwe methoden, maar ook over het daadwerkelijk toepassen hiervan op je eigen werkzaamheden.

Algemene informatie

Nationale Secretaresse Dag: 20 april 2023

Vergadercentrum Jaarbeurs MeetUp
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht
Bereikbaarheid

Investering & korting

Type ticket Prijs p.p.
Nationale Secretaresse Dag 2023 € 849,-
Combikorting van € 299,-: Nationale Secretaresse Dag + Online ‘Jaar Lang Leren’ 2023* t.w.v. € 599,- € 1.149,-

De prijs is inclusief koffie/thee, tussendoortjes en een uitgebreide lunch op Nationale Secretaresse Dag. Alle bedragen zijn exclusief btw. De korting is niet geldig i.c.m. andere acties. Wil je gebruik maken van de combikorting? Schrijf je in bij Marjan Muller.

*Upgrade je congresbezoek met 10 online workshops

Wil je het hele jaar aan de slag met je ambities? Ga voor de upgrade met het online ‘Jaar lang leren’-pakket 2023: volg 5 masterclasses, 5 workshops en 5 tips & tricks video’s. Je leert onder andere:

 • Ondersteuner vs. technologie
 • Van harder naar slimmer werken
 • Een overzichtelijke takenlijst in Outlook
 • Groeien door feedback

Wanneer je naast Nationale Secretaresse Dag ook het online 'Jaar Lang Leren'-pakket wilt volgen, krijg je €299,- korting op het online pakket. Bel Marjan Muller voor dit aanbod, ze maakt het graag voor je in orde (ook als je al bent ingeschreven voor de Nationale Secretaresse Dag): 040 - 2 974 947.

Certificaat en studiepunten voor het SMI Degree

Omdat je tijdens deze dag werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat met 2 studiepunten en het deelnamecertificaat.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en cv! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

Meer informatie

Heb je vragen, wil je met minimaal 5 collega's komen of wil je graag advies of deze dag geschikt is voor jou?
Bel of mail me geheel vrijblijvend!

Marjan Muller
Tel: 040 - 2 974 947
E: opleidingsadvies@secretary.nl

 

Verantwoordelijk voor het programma

Luka Mans
Congres manager

Floor Jentjens
Project Coördinator

PO/PE-punten aanvragen

Nationale Secretaresse Dag 2023: kies 3 uit 15 workshops heeft 2 lesuren. SMI-punten, laat het aan jou om voor de gevolgde lessen punten aan te vragen. Secretary Management Institute zorgt voor aanvullende informatie om bij de SMI-punten, aan te tonen dat je aan deze bijeenkomst hebt deelgenomen, te weten: certificaat van deelname en opleidingsprogramma.

 • SMI-punten 2

Indien nodig kun je contact opnemen met: Floor Jentjens, opleidingscoördinator.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Onze privacy-policy

Secretaresse e-book: Versterk je talent

Download het gratis secretaresse e-book

Secretaresse e-book: Versterk je talent

Download het gratis secretaresse e-book

 • 1
 • 2

Onze privacy-policy

Inschrijven

Via onderstaande knop kun je veilig, eenvoudig en snel inschrijven. Verzeker jezelf van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg je deelname vast!