Proefles: Samenwerken met verschillende persoonlijkheden

Deze proefles geeft je aanknopingspunten om jezelf, je manager en collega’s nog beter te leren kennen. Hiermee boek je winst in je effectiviteit in de samenwerking. Daarnaast vergroot je jouw capaciteiten vanuit meer zelfinzicht en zelfbewustzijn!

 

Download de proefles

Proefles Psychologie voor de management assistent

Proefles voor teamcoaches: Groepsdynamica

Het kan heel normaal zijn, in een team van ervaren professionals, dat er roddelgedrag plaatsvindt of een matige sfeer heerst. In een secretariaatsteam is dit zelfs een veelvoorkomend verschijnsel; men voelt zich vertrouwd met de taak, maar niet met elkaar. Hoe pak je dit als teamcoach aan?

 

Download de proefles

Proefles Teamcoach Secretariaat

Proefles: Groei als assistant naar strategisch niveau

In deze proefles komen twee onderdelen aan bod die belangrijk zijn in je groei naar het strategische level:

  • 3 eigenschappen van de senior assistant
  • sterk in dagelijkse gesprekken als sparringspartner.

 

Download de proefles

Proefles Senior Assistant op strategisch niveau

Proefles voor projectassistenten: projectaanpak kiezen

Voordat een project kan starten, bepaal je samen met de projectmanager wat de beste aanpak van het project is. Wat zijn de belangrijkste succescriteria? Wat zijn de doelstellingen? Hoe houd je rekening met de complexiteit en context van het project? Wat zijn succes- of faalfactoren? Test je kennis met de voorbeeldvragen van het IMPA PMO-examen.

 

Download de proefles

Proefles Teamleider Secretariaat

Proefles: Adviseren kan je leren

Assistants groeien steeds meer in hun adviserende rol. Maar wat is dat nu… adviseren? Wat zijn de spelregels van een goed (advies)gesprek? En wat is jouw stijl hierin? De docent legt het je uit en geeft je vijf stappen voor het adviesgesprek met aanvullende tips.

 

Download de proefles

Proefles Adviseren kan je leren

Proefles: Kantoorpolitiek

Gaan je haren al overeind staan? Kantoorpolitiek is een lastig spel met vele gebruiksaanwijzingen en spelregels. Nog moeilijker zijn de zaken die niet uitgesproken worden maar die je tussen de regels moet lezen. Leuk of niet, je hebt ermee te dealen... maar hoe?

 

Download de proefles

Proefles kantoorpolitiek

Proefles: Leidinggeven aan jezelf

Eerst was bij veel organisaties sprake van een ondersteuner voor een manager; nu werkt de ondersteuner vaak voor meerdere managers. Het is overduidelijk de hoogste tijd voor meer leiderschap in jouw dagelijkse werk.

 

Download de proefles

Proefles Leidinggeven aan jezelf

Proefles: Strategisch beïnvloeden

Meebewegen en doorpakken. Hoe doe je dat? Welke theorie helpt je hierbij? Dat kun je o.a. doen met de Roos van Leary, een bekend model dat je enorm goed inzicht geeft.

In deze proefles komt het onderwerp: gedrag en beïnvloeding aan bod. Zeker weten dat het jou een stap verder helpt!

 

Download de proefles

Proefles Leidinggeven aan jezelf