Proefles assertiviteit: Krijg meer voor elkaar met lef

Assertief zijn (het opkomen voor je eigen belangen, zonder de belangen van een ander geweld aan te doen) is noodzakelijk als assistent. Het vreemde is dat velen van ons wel opkomen voor de belangen van de organisatie, maar minder goed voor zichzelf! Lees waarom en krijg tips en handvatten.

 

Download de proefles

Proefles assertiviteit

Proefles: Samenwerken met verschillende persoonlijkheden

Deze proefles geeft je aanknopingspunten om jezelf, je manager en collega’s nog beter te leren kennen. Hiermee boek je winst in je effectiviteit in de samenwerking. Daarnaast vergroot je jouw capaciteiten vanuit meer zelfinzicht en zelfbewustzijn!

 

Download de proefles

Proefles Psychologie voor de management assistent

Proefles: Drie eigenschappen van de senior assistant & sterk in dagelijkse gesprekken

In deze proefles komen twee onderdelen aan bod die belangrijk zijn in je groei naar het strategische level:

  • 3 eigenschappen van de senior assistant
  • sterk in dagelijkse gesprekken als sparringspartner.

 

Download de proefles

Proefles Senior Assistant op strategisch niveau

Proefles voor teamleiders: Groepsdynamica

Het kan heel normaal zijn, in een team van ervaren professionals, dat er roddelgedrag plaatsvindt of een matige sfeer heerst. In een secretariaatsteam is dit zelfs een veelvoorkomend verschijnsel; men voelt zich vertrouwd met de taak, maar niet met elkaar. Hoe pak je dit als teamleider aan?

 

Download de proefles

Proefles Teamleider Secretariaat

Proefles: Kantoorpolitiek

Gaan je haren al overeind staan? Kantoorpolitiek is een lastig spel met vele gebruiksaanwijzingen en spelregels. Nog moeilijker zijn de zaken die niet uitgesproken worden maar die je tussen de regels moet lezen. Leuk of niet, je hebt ermee te dealen... maar hoe?

 

Download de proefles

Proefles kantoorpolitiek

Proefles: Positief beïnvloeden van gedrag

Sterker worden in beïnvloeden, dat willen we allemaal wel. Maak kennis met de roos van Leary en zie met de zelftest hoe jij scoort op verschillende gedragstypen. Ben jij leidend, helpend, meewerkend, opstandig, volgend of teruggetrokken?

 

Download de proefles

Proefles Business Assistent

Proefles: Leidinggeven aan jezelf

Eerst was bij veel organisaties sprake van een ondersteuner voor een manager; nu werkt de ondersteuner vaak voor meerdere managers. Het is overduidelijk de hoogste tijd voor meer leiderschap in jouw dagelijkse werk.

 

Download de proefles

Proefles Leidinggeven aan jezelf