Secretaresse opleiding

 

De secretaresse speelt een belangrijke rol op kantoor. Je moet goed kunnen communiceren, organiseren en timemangement spelen een belangrijke rol maar ook samenwerken en management. Kortom: als secretaresse heb je een zeer veelzijdige rol binnen de organisatie.

Het is daarom belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van management, notuleren, samenwerken maar ook psychologie om anderen en jezelf beter te leren kennen. Een opleiding speciaal voor secretaresses helpt je jouw kwaliteiten verder te ontwikkelen.

Secretary Management Institute is sinds 1995 het opleidingsinstituut voor de ervaren secretaresse, met jaarlijks ruim 50 secretaresse opleidingen, cursussen en congressen op het gebied van o.a. management, vakinhoud en persoonlijke vaardigheden. Een groot deel is op HBO niveau, zodat je een grote stap zet in jouw persoonlijke groei.

Doordat iedere secretaresse opleiding gegeven wordt door experts, ben je verzekerd van de meest actuele informatie. De secretaresse opleiding is altijd gericht op de praktijk waardoor je direct aan de slag kunt met de opgedane kennis in jouw eigen organisatie.

Bekijk ons complete aanbod

 

Het Secretary Management Institute verzorgt vele opleidingen speciaal voor de secretaresse. Van een 1-daagse cursus tot een complete jaaropleiding. De belangrijkste vakgebieden zijn:

Opleidingen en cursussen op het gebied van Bedrijfskunde

Als secretaresse weet je veel over jouw functie alleen zien wij vaak dat er bij secretaresses veel behoefte is in meer inzicht in het bedrijfskundige element. De opleidingen die wij aanbieden op dit gebied zorgen ervoor dat jij je manager beter inhoudelijk kan gaan ondersteunen en beter begrijpt wat er op de andere afdelingen gebeurt.

Hoe ga je om met nieuwe media

Hoe werk je het beste met Outlook en hoe zet je dan een digitaal archief op en hoe hou jij je overvolle inbox op orde? Daarnaast wordt er veel gesproken over het nieuwe werken, maar wat heb je eraan, wat houdt het in en misschien nog beter wat levert het op? Met onze opleidingen en cursussen stomen we jou als secretaresse klaar voor het nieuwe werken. Je kent alle mogelijkheden van het nieuwe werken en je krijgt inzicht in alle nieuwe hulpmiddelen zoals Sharepoint, smartphones, Linkedin, Facebook, hoe werk je met een iPhone of een iPad.

Opleidingen notuleren voor de secretaresse

Notuleren, welke secretaresse krijgt er niet mee te maken. Het blijkt altijd weer een opgave om juist de belangrijkste punten van een vergadering te verwerken. Je krijgt van te voren wel de agenda, maar ja, hoe vaak wordt daar wel niet van afgeweken. Met onze opleidingen voor effectief en actiegericht notuleren krijg jij als secretaresse alle handvatten om betere notulen te maken en hiermee tijd te besparen.

Organiseren en Timemanagement opleidingen voor secretaresses

Als secretaresse heb je altijd tijd te kort, er wordt veel van je gevraagd. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste prioriteiten stelt. De opleidingen en cursussen helpen jou als secretaresse beter je tijd en middelen in te te zetten.

Opleidingen Psychologie voor secretaresses

Je zelf goed kennen is stap 1, maar andere goed in kunnen schatten en daarmee beter zakelijk te kunnen functioneren is stap 2. Met de cursussen en opleidingen werk jij met meer zelfvertrouwen en daarmee heb je meer plezier in je functie.

Overige opleidingen voor de secretaresse

Naast deze specifieke opleidingen voor secretaresses organiseren wij ook veel ander opleidingen die te maken hebben met de verder ontwikkeling van secretaresses.

Bijvoorbeeld:

  • Opleiding Teamleider secretariaat, hiermee leer je collega’s te coachen en inspireren.
  • De cursus recht en rechtstaal waar je inzicht krijgt in de belangrijkste structuren en begrippen van het Nederlandse Recht.
  • Inzicht in Financieel Management, de cursus voor secretaresses die meer vertrouwd willen raken met financiële informatie.

Bekijk ons complete aanbod en zoek de opleiding die bij jouw past!

Wij zetten alles in het werk om onze secretaresse opleidingen zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen en het profiel van de moderne en ervaren secretaresse. Daarom worden alle opleidingen gegeven door de beste docenten. Trots zijn wij op onze CEDEO erkenning waarbij 93% van alle secretaresses die een opleiding bij ons hebben gevolgd zeer tevreden zijn.

Onze Top docenten

Wij werken met een zeer ervaren docenten team, zij verzorgen al vele jaren onze secretaresse opleidingen. De docenten worden erg gewaardeerd door de cursisten.

Manon Bongers

Manon behoort tot de toptrainers van Nederland op het gebied van ‘Management en persoonlijke groei’. Ze is directeur van Bongers & Partners, ‘specialisten in management van mensen’. Al ruim 15 jaar ontwikkelt en verzorgt Manon hoog gewaardeerde opleidingen en trainingen voor directieleden, managers, professionals en ondersteuners. Haar focus: bewustzijn van je eigen en andermans persoonlijkheid om de effectiviteit van denken, voelen en handelen te vergroten. Naast opleider en trainer is ze procesbegeleider, coach en therapeut® en geregistreerd bij het Nederlandse Verbond voor Psychologen, psychosociale therapeuten en Agogen (NVPA). Tevens is Manon auteur van de onlangs verschenen management best-seller ‘Psychologie voor managers’, leidinggeven aan verschillende karakters en ‘Dealen met je baas’, versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s.

Tita Huisman

Titia werkt sinds 1994 als coach en adviseur voor bedrijfsleven, overheid, zorg en onderwijs. Opgeleid als trainer en organisatieadviseur, geregistreerd beroepscoach. Laat zich met liefde uitdagen door mensen met dilemma’s, teams die zich willen ontwikkelen, organisaties in verandering. Leidt discussieprogramma’s, presenteert bijeenkomsten. Werkt met een sterk Noordelijke inslag: nuchter, met humor, uit de klei en betrokken.

Titia is door de deelnemers beoordeeld met een 9!

Deelnemers over Titia:

  • Ik vond de opleiding en met name de docent, zéér inspirerend. Titia Huisman heeft me naar een hoger plan getild.
  • Wat een fantastisch mens
  • Zéér inspirerend. Ze heeft me veel meegegeven waar ik onmiddellijk mee aan de slag kon en waarvan ik het resultaat ook direct zag.
  • Geweldige trainer! Als ik een twintig mocht geven kreeg ze die
  • Titia laat je met haar opmerkingen nadenken over je eigen situatie. Erg knap. Ook heeft ze aan een paar woorden genoeg om een probleem te lokaliseren

Hanneke Steenbekkers

Hanneke is sinds 1997 eigenaar van een organisatieadviesbureau gericht op bedrijfskundige vraagstukken binnen de administratieve en secretariële sector. Daarnaast is Hanneke werkzaam als docent binnen het boeiende vak bedrijfskunde en algemeen management. In haar werk deinst Hanneke niet terug voor onorthodoxe oplossingen voor schijnbaar onoplosbare problemen, in tegendeel; zij is creatief, bijzonder nuchter en altijd op zoek naar die ene werkbare oplossing. Als docent heeft zij al jaren haar sporen verdiend: Hanneke weet als geen ander de cursisten te stimuleren, uit te dagen en het dagelijkse werk van cursisten te integreren in de opleiding. De combinatie van organisatieadvieswerk en docent, zorgt ervoor dat theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten.

93% van alle secretaresses die bij ons een opleiding heeft gevolgd, is ‘tevreden tot zeer tevreden’. Een resultaat waar wij erg trots op zijn. Jullie zijn tevreden over onder andere de inhoud van onze secretaresse opleidingen, onze dienstverlening, de prijs-kwaliteitverhouding, de samenwerking met ons en de behaalde resultaten met de opleidingen. Wij zullen ons blijven inzetten voor jou en hopen volgend jaar op weer een geweldige score. Wij gaan voor de 100%!