Cursus Krachtig en Effectief Communiceren

HBO-niveau SMI Certificaat

Breng zelfverzekerd en succesvol jouw boodschap over

 • Communiceer duidelijker, doelgerichter en... succesvoller
 • Overtuig anderen door inzicht en slim taalgebruik
 • Reageer professioneel op lastig gedrag en geef duidelijk jouw grenzen aan
 • Houd zelf de regie in een gesprek en schakel snel in je reactie
 • Vanaf 15 september: schrijf je in voor de november-editie en ontvang een Douglas cadeaubon t.w.v. €50,-
Communicatievaardigheden verbeteren

"Aanbeveling voor iedereen die zijn of haar communicatievaardigheden wil verbeteren. Met als doel: krijgen wat je wilt, doordat je leert duidelijker te zijn en je je manier van communiceren afstemt op de ander. En als bonus: leren hoe je een verbeterde versie van jezelf kunt worden!"

Jammer zeg, dit heeft al plaatsgevonden.

"Een volgende editie is nog niet bekend. Bel ons even, dan kunnen we je meteen vertellen wat de laatste stand van zaken is.
En goed nieuws: wellicht hebben we een nieuwe opleiding ontwikkeld die nog beter bij je past!
Help jezelf in je zoektocht naar de ideale opleiding: maak direct gebruik van ons gratis opleidingsadvies via chat, email of telefoon."

Werk succesvoller en met meer zelfvertrouwen samen

Beter, krachtiger, gebalanceerder en succesvoller werken begint bij goede communicatie. Maar hoe communiceer je nu eigenlijk? En hoe kom je over? Wil je helderder communiceren, zichtbaarder worden en de regie houden in gesprekken? Beter omgaan met lastige situaties of personen en 'nee' zeggen zonder dat je er last van hebt?

Tijdens de 3-daagse cursus Krachtig en Effectief Communiceren leer je de juiste technieken om krachtiger te communiceren:

 • ga met zelfvertrouwen een gesprek aan;
 • kom krachtig over op de ander;
 • heb meer controle in een lastig gesprek: je luistert en stelt de juiste vragen;
 • wees helder in wat je wil en wat je grenzen zijn;
 • wees zichtbaarder binnen je organisatie.

 

Na deze communicatiecursus maak je ook indruk doordat je:

 • anderen gemakkelijker overtuigt;
 • eigen baas bent over jouw werk en jouw resultaten;
 • meer tijd bespaart en effectiever werkt;
 • de do’s & dont’s in taalgebruik kent;
 • je bewust bent van jouw stemmingen, overtuigingen en angsten.

Door zelfinzicht beïnvloed en stuur je jouw eigen communicatie en daarmee ook het effect op anderen. Deze communicatiecursus verandert jou van binnenuit en dat merken zowel jij als je omgeving.

 

Wat maakt deze communicatie cursus uniek?

Communicatietechnieken zijn inzetbaar op veel manieren en in diverse situaties. Vaak volgen managers en directeuren communicatiecursussen om overtuigender over te komen en succesvoller te beïnvloeden, op ieder niveau. Omdat deze eigenschappen (nu en in de toekomst) ook voor jou als managementassistent erg waardevol zijn, is deze communicatiecursus direct gericht op jouw functioneren.

In de korte les hiernaast geeft docent Astrid Kies je alvast meer verdieping en tips over twijfeltaal. Bekijk meer video tips: Waar richt jij je aandacht op? | Oordelen | Adviseren kun je leren

 

Is deze cursus communiceren iets voor jou?

Wil je beter, duidelijker en zelfverzekerder communiceren? En wil je weten of deze communicatie cursus het meest interessant is voor je? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseur Marjan Muller, telefoon 040-2 974 947. Zij staat je graag te woord!

 

Inclusief certificaat en studiepunten voor het SMI Degree

Na afloop van deze cursus ontvang je het deelnamecertificaat van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 6 studiepunten.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! 

 

Voordeel voor je manager

 • Je schakelt en handelt sneller in gesprekken;
 • Je adviseert je manager kundig zodat het hem en jou tijd oplevert (en een goed advies);
 • Je ontzorgt beter op alle fronten omdat je beter weet wat je manager wilt
 • Je komt sneller tot de kern omdat je begrijpt waar iemand heen wil in een gesprek
 • Je hebt meer zelfvertrouwen waardoor je manager meer aan je overlaat omdat je meer kunt dan je nu denkt!

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze cursus communiceren? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze communicatie cursus niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn.

Programma van de cursus Krachtig en Effectief Communiceren

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Deelnemers over deze cursus Krachtig en Effectief Communiceren

img-Sylvia Wiereyn

Sylvia Wiereyn

Team Assistant Test & Measurement (Rohde & Schwarz Benelux B.V.)

Deze cursus voor secretaresses heb ik gretig en met veel interesse gevolgd. In de drie dagen krijg je zóveel informatie dat je hersenen nadien bijna ontploffen, maar dan heb je ook wél een heleboel nieuwe kennis tot je beschikking om de communicatie met anderen te verbeteren en te verdiepen. Automatisch krijg je ook meer inzicht in jezelf en leer je wat je valkuilen zijn.

Astrid Kies weet trouwens bij iedereen feilloos de pijnpunten te benoemen en zet je met één opmerking of vraag aan het denken, en vaak weet je dan zelf de oplossing al. Echt, een 10 met een griffel voor Astrid. Wat een geweldige trainer en wat een fantastisch mens! Een inspiratie voor iedereen (en ik weet dat ik namens de hele groep spreek)! Ik kan deze cursus ten zeerste aanbevelen aan iedereen die zijn of haar communicatievaardigheden wil verbeteren. Met als doel: krijgen wat je wilt, doordat je leert duidelijker te zijn en je je manier van communiceren afstemt op de ander. En als bonus: leren hoe je een verbeterde versie van jezelf kunt worden!

 

Mariela Kruse, Management Assistent (Cordares Diensten B.V.)
'Afgelopen jaar stond in het teken van mijzelf beter profileren. Ik heb verschillende sollicitatiegesprekken voor een droomfunctie in de sport gehad, maar telkens lukte het mij niet om mijn kwaliteiten op de juiste manier in beeld te krijgen en die baan te bemachtigen. En ook op mijn werk kreeg ik de feedback dat ik meer van mijzelf moest laten zien tijdens vergaderingen. Daarom mocht ik van mijn werkgever een training gaan volgen voor mijn persoonlijke ontwikkeling. De insteek om een training met o.a. NLP-technieken te gaan volgen was om de ander te leren beïnvloeden door juiste communicatie.

De eerste dag van de training merkte ik dat ik alleen nieuwe dingen zou leren en echte veranderingen zou ondergaan wanneer ik echt met de opdrachten aan het slag zou gaan in de situaties die mij dwars zaten. Dus niet alleen een hele trainingsdag het verhaal van de trainer aanhoren, maar gewoon doen dus! Ik merkte dat veel belemmeringen in mijn eigen overtuigingen lagen. Ik voel me soms zo onzeker en onkundig in vergelijking met anderen.

Tijdens de 3-daagse training heb ik met behulp van de theorie en adviezen van medecursisten mijn onbewuste angsten langzaam maar zeker overwonnen. Ik heb veel levensverhalen van de andere cursisten gehoord en er veel lering uit gekregen. Het mooiste van de training vond ik dat we de laatste dag een persoonlijke boodschap in de map van iedere medecursist mochten schrijven. Zij beschreven mij zoals zij mij zagen. Zonder de onzekerheden en belemmeringen in mijn hoofd. Dat heeft mij zo veel zekerder gemaakt!

De ultieme afsluitende oefening voor mijzelf was het durven opkomen in volle glorie via de catwalk in de ring. Ik ben namelijk ook een topsporter, een A-Klasse wedstrijdvechtster in het kickboksen. En in de ring ga ik los, maar ik keek altijd op tegen de opkomst. Dan moet je over de catwalk naar de ring lopen, terwijl de lichten en alle ogen op jou gericht zijn. Dat vond ik altijd best eng en liep met versnelde pas met gebogen hoofd zo snel mogelijk richting ring. Door de training heb ik mijzelf gedwongen om mij over die angst heen te zetten, want het publiek ziet mij toch al als een stoere meid, dus ik moet me daar ook naar gedragen.

Ik ben tegenwoordig duidelijk aanwezig tijdens vergaderingen en presentaties. En heb sinds kort er een nieuwe functie erbij.'

 


 

 • 'Inspirerende training met een enthousiaste docent. Heel waardevol dat Astrid werkt met individuele casussen.'
 • 'Zeer leerzaam met leuke inzichten op psychologisch vlak'
 • 'NIVEA, SUA model, alles eigenlijk. Eye-openers, waar je voor altijd iets aan hebt'

 

 • 'De opleiding was heel leerzaam en een goede investering in mijzelf. Bewustwording, daar begint het mee voor mij. De trainster Astrid Kies heeft de bijeenkomsten op een bijzonder plezierige en uitdagende wijze gegeven.'
 • 'Ik ben heel bewust geworden van mijn eigen ik.'
 • 'Zeer waardevolle en complete basis voor verdere persoonlijke groei.'

 

 • 'Stemmingsmanagement is een echte eye opener voor mij'
 • 'Ik heb de opleiding als erg inspirerend ervaren! Dit kun je eigenlijk in elke situatie toepassen, dus je hebt er in alle gevallen wat aan. Astrid is een fijne trainer, die de tijd neemt om elke case in de opleiding te behandelen.'
 • 'Ik ben verhuisd naar voorin de bus :)'

Houd mij op de hoogte

Houd mij op de hoogte

 • 1
 • 2

Privacy policy

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Onze opleidingsadviseur helpt je graag.

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9