Opleiding Senior Assistant op strategisch niveau

HBO-niveau SMI Diploma 10 studiepunten
Type:
5-daagse opleiding
Startdatum:
1 oktober 2024
Locatie:
La Vie Utrecht
Vorm:
Klassikaal programma

Van praktisch naar strategisch werken

 • Groei met jouw manager mee en verhoog je scherpte met analytisch denken
 • Adviseer het MT en neem inhoudelijk werk uit handen
 • Krijg meer zelfvertrouwen om de positie van strategisch assistant te pakken
 • Met persoonlijke online coaching: focus op jouw eigen leerdoel
 • Inclusief 10 studiepunten en SMI diploma
Waardevol, zowel zakelijk als privé

"Ik had niet verwacht om in 5 dagen zo'n bewustwording, verandering en ontdekking te kunnen doen bij mezelf. Het is heel waardevol voor mij voor zowel zakelijk als privé. Daarnaast is Kristine een bijzonder inspirerende en empathische coach en trainer. Ik had deze opleiding voor geen goud willen missen!"

Beweeg mee met je manager en groei op strategisch niveau

Durf jij je eigen koers uit te zetten en te volgen? Zorg dat je aansluiting houdt met je organisatie en je manager; nu en over 5 jaar. Want seniors die willen veranderen en groeien, hebben de toekomst.

Toenemende vraag
Wordt er meer van je verwacht in je rol als assistant? Wil je zelf van extra toegevoegde waarde zijn of wil je meer uithanden nemen? De vraag naar assistants die meer strategisch kunnen bijdragen, neemt enorm toe. Als je denkt dat strategisch werken alleen is weggelegd voor de top van de organisatie dan vergis je je. Het is noodzakelijk op ieder niveau in de organisatie en dus heel handig als je het kunt en ook doet.

Vul je manager aan vanuit jouw perspectief
Leer jezelf te positioneren als strategisch senior assistent. Wees nieuwsgierig met een open mindset. Durf kritische vragen te stellen en bereik samen doelen.

Daadkracht op strategisch niveau
Met de geleerde vaardigheden én een zelfverzekerde houding creëer je aandacht voor jouw adviezen en voel je je comfortabel genoeg om die te geven waar dat nodig is. Het is niet moeilijk te leren, je moet alleen weten hoe! Het brengt je naar een hoger professioneel niveau en laat zien waartoe je werkelijk in staat bent.

 

Dit leer je in vijf dagen:

 • Analytisch denken en ondersteunen op procesniveau
 • Strategisch positioneren en adviseren
 • Zelfsturing en beslissen vanuit ownership
 • Daadkracht op strategisch niveau
 • Schakelen in communicatie en gedragsbeïnvloeding

Je gebruikt diverse modellen om tot jouw eigen inzichten te komen, zoals Stephen Covey (persoonlijk leiderschap), NLP, Edward de Bono (denkhoeden), de Thomas Kilmanntest (conflicthantering) en Cialdini (beïnvloeden).

 

Wat hebben vakgenoten o.a. geleerd van deze opleiding?

 • Meer zelfvertrouwen gekregen om de positie van strategisch assistant te pakken
 • Inhoudelijk werk uit handen nemen
 • Aangaan van de confrontatie en feedback geven
 • Initiatief nemen in vergaderingen
 • Adviseren van MT bij het formuleren van doelen en strategieafspraken

Lees het blog: Hoe word ik een betere sparringpartner?

 

Met persoonlijke online coaching: effectief en efficiënt

In het begin van de opleiding plan je met docent Kristine Ates een afspraak voor een online coaching. Tijdens dit gesprek komt jouw gestelde leerdoel aan bod. Je bespreekt hoever je hiermee bent en wat je nog nodig hebt om het te bereiken.

 

Is deze opleiding iets voor jou?

De opleiding Senior Assistant op strategisch niveau is speciaal ontwikkeld voor de senior assistant die wil leren hoe je meer strategisch denkt, meepraat en meewerkt. Je wil jouw toegevoegde (strategische) waarde vergroten om zo te groeien in je functie. Deze opleiding op HBO-niveau is beoordeeld met een 8,6!

Wil je weten of de opleiding interessant is voor jou? Twijfel je of het niveau aansluit bij jouw ervaring? Of heb je een andere vraag? Neem direct contact op met onze opleidingsadviseur Marjan Muller, telefoon 040 - 2 974 947. Marjan staat je graag te woord!

 

Inclusief diploma en studiepunten

 • Diploma 
  Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en jouw inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van de opleiding het diploma Senior Assistant op strategisch niveau van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten.
 • Studiepunten voor het SMI Degree
  Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

Zo overtuig je jouw manager

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn.

 

Toe aan een vervolgstap? Bekijk de volgende opleidingen:

Programma Senior Assistant op strategisch niveau

De inspirerende en kundige toptrainer:

img-Kristine Ates

Kristine Ates

Haar drive is om het beste in mensen en teams naar boven te halen en ze een stap verder te brengen. Kristine is trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie.

Dit zeggen seniors in onze evaluatie die bij haar een training volgden:

 • “Een groot compliment voor Kristine! Het succes van deze opleiding zit hem voor mij met name in haar manier van trainen en coachen”
 • “Een opleiding die de reeds ervaren directiesecretaresse/assistente in haar ontwikkeling verder kan brengen door een stukje bewustwording en nieuwe mogelijkheden zien die je vanuit je ondersteunende rol kunt inzetten om op procesniveau beter strategisch te kunnen ondersteunen”

Kristine wordt door de deelnemers beoordeeld met een 8,6!

Algemene Informatie

De klassikale dagen van deze 5-daagse Cursus/Training vinden plaats bij La Vie Utrecht te Utrecht.
Tijdens jouw hele leertraject word je ondersteund door Mijn Online Leeromgeving.

La Vie Utrecht
St Jacobsstraat 61
3511 BP
Utrecht
Route beschrijving
tel: 030-2340088

Dag Datum Tijd Locatie
Dag 1 1 oktober 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 2 8 oktober 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 3 5 november 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 4 19 november 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 5 3 december 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Komt de datum niet goed uit?
Wij verzorgen jaarlijks meerdere edities. Bel Marjan Muller voor de mogelijkheden.
Telefoon: 040 - 2 974 947

Jouw investering

De investering voor deze 5-daagse Cursus/Training bedraagt € 4399,00,- (excl. btw) per persoon.
Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch op klassikale dagen en toegang tot de online leeromgeving.

Studiepunten voor het SMI Degree

Opleiding Senior Assistant op strategisch niveau levert je 10 studiepunten op.
Al vanaf 12 studiepunten heb je de kans om zelf een van de drie opeenvolgende SMI Degrees aan te vragen.
Want als je jezelf ontwikkelt, wil je ook dat deze ervaring zichtbaar wordt op jouw CV. Om aan te tonen dat je deze 5-daagse Cursus/Training succesvol hebt afgerond, krijg je van ons het certificaat van deelname met daarop het aantal behaalde studiepunten

 • SMI-punten 10

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Wat vinden deelnemers van de opleiding Senior Assistant

 

 • 'Inhoudelijk een zeer nuttige en bruikbare opleiding! Als je wilt groeien in je functie is deze een must! Kristine is een geweldige en inspirerende coach! Ze weet de juiste 'snaren' te raken en is zeer kritisch en menselijk. Ik vond het fantastisch en heb veel geleerd!'
 • 'Een 5-daagse opleiding die je echt verder helpt in je ontwikkeling. Kristine weet je te boeien met haar innemende manier van trainen en haar vele praktijkvoorbeelden. Er komt een grote diversiteit aan onderwerpen aan bod.'
 • 'Ik had niet verwacht om in 5 dagen zo'n bewustwording, verandering en ontdekking te kunnen doen bij mezelf. Het is heel waardevol voor mij voor zowel zakelijk als privé. Daarnaast is Kristine een bijzonder inspirerende en empathische coach en trainer. Ik had deze opleiding voor geen goud willen missen!'

 

 • 'In de opleiding leer je jezelf te positioneren als senior assistent. Kristine heeft veel handvaten gegeven om mezelf verder te ontwikkelen en me geleerd weer even de andere bril op te zetten. De voorbereidingsopdrachten waren leuk en nuttig.'
 • 'Ik vond Kristine heel doortastend. Ze levert echt 'maatwerk'. De opleiding heeft mij veel materiaal en tips gegeven om echt te werken aan mijn eigen koers en leiderschap.'

 


 

Reactie van docent Kristine Ates, na afloop van de tweede editie

'Ik heb vorige week de laatste dag gehad met de groep. En werkelijk iedereen heeft zoveel aan de opleiding gehad! Verreweg de meesten hebben in 5 dagen veel meer zelfvertrouwen gekregen om de positie van strategisch assistant te pakken. Ze nemen veel meer inhoudelijk werk uit handen, gaan gesprekken aan, geven feedback en nemen initiatief in vergaderingen om het MT te helpen bij het formuleren van doelen en strategie-afspraken. Ze coachen en motiveren hun directeur en collega’s in hoe ze bepaalde gesprekken moeten aanpakken.

Twee dames zijn al doorgegroeid in een nieuwe functie, omdat het direct te zien was dat ze zich zo goed ontwikkeld hebben. De heer uit de groep heeft een uitbreiding van zijn functie weten te bemachtigen en profileert zich nu veel professioneler. Ze hebben de mindmap methode geïntroduceerd om vergaderingen voor te bereiden en zaken meteen in een mindmap op de beamer te zetten, zodat de groep een gemeenschappelijke mindmap maakt. Het gevolg is ook dat nu de hele organisatie van een deelneemster met mindmapping bezig is. 

Echt ongelofelijk wat een proces zich bij deze deelnemers heeft afgespeeld! Toch leuk voor jullie om ook even allemaal te weten wat jullie trainingen teweegbrengen! Daar doen we het voor! Ik ben er ook zo trots op!'

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Privacy policy

Startdatum:
1 oktober 2024
Prijs:
€ 4399,- excl. btw
Schrijf je nu in Reserveer mijn plek

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Onze opleidingsadviseur helpt je graag.

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9