Opleiding Executive Assistant/PA als strategisch partner

HBO+ SMI Diploma 10 studiepunten
Type:
5-daagse opleiding
Startdatum:
5 november 2024
Locatie:
BCN Utrecht CS
Vorm:
Klassikaal programma

Haal het beste uit jezelf, diegene waar je voor werkt en de organisatie

 • Neem je rol: word strategisch sparringpartner
 • Creëer meerwaarde door het vergroten van je strategische vaardigheden
 • Communiceer krachtig zodat de ander luistert en er iets mee doet
 • Signaleer belangrijke issues en speel in op actualiteiten
 • Leer van vakcollega's en ontvang het diploma op HBO+ niveau en 10 studiepunten
Een verrijking

"Ik durf in meetings beter mijn mening te geven en mijn plek op te eisen. Dat je écht op een positieve manier verandert door de training vind ik een verrijking."

Executive Assistant, neem je rol en word gelijkwaardig sparringpartner

Jij werkt in een continu veranderend speelveld. De manager of directie waarvoor je werkt heeft jou nodig om op de hoogte te zijn van belangrijke zaken die er spelen. Je signaleert actualiteiten en speelt daarop in. Ook verzamel je informatie voor beslissingen die er genomen moeten worden. Je bent vaak klankbord.

De zaken waaraan jij werkt zijn strategisch en hebben vaak een grote impact op de organisatie. Geheimhouding en integriteit zijn sleutelwoorden, wat betekent dat jouw rol eenzaam kan zijn. Dit vergt veel van je als mens en zorgt ervoor dat je vaak onder hoge spanning werkt.

 

Creëer meerwaarde: vergroot jouw strategische vaardigheden

Zelfontwikkeling is een must om de scherpte te behouden die je nodig hebt om in het krachtenveld van politiek en strategie te functioneren. Zo kun je altijd en overal de inzet en bijdrage leveren waar jij voor staat. Dit start bij het ontwikkelen en versterken van je eigen potentieel.

Door inzicht in jezelf, je mogelijkheden, je beperkende gedachten en andere zaken kan jij degene waarvoor je werkt nog beter ondersteunen en vanuit een breder perspectief kijken naar de organisatie. In deze 5-daagse opleiding Executive Assistant/PA ga je aan de slag met zowel persoonlijk als organisatorisch leiderschap en leer je hoe de twee elkaar versterken. Je maakt hierbij gebruik van diverse theorieën, zoals de Personal Power formule, Circle of Leadership en NLP.

 

Je gaat door deze opleiding van controle naar regie:

 • Je rol en positie innemen als gelijkwaardig partner
 • Krachtig communiceren zodat de ander luistert en er iets mee doet
 • Je strategische vaardigheden vergroten
 • Feilloos inspelen op belangrijke issues in een veranderende omgeving
 • Meerwaarde creëren voor je organisatie

 

Leer van collega's uit het vak

Ben je als Executive Assistant voldoende verbindend? Dit is een eigenschap die steeds belangrijker wordt. Lees ook het blog: Verbindend leiderschap: waarom is dit nu meer dan ooit nodig?

Je breidt jouw professionele netwerk uit met vakcollega’s die je kunt raadplegen voor zakelijke of persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken. Ideaal, omdat jouw functie vaak solistisch is. In deze opleiding heb je de kans om op een open manier van gedachten te wisselen met gelijkgestemden. Je netwerk delen is immers ook kennis vergroten.

 

Inclusief diploma op HBO+ niveau en 10 studiepunten

Deze opleiding is op HBO+ niveau. Dit betekent dat je o.a. zelfstandig, proactief en initiatiefrijk bent, dat je om kunt gaan met veranderingen en ideeën aandraagt. Je werkt niet voor je manager, maar met je manager.

Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en jouw inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van de opleiding het Diploma Executive Assistant/PA als strategisch partner van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV!

 

Is deze opleiding iets voor jou? Enkele criteria voor deelname

De opleiding is ideaal voor (Senior) Executive Assistants en Personal Assistants die op het hoogste niveau werken in een organisatie. In de meeste gevallen is dit voor het C niveau (CEO, CFO etc.), de Raad van Bestuur of de Directie. Je hebt 10 jaar werkervaring en/of een HBO vooropleiding en wil in contact komen met gelijkgestemden.

Lees alle reviews van deelnemers


We maken gebruik van een screening: voordat je je inschrijft voor de opleiding, ontvang je een aantal vragen. Jouw input gebruiken de docent en SMI om te bepalen of de opleiding past bij jouw leerdoelen en niveau.

Heb je vragen of hulp nodig bij het maken van jouw keuze? Neem vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseur Marjan Muller: 040-2 974 947 of opleidingsadvies@secretary.nl. Zij staan je graag te woord.

 

Meerwaarde voor jouw manager

Na het volgen van deze opleiding ben je de ideale sparringpartner op niveau. Je stelt de juiste vragen en ondersteunt je manager/de directie zo met het ontwikkelen van zijn/haar eigen gedachtenproces. Je kijkt pro-actief naar kansen en bedreigingen. Je signaleert belangrijke issues in je organisatie en focust op de juiste dingen. Je schat snel waarde in en vertaalt dit naar stakeholders. Lees ook het blog over deelnemer Pauline van Tilburg en haar manager: Persoonlijke groei als uitgangspunt.

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn...

 

Ook interessant: Post-bachelor Management Assistant

Door de unieke Post-bachelor − met erkend diploma − maak je een gigantische stap in jouw ontwikkeling en vergroot je jouw waarde voor je organisatie.
 • Persoonlijk: verbeter je eigen kennen en kunnen. Je leert veel over jezelf, ontwikkelt een stabielere persoonlijkheid en maakt keuzes die goed voelen. Je weet hoe je anderen positief beïnvloedt en je komt sneller tot de kern.
 • Professioneel: verbeter jouw organisatie. Jouw persoonlijke groei zorgt ook voor professionele groei. Je komt met onderbouwde initiatieven, denkt mee op MT- en directieniveau en handelt meer (managers)taken succesvol af. Je bereidt beleidsstukken voor en denkt mee met je manager.

Programma Executive Assistant/PA als strategisch partner

Het klassikale programma start om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Vanaf 9.00 uur is de ontvangst. Tussendoor is er ruimte gereserveerd voor koffie/thee en lunchpauze.

Opdrachten & voorbereiding

Voorafgaand aan dit traject ontvang je een opdracht van docente Anita die je uitwerkt en meeneemt naar de eerste dag van de opleiding. Dit kost je ongeveer 1 tot 1,5 uur aan voorbereidingstijd. Tussen de dagen door ontvang je opdrachten in de vorm van reflectievraagstukken voor jezelf en de organisatie.

De inspirerende toptrainer en coach

img-Anita van Oijen-Hanegraaf

Anita van Oijen-Hanegraaf

Anita heeft jarenlange ervaring binnen grote organisaties in zeer diverse functies: van directiesecretaresse tot leidinggevende. Met haar eigen bedrijf begeleidt ze wereldwijd organisaties en mensen in het realiseren van hun persoonlijke en bedrijfsambities.

Ze werkt met name met directies en leidinggevenden. Daarnaast is ze internationaal keynote speaker, TEDx spreker, gastdocent aan de Hogeschool en begeleidt ze vrouwelijke investeerders en onderneemsters. Vanuit haar eigen ervaringen in dit vak en haar ervaringen in het werken met leidinggevenden, kent ze als geen ander het spanningsveld waarin de Executive Assistant en Personal Assistant opereert. Onze deelnemers beoordelen haar met een 9,6!

Wat anderen zeggen over Anita:


"Anita heeft in korte tijd mijn internationaal team zo weten te enthousiasmeren dat ze helemaal open gingen en actief deelnamen aan de inspirerende discussies. Dit valt vanwege de cultuurverschillen niet mee maar Anita maakte dit voor iedereen met pakkende voorbeelden een stuk gemakkelijker. Zij weet mensen te motiveren en laat mensen zien dat ze veel meer in hun mars hebben zodat ze heel anders naar zichzelf en hun werkzaamheden gaan kijken. Anita geeft innerlijke balans, vertrouwen, power en maakt gewoon blij…"

Delene van den Munckhof, Executive Secretary to the Board & Global Communications Officer, Inalfa Roof Systems Group

Bekijk de TEDx video van Anita om een eerste indruk te krijgen:

Algemene Informatie

De klassikale dagen van deze 5-daagse Cursus/Training vinden plaats bij BCN Utrecht CS te Utrecht.
Tijdens jouw hele leertraject word je ondersteund door Mijn Online Leeromgeving.

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC
Utrecht
Route beschrijving
tel: 030 - 256 73 91

Dag Datum Tijd Locatie
Dag 1 5 november 2024 09:30 - 17:00 BCN Utrecht CS
Dag 2 6 november 2024 09:30 - 17:00 BCN Utrecht CS
Dag 3 19 november 2024 09:30 - 17:00 BCN Utrecht CS
Da 4 3 december 2024 09:30 - 17:00 BCN Utrecht CS
Dag 5 10 december 2024 09:30 - 17:00 BCN Utrecht CS
Komt de datum niet goed uit?
Wij verzorgen jaarlijks meerdere edities. Bel Marjan Muller voor de mogelijkheden.
Telefoon: 040 - 2 974 947

Jouw investering

De investering voor deze 5-daagse Cursus/Training bedraagt € 4599,00,- (excl. btw) per persoon.
Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch op klassikale dagen en toegang tot de online leeromgeving.

Studiepunten voor het SMI Degree

Opleiding Executive Assistant / PA als strategisch partner levert je 10 studiepunten op.
Al vanaf 12 studiepunten heb je de kans om zelf een van de drie opeenvolgende SMI Degrees aan te vragen.
Want als je jezelf ontwikkelt, wil je ook dat deze ervaring zichtbaar wordt op jouw CV. Om aan te tonen dat je deze 5-daagse Cursus/Training succesvol hebt afgerond, krijg je van ons het certificaat van deelname met daarop het aantal behaalde studiepunten

 • SMI-punten 10

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Wat Charlotte zegt over de opleiding Executive Assistant/PA

Charlotte Littooy, Executive Assistant bij Uniserver:

Ik ben de opleiding gaan doen om als Executive Assistant meer strategisch te kunnen samenwerken met onze directie. Ik wilde meer inhoud geven aan mijn functie. Daarnaast vond ik het ook fijn mijn netwerk uit te breiden met gelijkgestemden.

De opleidingsdagen zijn vol energie en ik moest echt even op zoek naar structuur, rustige energie en eyeopeners. Gedurende de opleiding viel echter alles op zijn plek. Nu zou ik niet anders meer willen dan deze energieke manier van samen groeien. Want waar je de vrije ruimte opzoekt, daar ontstaat iets moois.

Trainer Anita van Oijen heeft het talent om iedereen feilloos aan te voelen en aan te spreken. Ik kreeg ook veel bruikbare tips, om direct toe te passen. Ik kan nu kort & bondig formuleren, neutraal positief luisteren en de regie voeren voor wat betreft mijn werkzaamheden. Ik heb ook manieren geleerd om zaken bespreekbaar maken door goed in contact te blijven met mijn directie.

Of het de moeite waard is om deze opleiding te doen? Jazeker! Volmondig ja!

Julia Vrouwenvelder, managementversterker:
Deze opleiding heeft niet alleen mijn professionele vaardigheden naar een hoger niveau heeft getild, maar ook mijn persoonlijke ontwikkeling enorm bevorderd. De opleiding, die zich richtte op het worden van een strategische sparringspartner, overtrof al mijn verwachtingen. Vanaf de eerste sessie werd duidelijk dat deze opleiding veel meer te bieden had dan alleen technische vaardigheden en strategische kennis. De focus lag sterk op zelfontwikkeling, waardoor ik dieper in mijn eigen sterktes en zwaktes kon duiken. Deze introspectieve aanpak heeft me geholpen om mijn zelfbewustzijn te vergroten en mijn persoonlijke effectiviteit te verbeteren. De trainingen en oefeningen waren ontworpen om je uit je comfortzone te halen, wat cruciaal was voor mijn groei als strategische sparringspartner. Het kernonderdeel van de opleiding draaide om het ontwikkelen van de rol als strategische sparringspartner. Door middel van realistische case studies en simulaties leerde ik hoe ik strategisch advies kan geven en op een hoger niveau kan meedenken met management en directie. De praktijkgerichte benadering zorgde ervoor dat ik de theorie direct kon toepassen in mijn eigen werkomgeving, wat mijn vertrouwen en competentie aanzienlijk heeft vergroot.

Een groot deel van het succes van deze opleiding is te danken aan onze docent, Anita. Haar betrokkenheid en persoonlijke aandacht waren ongeëvenaard. Anita zorgde ervoor dat elke deelnemer zich gezien en gehoord voelde, wat een enorme impact had op onze leerervaring. Ze gaf ons de ruimte om in te spelen op wat er op het moment gebeurde, waardoor de lessen niet alleen dynamisch maar ook zeer relevant waren. Het afwisselende programma dat Anita had samengesteld, zorgde voor een perfecte balans tussen theorie, praktijk en zelfreflectie. Haar vermogen om een veilige en stimulerende leeromgeving te creëren, maakte dat ik het maximale uit deze opleiding kon halen. Deze opleiding heeft niet alleen mijn vaardigheden als strategische sparringspartner versterkt, maar heeft ook een diepe impact gehad op mijn persoonlijke ontwikkeling. De combinatie van zelfontwikkeling en strategische training, onder de inspirerende begeleiding van Anita, maakt deze opleiding tot een waardevolle investering in mijn professionele en persoonlijke groei. Ik kan deze opleiding dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die zijn of haar carrière naar een hoger niveau wil tillen en tegelijkertijd wil werken aan zelfontwikkeling. Dank je wel, Anita, voor je toewijding en inspirerende begeleiding. Je hebt een blijvende indruk op me gemaakt.

 

Wat Mona zegt over de opleiding

Mona Tamaëla, Management Assistant bij een groot inspectiebureau:

Wat de opleiding mij heeft opgeleverd is een nog betere samenwerking met mijn manager. We waren al een team, maar na de opleiding zijn we een twee-eenheid en dat werkt zo fijn! Maar niet alleen met de manager, ook met de negen teamleiders is de samenwerking vooruit gegaan.

Anita van Oijen is als trainer in één woord: GEWELDIG!! Elke opleidingsdag geeft ze goede tips en trucs en aan het eind dag ga je blij en gemotiveerd naar huis.

Deze opleiding is een absolute aanrader. Ik heb echt een stap gezet. De samenwerking tussen mij, mijn manager en de teamleiders is er alleen maar op vooruit gegaan. Dat wordt ook door hen gezegd. Heb sindsdien veel complimenten gekregen.

 

Wat andere deelnemers zeggen over de opleiding:

 • 'Leerzaam, erg op de praktijk gericht, zodat je direct met de opgedane kennis aan de slag kan.'
 • 'Het was een zeer goede opleiding, Anita is een geweldige docente die haarfijn aanvoelt waar de individuele deelnemer behoefte aan heeft (en past haar schema daar feilloos op aan). Dit is bij uitstek een van de betere opleidingen die ik heb gevolgd, te meer omdat het voor de meesten van ons "custom made" was en je de opgedane kennis meteen in de praktijk kon brengen.'
 • 'Een opleiding gericht op persoonlijke ontwikkeling. Anita geeft iedereen persoonlijk zijn/haar leermoment en laat persoonlijke visie buiten beschouwing. Geeft inzichten op een neutraal, positieve wijze en laat zien welke toegevoegde waarde je als PA binnen de organisatie bent. Zeer waardevol!'

 

 • 'Deze opleiding biedt echt een verdieping in vaardigheden op het gebied van strategisch denken en communiceren.'
 • 'Anita is een zeer inspirerende coach/trainer die vanuit veel kennis en ervaring spreekt. De wensen en behoeften vanuit de groep waren (naast de ingeplande onderdelen) leidend voor de invulling van de zeer waardevolle dagen!'
 • 'Een erg prettige opleiding, gezellige groep en leuke docent die weet waar ze het over heeft. Door hetzelfde niveau van de groep leer je ontzettend veel van elkaar en weet je waar de ander het over heeft. We hebben enorm veel handvaten gekregen die we nu moeten gaan toepassen.'

 

 • 'Ik ben zelf erg gegroeid in mijn wijze van (strategisch mee-)denken en communiceren en fungeer steeds meer als een echte rechterhand en sparringpartner. Ook heb ik ervaringen uit kunnen wisselen met vakgenotes en een topdocente. En ik heb hen stuk voor stuk een beetje beter leren kennen. Al met al vond ik het een zeer waardevolle ervaring.'
 • 'Absolute aanrader! Anita stemt de inhoud van de opleiding helemaal af op de wensen van de cursist en de groep. Op een bijzonder prettige manier laat ze je zien hoe je het maximale uit jezelf kunt halen.'
 • 'Een hele bijzondere en leerzame ervaring omdat situaties uit de praktijk worden toegepast. Heel herkenbaar en soms ook een echte eye opener. Alles gebeurt op een hele prettige en respectvolle manier.'

 

 • 'Deze opleiding is met name gericht op persoonlijke ontwikkeling, die je laat zien welke toegevoegde waarde je als PA/Executive Assistant bent binnen de organisatie. Anita de Groot geeft iedereen persoonlijk zijn/haar leermoment en laat persoonlijke visie buiten beschouwing. Ze spiegelt mensen en ze geeft je ruimte om zelf te reflecteren en na te denken. Veel zaken zijn herkenbaar in de praktijk, maar door de manier van lesgeven, het geven van inzichten, strategisch denken en het leren om op een neutraal positieve wijze te communiceren, zie je andere perspectieven en/of oplossingen. Anita faciliteert iedere cursist in zijn/haar eigen leerproces. Voor mij is deze opleiding een waardevolle toevoeging in mijn werk.'

 


 

Persoonlijk verhaal van Pauline

img-Pauline van Tilburg

Pauline van Tilburg

Personal Assistant van de Managing Director Europe North & West van Akzo Nobel

'Ik durf in meetings beter mijn mening te geven en mijn plek op te eisen. Dat je écht op een positieve manier verandert door de training vind ik een verrijking.'

Haar leidinggevende over Pauline na de opleiding: 'Pauline heeft bewonderenswaardig vertrouwen in zichzelf en stelt zich open voor zelfreflectie en herziening van haar denkpatronen. Hierdoor heeft zij haar professionele vaardigheden naar een hoger niveau gebracht en dit heeft geresulteerd in vooruitgang op meerdere facetten.'

Lees het hele verhaal van Pauline van Tilburg in het blog:
Persoonlijke groei als uitgangspunt van een Personal Assistant

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Privacy policy

Startdatum:
5 november 2024
Prijs:
€ 4599,- excl. btw
Schrijf je nu in Reserveer mijn plek

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Onze opleidingsadviseur helpt je graag.

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9