Zelfstudie Managementassistent

HBO-niveau SMI Certificaat 15 studiepunten
Type:
Schriftelijke leergang
Startdatum:
27 maart 2023
Vorm:
Schriftelijk programma

Dé volledige opleiding in jouw eigen tempo

 • Zelfstandig leren sluit optimaal aan op jouw werk- en privéleven
 • Professionaliseer je rol: in korte tijd krijg je een complete kennisupdate
 • Met belangrijke én nieuwe aspecten die passen bij de managementassistent van nu
 • Volg tien modules met lesstof, voorbeelden, tips en cases.
 • Tip: bekijk ook de flexibele studie 'Toekomstgericht werken als assistant'

Update je kennis en professionaliseer je rol, waar en wanneer het jou uitkomt

Je bent managementassistent of wilt deze rol gaan vervullen. Je denkt graag vooruit en wilt je rol professionaliseren. Je vindt het fijn om zelfstandig te leren of je wil juist je eigen leertijd inplannen, om bijvoorbeeld je werk- en privébalans te bewaken.

Met deze zelfstudie leer je waar en wanneer het jou uitkomt. Je updatet je kennis over diverse belangrijke én nieuwe aspecten die passen bij de managementassistent van nu. Met deze kennis op HBO-niveau scherp je direct de vaardigheden aan die je daarbij nodig hebt.

Na deze Zelfstudie Managementassistent ontwikkel je jezelf naar een hoger niveau:

 • Versterk je rol binnen de organisatie
 • Werk slimmer door aandachtsmanagement
 • Scherp projectmanagement- en digitale vaardigheden aan
 • Communiceer, schrijf en beïnvloed effectiever
 • Ga goed om met veranderingen en weerstand

 

Ga zelf aan de slag met 10 schriftelijke modules, bonusmateriaal en oefentoetsen

Tijdens de zelfstudie ga je, zoals het woord al zegt, zelfstandig studeren: je bepaalt zelf jouw leertempo. In totaal volg je tien modules met lesstof, voorbeelden, tips en cases. Zo kun je in de praktijk meteen aan de slag met wat je hebt geleerd.

 • Na inschrijving ontvang je de modules per post.
 • In de online leeromgeving vind je de modules in digitale vorm en extra bonusmateriaal.
 • Ook kom je via deze leeromgeving in contact met medecursisten, indien gewenst.
 • Het bestuderen van een module neemt ongeveer zes uur in beslag.

Om tussentijds te checken of je de lesstof beheerst, kun je na iedere module een oefentoets doen van 10 vragen. Na afronding zie je meteen de juiste antwoorden en je score.

 

Kies zelf van welke onderdelen je gebruik maakt

Eén module bestaat dus uit de onderdelen: theoretische zelfstudie, praktijkopdrachten en een oefentoets. Niets is verplicht, je kiest zelf van welke mogelijkheden je gebruik maakt voor je eigen ontwikkeling. Je hoeft geen opdrachten in te leveren en de oefentoetsen worden niet gecheckt door de docent.

Heb je een vraag of wil je graag even sparren of deze zelfstudie goed bij je past? Neem contact op met onze opleidingsadviseur Marjan Muller: 040-2 974 947. Ze neemt graag alle mogelijkheden met je door en geeft je persoonlijk advies.

 

Ontdek de voordelen van schriftelijk studeren bij Secretary Management Institute

 1. Eigentijds leren, waar en wanneer het jou uitkomt
 2. Het geleerde is direct toepaspaar in je dagelijkse praktijk
 3. De modules zijn geschreven door docenten met kennis van het assistantvak
 4. Je hebt altijd een praktisch naslagwerk bij de hand
 5. Je staat er niet alleen voor: kom in contact met medecursisten via de online leeromgeving

In korte tijd ben je up-and-running om effectiever aan de slag te gaan!

 

Met 15 studiepunten: krijg direct het eerste SMI Degree

Na het afronden van deze zelfstudie ontvang je 15 studiepunten. Hiermee spaar je voor het waardevolle SMI Degree:

 • bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree;
 • bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree;
 • bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree.

Het SMI Degree sluit perfect aan bij jouw huidige rol als assistant, omdat je laat je zien dat je continu investeert in jezelf en jouw ontwikkeling. Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

De 10 modules van de zelfstudie Managementassistent

Je ontvangt de modules per post en je kunt ze ook digitaal in de online leeromgeving raadplegen. Daarnaast vind je hier extra bonusmateriaal en kun je in contact komen met medecursisten.

Jouw docenten

img-Titia Huisman

Titia Huisman

Coach en adviseur

Titia werkt sinds 1994 als coach en adviseur voor bedrijfsleven, overheid, zorg en onderwijs. Opgeleid als trainer en organisatieadviseur, geregistreerd beroepscoach. Laat zich met liefde uitdagen door mensen met dilemma’s, teams die zich willen ontwikkelen, organisaties in verandering. Leidt discussieprogramma’s, presenteert bijeenkomsten. Werkt met een sterk Noordelijke inslag: nuchter, met humor, uit de klei en betrokken. Titia is, naast haar werk als trainer en coach, directeur van Theater de Koornbeurs.

img-Sandra van Dijk

Sandra van Dijk

Business organizer, trainer en adviseur

Ze is psychologe van origine en heeft veel ervaring als projectleider, trainer en HRD-adviseur in timemanagement, werkenergie en efficiënt werken. Zij weet als geen ander hoe het is om veel verschillende ballen tegelijk in de lucht te moeten houden. Haar missie: jou te leren dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn om meer grip te creëren op je werkdag. En dat je altijd meer invloed hebt op je situatie dan je denkt!

img-Stefanie Jansen

Stefanie Jansen

Cocreator, spreker en workshopleider

Stefanie is een onafhankelijke CoCreator met een passie voor de doelgroep kinderen, jongeren en gezinnen. Opgeleid als psychologe en kwalitatief marktonderzoekster vindt zij het vanzelfsprekend dat eindgebruikers als belanghebbenden altijd betrokken zijn bij de cocreatie van oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke uitdagingen. Stefanie wordt als CoCreator ingehuurd door uiteenlopende organisaties, waaronder uitgevers, gemeenten, NGO’s, retailers, opleidingsinstituten en FMCG. Stefanie is beschikbaar als spreker en workshopleider, zowel voor Nederlandstalige als Engelstalige evenementen.

img-Sonja Deursen

Sonja Deursen

Adviseur en cocreator van HR-projecten

Als CoCreator begeleidt Sonja uitdagingen in bedrijfsprocessen en HR-projecten naar concrete oplossingen. Dit heeft ze de afgelopen jaren gedaan binnen de zakelijke dienstverlening, de zorg, luchtvaart, R&D en de maakindustrie. Met haar HRM achtergrond en specialisatie op duurzame inzetbaarheid, verandermanagement en samenwerkend leren, gelooft Sonja in de unieke talenten en vaardigheden van mensen. Zij maken het verschil in de uitdagingen, ideeën, innovaties of veranderingen waar een organisatie voor staat. Sonja benadert cocreatie als een verander- en leerproces met een resultaat waar draagvlak voor is.

img-Anita van Dormalen

Anita van Dormalen

Cocreator en organisatiecultuur ontwikkelaar

Als expert op het gebied van personeel- en organisatiecultuur ontwikkeling heeft ze verschillende teams en organisaties geleid. Ze verhuurt zichzelf als adviseur, trainer of coach voor zowel individuen als teams. Zij gelooft dat succesvolle cocreatie alleen tot stand kan komen als het cocreatieteam zich in een veilige en uitnodigende sfeer kan ontwikkelen, waarbij transparantie een randvoorwaarde is. Onder Anita’s klanten bevinden zich zakelijke dienstverleners, industriële dienstverlenende organisaties, gemeenten, voortgezet als ook hoger onderwijs en sociale arbeidsorganisaties.

img-Sabina Brammer

Sabina Brammer

Trainer en bedrijfscoach voor teamontwikkeling en samenwerking

Sabina heeft haar eigen coachpraktijk BeMotion.nl en is interim teamcoach. Zij adviseert diverse organisaties en ondersteunt professionals bij veranderingsprocessen. Zij heeft ruim 15 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van individuen en groepen in zowel de profit als de non-profitsector. Na haar Propedeuse Psychologie, Bachelor Social Work en Master Leren en Innovatie, heeft zij zich verder gespecialiseerd in veranderkunde, teamontwikkeling en interpersoonlijke vaardigheden in een professionele omgeving. Zij is human resource DNLA-expert, transactionele analyse coach en Insights Discovery practitioner. Haar kracht ligt in het mobiliseren van talenten en de verbinding maken tussen de diverse lagen van de organisatie.

img-Marjorie de Jager

Marjorie de Jager

Microsoft en Sharepoint consultant

Marjorie is zelfstandig Microsoft 365 Coach en Consultant. Zij is sterk in het vertalen van de mogelijkheden van Microsoft 365 & SharePoint naar de gebruikers en ondersteunt bedrijven bij het optimaal inzetten van de mogelijkheden van Microsoft 365.

img-Sicco de Ree

Sicco de Ree

Trainer in toekomst secretaressevak

Inspireren, motiveren, enthousiasmeren en servicegericht denken zijn kreten die perfect bij Sicco passen. Zijn specialisatie ligt op de toekomst van werk en dan in het bijzonder voor het secretariële vak. Hij verzorgt veel trainingen voor secretaresses. Nut en noodzaak moeten altijd centraal staan en duidelijk zijn. Daarnaast willen secretaresses graag praktische handvatten. ‘Aan de slag’ in plaats van alleen ‘weten’. Deze balans is altijd terug te vinden in zijn lesmateriaal.

img-Chantelle de Ruijter

Chantelle de Ruijter

Trainer en coach in persoonlijke ontwikkeling van professionals

Chantelle is een trainer en coach die zich al meer dan 20 jaar bezig houdt met de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen in organisaties en de toekomst van werk. Ze is gespecialiseerd in: mondelinge communicatie, invloed en interactie, personal branding, agile werken, storytelling en Design Thinking. Vanuit haar motto “Mensen leren meer als ze leren met plezier” en haar creatieve achtergrond maakt ze lesprogramma’s met uitdagende werkvormen die uitnodigen om (anders) te doen, te ervaren, te experimenteren en daar weer van te leren. Heel agile dus.

img-Ellis Buis

Ellis Buis

Auteur, schrijftrainer, schrijfcoach en eigenaar van EllisBuis TekstTraining

Ellis heeft haar sporen verdiend in de marketingcommunicatie. Eerst als communicatieadviseur, later als tekstschrijver, redacteur en schrijftrainer. Ze is auteur van een aantal boeken over zakelijk schrijven, waaronder de ‘Gereedschapskist Aantrekkelijk Formuleren’, ‘Verleid je lezer online’ en ‘Noteer jij dit even?’. Ellis verzorgt trainingen over creatief schrijven, online schrijven, adviesteksten en notulen. Haar enthousiasme voor prettig leesbare teksten is aanstekelijk. Ze kan je als geen ander leren hoe je zakelijke tekst krachtiger maakt.

Data

Je start wanneer jij dat wilt. Je ontvangt de 10 schriftelijke modules per post (je vindt ze ook digitaal terug in de online leeromgeving).

 

Jouw investering

De totaalprijs van de zelfstudie Managementassistent bedraagt € 2.299,- (excl. btw). Dit is inclusief:

 • 10 modules, per post én digitaal
 • handleiding effectief schriftelijk studeren
 • toegang tot bonusmateriaal en oefentoetsen op de online leeromgeving
 • certificaat van deelname

 

Tip: maak gebruik van ons opleidingsadvies en stel je vraag

Wil je meer informatie over deze zelfstudie of overleggen of deze zelfstudie interessant is voor je? Onze opleidingsadviseur Marjan helpt je graag. Bel of mail voor meer informatie of vrijblijvend advies naar Marjan Muller, tel. 040 - 2 974 947

Studiepunten voor het SMI Degree

Zelfstudie Managementassistent levert je 15 studiepunten op.
Al vanaf 12 studiepunten heb je de kans om zelf een van de drie opeenvolgende SMI Degrees aan te vragen.
Want als je jezelf ontwikkelt, wil je ook dat deze ervaring zichtbaar wordt op jouw CV. Om aan te tonen dat je deze Schriftelijke Cursus succesvol hebt afgerond, krijg je van ons het certificaat van deelname met daarop het aantal behaalde studiepunten

 • SMI-punten 15

STAP-Budget

Je kunt het STAP-budget voor deze opleiding aanvragen. Jij krijgt dan een aantrekkelijke subsidie van maximaal € 1.000,- van de overheid.

Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden:
Marjan Muller
040 - 2 974 947
opleidingsadvies@secretary.nl

Meer weten over het Stap-budget
 online leeromgeving

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Wat deelnemers zeggen over de Zelfstudie Managementassistent

 • 'Een prettige studie die naar mijn mening prima aansluit op de praktijk. Ik zoek juist de samenwerking en interactie op met het team waar ik in werk, in dit geval met de planner en managers. Ik koppel aan hen terug waar ik mee bezig ben, welke punten wij kunnen doorvoeren en hier en daar heb ik zelfs ook functionele discussies samen gevoerd.'
 • 'Vraagt de nodige discipline, maar zeer zeker de moeite waard!'
 • 'Deze zelfstudie helpt mij om weggezakte kennis weer op te frissen en te actualiseren.'
 • 'Het fijne aan deze zelfstudie is de flexibiliteit in het moment van studeren'
 • 'Veel opgestoken over de relatie van een Personal Assistant met andere collega's binnen de organisatie. Het heeft mij doen realiseren dat je vanuit deze functie er echt 'middenin' zit en overal bij betrokken bent (direct of indirect). Deze zelfstudie heeft mij handvatten gegeven om een aantal zaken helder te zien alsook deze in de toekomst anders aan te pakken.
 • 'Een leuke praktische studie, die goed naast je werk te doen is.'
 • 'Praktijkgerichte studie, door middel van de vele bronverwijzingen is verdere verdieping eveneens mogelijk, een aanrader voor ondersteuners!'

Download de gratis brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de gratis brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Onze privacy-policy

Startdatum:
27 maart 2023
Prijs:
€ 2399,- excl. BTW
Schrijf je nu in Reserveer mijn plek

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Verkort je zoektocht: onze opleidingsadviseur helpt je graag. 

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9