Opleiding Secretariaat van de toekomst

HBO-niveau SMI Diploma

In 10 stappen naar een future proof secretariaat

Inspirerend en actueel

'Een inspirerende en actuele opleiding voor een toekomstbestendig directiesecretariaat. Uitgebreid trainingsmateriaal, zeer goede docenten, snelle response op vragen.'

Jammer zeg, dit heeft al plaatsgevonden.

"Een volgende editie is nog niet bekend. Bel ons even, dan kunnen we je meteen vertellen wat de laatste stand van zaken is.
En goed nieuws: wellicht hebben we een nieuwe opleiding ontwikkeld die nog beter bij je past!
Help jezelf in je zoektocht naar de ideale opleiding: maak direct gebruik van ons gratis opleidingsadvies via chat, email of telefoon."

Verbeter de effectiviteit en tevredenheid van het secretariaat

Zijn jullie als secretariaat voldoende zichtbaar binnen de organisatie? Is iedereen tevreden? Wordt er effici√ęnt genoeg gewerkt? Of... wil je het secretariaat naar een hoger niveau tillen? Tijdens de opleiding Secretariaat van de toekomst maak je jouw secretariaat in 10 stappen future proof.

De topdocenten zorgen dat jouw toegevoegde waarde en toekomstvisie helder is zodat het secretariaat nog meer verankert in de organisatie:

 • Behaal tijdwinst voor de organisatie door uniform te werken
 • Geef zelfverzekerd leiding aan veranderprocessen
 • Heb het lef om innoverend te denken en te handelen
 • Verlaag de werkdruk door als secretariaat breder inzetbaar te zijn
 • Zet kwaliteiten en talenten van het team optimaal in

Lees ook het blog met 5 tips: Uniform werken op het secretariaat

 

Gericht op jouw praktijk: maak een plan van aanpak

Je betrekt jouw team, managers, leveranciers en andere afdelingen in het plan van aanpak. Met hen ga je in in gesprek om tot een totaalpakket te komen van diensten die jullie op het secretariaat kunnen oppakken of verbeteren. Vervolgens optimaliseer je de tools en processen en maak je inzichtelijk welke bijdrage jouw teamleden gaan leveren. Kortom, met dit plan:

 • weet je hoe jullie ‚Äėtakenpakket van de toekomst‚Äô eruit ziet
 • maak je van het secretariaat een geoliede machine, zodat het daardoor onmisbaar wordt in de organisatie
 • word je als team wendbaar en weet iedereen direct te schakelen
 • zet je de juiste tools en middelen in om te groeien naar het secretariaat 2.0
 • benut je beter de expertise en talenten van het team

 

De 10 stappen naar hét secretariaat van de toekomst

Gedurende 3 klassikale lesdagen, 2 online sessies, supervisie en persoonlijke coaching door de docenten, ga je intensief aan de slag met deze 10 stappen:

 1. Ga in gesprek met collega’s
 2. Inventariseer welke werkstijl het beste past
 3. Werk het dienstverleningsmodel uit
 4. Vertaal wensen naar concrete acties
 5. Coördineer de (nieuwe) rol van teamleden
 6. Verstevig je eigen rol in het team en de organisatie
 7. Bepaal hoe jullie in de toekomst gaat samenwerken
 8. Ga in gesprek met de ICT afdeling
 9. Maak werk van jullie 'merk'
 10. En actie!

 

Past deze opleiding bij jou?

Je bent een (aankomende of toekomstige) teamleider, officemanager of team-coördinator die, vanuit jouw ambitie of behoefte vanuit de organisatie, het secretariaat naar een hoger dienstverleningsniveau wil tillen of een secretariaat wil samenstellen. Deze opleiding is ook geschikt voor assistenten die hierin een leidende rol oppakken.

Wil je overleggen of deze opleiding Secretariaat van de toekomst interessant is voor jou? Of heb je een andere vraag? Neem direct contact op met onze opleidingsadviseur Marjan Muller op 040 - 2 974 947. Zij staat je graag te woord.

 

Inclusief diploma en studiepunten voor het SMI Degree

 • Diploma¬†
  Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en jouw inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van de opleiding het diploma Secretariaat van de toekomst van Secretary Management Institute: een mooie aanvulling op je CV en LinkedIn profiel.
   
 • Studiepunten voor het gewilde SMI Degree
  Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten. Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

Zo overtuig je jouw manager

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn.

Programma van de Opleiding Secretariaat van de toekomst

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Deelnemers over de opleiding Secretariaat van de toekomst

 • 'Een inspirerende en actuele opleiding voor een toekomstbestendig directiesecretariaat.'
 • 'Uitgebreid trainingsmateriaal, zeer goede docenten, snelle response op vragen.'
 • 'Heel leerzaam en een goede stap richting toekomst.'

Vind je dit ook interessant?

Houd mij op de hoogte

Houd mij op de hoogte

 • 1
 • 2

Privacy policy

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9