Cursus Efficiënt digitaal werken

SMI Certificaat 4 studiepunten
Type:
2-daagse cursus
Startdatum:
1 oktober 2024
Locatie:
La Vie Utrecht
Vorm:
Klassikaal programma

Leer digitaal denken en draag slimme oplossingen aan

 • Zorg dat jij én jouw organisatie voortaan slimmer en veiliger werken (7 thema's)
 • Haal meer uit Teams: stel jouw persoonlijke plan samen voor jezelf en de organisatie
 • Weet welke tools beschikbaar zijn om jouw werk slimmer én leuker te maken
 • Omarm AI, omdat het jouw persoonlijke menselijke talenten versterkt
 • Je hebt geen voorkennis nodig, wel een nieuwsgierige houding...
Inzicht in de toekomst

"Fantastisch! De cursus heeft mij geprikkeld en nieuwsgierig gemaakt. Ik omarm de tools die er zijn en kan de handige tips, tricks en technieken eigen maken."

Ontdek de kansen in jouw werk

Technologie dringt jouw vak binnen. Alles gaat steeds sneller en alles wordt steeds complexer. Jouw organisatie wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen; andere manieren van denken en samenwerken zijn dus nodig. Hier liggen veel kansen voor een digitaal slimme assistant. Onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat 76% van de managers vindt dat hun assistant door digitale ontwikkelingen nog meer taken uit handen kan nemen dan vroeger.

Digitaal bij zijn en bijblijven
In deze tijd, waarin technologische ontwikkelingen zich snel na elkaar opvolgen, wil je op de hoogte zijn en natuurlijk ook blijven. Je wilt de nieuwste tools in je werk implementeren, waardoor je je werkzaamheden sneller en efficiënter uitvoert en niet geheel onbelangrijk, ook veilig.

Laatste trends en ontwikkelingen
In deze opleiding word je meegenomen in de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van technologie en wat de rol van de assistant hierin is. Daarnaast ga je zelf aan de slag met enkele tools.

Pas het direct toe
Na 2 dagen weet je niet alleen wat er speelt en welke apps en platforms je als assistant kan gebruiken, maar ook hoe je deze het beste kunt inzetten. Je zult versteld staan van de impact die jij hebt door technologische tools op de juiste manier te gebruiken.

 

Resultaat van de cursus Efficiënt digitaal werken

Na deze cursus:

 • Heb je beter inzichtelijk waar kansen liggen voor een toekomstige rol;
 • Ben je op de hoogte van de laatste (IT) trends en ontwikkelingen;
 • Weet je welke tools jouw werk slimmer en leuker maken;
 • Adviseer je jouw omgeving over slim en effectief samenwerken in Teams;
 • Omarm je de techniek sneller omdat het jouw persoonlijke menselijke talenten versterkt.

 

Met persoonlijk plan: haal meer uit Microsoft Teams

Het werken met Teams biedt talloze voordelen en dus is het van belang om te achterhalen wat dit voor jou en je bedrijf kan betekenen. Je krijgt een specifieke opdracht op maat die gericht is op het gebruik van Teams, zodat jij na afloop van de cursus beschikt over een persoonlijk plan waarmee je de efficiëntie en effectiviteit van jezelf en jouw organisatie verbetert. Indien je niet met Teams werkt, krijg je een aangepaste opdracht op maat.

 

Wees gerust: je hebt geen voorkennis nodig

Wees gerust: je hebt geen voorkennis nodig en je hoeft niet al 'meer' te weten van technologie. Natuurlijk is het al erg mooi dat je erover nadenkt! Het helpt wel als je een nieuwsgierige en lerende houding hebt.

Ons advies: begin met het snappen van de wereld van de technologie, dan is het een stuk eenvoudiger te bedenken waar je een toegevoegde waarde als secretaresse kunt brengen. De kracht van de secretaresse ligt namelijk in het verbinden van de mens en de technologie. Het zal je sterker maken in jouw rol.

Mocht je al wel wat verder thuis zijn in dit onderwerp, dan ben je ook van harte welkom. Er wordt gezorgd voor verdieping en daarnaast is de cursus zo opgebouwd dat iedereen mee kan komen en dat we door interactie en opdrachten veel van elkaar leren.

 

Is deze praktische cursus iets voor jou?

De cursus Efficiënt digitaal werken is bestemd voor iedere assistant die op de hoogte wil zijn van de laatste digitale trends en ontwikkelingen en hier nog niet veel of zelfs niets van weet. Jij wilt bijblijven in je vak en liever nog voorop lopen. Je wilt weten welke tools beschikbaar zijn en welke tools jij nu al in kunt zetten. Je wilt aanjager en adviseur zijn richting jouw collega’s en management als het gaat om nieuwe manieren van werken, slimmer werken en veiliger werken.

 

Inclusief certificaat en studiepunten voor het SMI Degree

Aan het einde van de cursus ontvang je het deelnamecertificaat van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 4 studiepunten.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

Zo overtuig je jouw manager

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze cursus? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn.

Programma van de cursus Efficiënt digitaal werken

Jouw deskundige docent:

img-Sicco de Ree

Sicco de Ree

Trainer in toekomst secretaressevak

Inspireren, motiveren, enthousiasmeren en servicegericht denken zijn kreten die perfect bij Sicco passen. Zijn specialisatie ligt op de toekomst van werk en dan in het bijzonder voor het secretariële vak. Hij verzorgt veel trainingen voor secretaresses. Nut en noodzaak moeten altijd centraal staan en duidelijk zijn. Daarnaast willen secretaresses graag praktische handvatten. ‘Aan de slag’ in plaats van alleen ‘weten’. Deze balans is altijd terug te vinden in zijn lesmateriaal.

Wat een deelnemer zegt over Sicco:

Sicco is een heel fijn, vriendelijk en zeer geschikt persoon en trainer. Hij is super duidelijk, helder, professioneel en mensgericht tegelijkertijd. Ik heb een heel goed beeld gekregen van de hedendaagse digitale veranderingen en hoe wij daar op in kunnen spelen. Ook de interactieve break outs verliepen vlekkeloos. Mijn complimenten. Ik ben erg content en dankbaar dat ik deze dagen heb uitgezocht als training om mij verder te helpen bij mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hopelijk tref ik Sicco nog in een vervolg training, ik zou hem wel als voorkeur uitkiezen.

Algemene Informatie

De klassikale dagen van deze 2-daagse Cursus/Training vinden plaats bij La Vie Utrecht te Utrecht.
Tijdens jouw hele leertraject word je ondersteund door Mijn Online Leeromgeving.

La Vie Utrecht
St Jacobsstraat 61
3511 BP
Utrecht
Route beschrijving
tel: 030-2340088

Dag Datum Tijd Locatie
Dag 1 1 oktober 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 2 15 oktober 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Komt de datum niet goed uit?
Wij verzorgen jaarlijks meerdere edities. Bel Marjan Muller voor de mogelijkheden.
Telefoon: 040 - 2 974 947

Jouw investering

De investering voor deze 2-daagse Cursus/Training bedraagt € 1899,00,- (excl. btw) per persoon.
Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch op klassikale dagen en toegang tot de online leeromgeving.

Studiepunten voor het SMI Degree

Cursus Efficiënt digitaal werken levert je 4 studiepunten op.
Al vanaf 12 studiepunten heb je de kans om zelf een van de drie opeenvolgende SMI Degrees aan te vragen.
Want als je jezelf ontwikkelt, wil je ook dat deze ervaring zichtbaar wordt op jouw CV. Om aan te tonen dat je deze 2-daagse Cursus/Training succesvol hebt afgerond, krijg je van ons het certificaat van deelname met daarop het aantal behaalde studiepunten

 • SMI-punten 4

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Wat deelnemers zeggen over de cursus Efficiënt digitaal werken

 

 • 'Zet echt aan tot nadenken over de future proofness in ons vak!'
 • '(Incompany training:) Interessante reis door de historie van techniek, met een mooie blik op de toekomst. Gezien de reacties van collega's denk ik dat velen deze kennis en oriëntatie op de toekomst kunnen gebruiken.'
 • 'De cursus gaf goed inzicht in de diverse ontwikkelingen. Onbevangen kijken en geïnteresseerd zijn naar nieuwe ontwikkelingen en de verworven digitale kennis als onderdeel van je werkweek maken. Sicco de Ree, trainer, was een inspirerende performer.'

 

 • 'Fantastisch! De cursus heeft me geprikkeld en nieuwsgierig gemaakt. Ik omarm de tools die er zijn en ga de handige tips, tricks + technieken eigen maken.'
 • 'Valt niet in één zin uit te leggen. Een fantastische docent, dit kwam ook in uiting met de samenwerking in de (fijne) groep! Alles zeer goed uitgelegd n.a.v. zijn presentatie Zelfs geen indut of "ik verveel mij" moment! Ik was zeer sceptisch en zeer wantrouwend tegenover de "nieuwe" digitale toekomst. Je kunt het niet tegenhouden maar ik ben het met andere/positievere ogen gaan bekijken. Zeker heel veel opgestoken van deze training.'
 • 'Zeer leerzame cursus, er is veel besproken. Van een aantal zaken zie ik ook mogelijke toepassing in onze functie/in ons bedrijf.'

 

 • 'Erg leuk en leerzaam. Ik ben geen digi-adapt en nu wel een stuk nieuwsgieriger geworden!'
 • 'Onze 1e lesdag heb ik ervaren als een geweldige positieve dag! Leuk om met leeftijd- en vakgenoten te praten over onze dagelijkse job. Mooi ook om te zien dat ons vak bij andere werkgevers ook anders van inhoud is, al blijven de raakvlakken er natuurlijk wel. Een leuke en leerzame dag, deze 1e dag en ik kijk ook al uit naar de 2e dag!'
 • 'De cursus geeft een goed inzicht in wat er speelt en gaat spelen op het gebied van IT en hoe dit ons leven beïnvloedt.'

 

 • 'Een eye opener voor de toekomst van de managementondersteuner. Vooral bewustwording van het bestaan van allerlei tools en de rol die ik daarin kan vervullen.'
 • 'De cursus is zeker een aanwinst geweest voor mijn verdere ontwikkeling in mijn vakgebied.'
 • 'Tech savvy... ik dacht daar wil ik meer van weten. Leuke en interessante trainingsdag mogen hebben en veel geleerd over de toekomst van ons werk als assistente. De technologie gaat supersnel, steeds meer van ons werk zal robotiseren dus wij moeten onszelf specialiseren. Interessante apps, tools en applicaties gekregen en ik neem mee dat slimmer digitaal samenwerken de toekomst is. Nu nadenken over wat ik kan doen om van meerwaarde te zijn voor de organisatie? Ben zeer nieuwsgierig naar dag 2.'
 • 'Zeer efficient, leerzaam en nodig in de hedendaagse digitale wereld'

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Privacy policy

Startdatum:
1 oktober 2024
Prijs:
€ 1899,- excl. BTW
Schrijf je nu in Reserveer mijn plek

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Onze opleidingsadviseur helpt je graag.

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9