Cursus Tech-savvy assistant

SMI Certificaat 4 studiepunten
Type:
2-daagse cursus
Startdatum:
12 oktober 2023
Locatie:
La Vie Utrecht
Vorm:
Klassikaal programma

Leer digitaal denken en draag slimme oplossingen aan

 • Snap de digitale wereld met 9 competenties in slechts 2 dagen
 • Zorg dat jij én jouw organisatie voortaan slimmer en veiliger werken
 • Weet welke tools je in kunt zetten en welke juist niet
 • Leer van elkaar: veel interactie onderling en een eigen tech-savvy coach
 • Je hebt geen voorkennis nodig, wel een nieuwsgierige houding...
Inzicht in de toekomst

"Fantastisch! De cursus heeft mij geprikkeld en nieuwsgierig gemaakt. Ik omarm de tools die er zijn en kan de handige tips, tricks en technieken eigen maken."

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Onze privacy-policy

Leer slimmer en veiliger digitaal werken: word tech-savvy

Technologie dringt jouw vak binnen. Alles gaat steeds sneller en alles wordt steeds complexer. Jouw organisatie wordt geconfronteerd met uitdagingen; de traditionele hiërarchische organisatiestructuur lijkt niet meer te werken. Nieuwe sociale structuren hebben een grote impact op de manier waarop er gewerkt wordt. Andere manieren van denken en samenwerken zijn dus nodig. Ben jij al klaar voor deze digitale revolutie?

Bereid je voor en laat je niet inhalen door kunstmatige intelligentie, apps en tools. Na de 2-daagse cursus Tech-Savvy assistant zorg je dat jij deze technologieën voor jou laat werken. In de lessen behandelen we 9 competenties, waarmee je langzaamaan wordt meegenomen in de wereld van een tech-savvy assistant. Dit soort vragen wordt beantwoord:

 • Wat is jouw rol in de technologische ontwikkelingen van jouw organisatie?
 • Hoe kun je wat je al hebt beter benutten?
 • Hoe kan jij er toe blijven doen naast alle technologische ontwikkelingen?

 

De assistant van de toekomst kan niet meer zonder enige digitale kennis...

Het gaat erom dat jij weet welke skills nodig zijn om een tech-savvy assistent te worden. En belangrijker nog; welke van die skills jij nodig hebt en hoe jij dit gaat toepassen in jouw organisatie. Het draait om digitaal leren denken en digitale oplossingen aan te dragen. Het gaat over begrijpen dat:

 • Archiveren in de ‘cloud’ anders is dan in een mappenstructuur of archiefkast
 • De nieuwste software update niet alleen belangrijk is vanwege nieuwe features, maar ook vanwege nieuwe beveiliging drempels
 • Wanneer je een email wilt versturen die groter is dan 5MB (en doorgaans niet lukt), overstappen naar bijv. dropbox niet echt veilig is
 • Hoe je intern- en extern met elkaar communiceert wanneer je op verschillende devices werkt

Deze cursus heeft een persoonlijke insteek: voordat je - samen met de andere cursisten - 'in real life' bij elkaar komt, wordt er vooraf al tooling ingezet om de samenwerking op te starten. Na de cursus heb je nog de mogelijkheid om twee maanden lang gebruik te maken van de expertise van de Tech-savvy coach.

 

Wees gerust: je hebt geen voorkennis nodig

Misschien klinkt 'Tech-Savvy Assistant' wel heel erg futuristisch, maar wees gerust: je hebt geen voorkennis nodig en je hoeft niet al 'meer' te weten van technologie. Natuurlijk is het al erg mooi dat je erover nadenkt! Het helpt wel als je een nieuwsgierige en lerende houding hebt.

Mocht je al wel wat verder thuis zijn in dit onderwerp, dan ben je ook van harte welkom. Er wordt gezorgd voor verdieping en daarnaast is de cursus zo opgebouwd dat iedereen mee kan komen en dat we door interactie en opdrachten veel van elkaar leren.

We horen toch vaak dat jullie toch alvast wat meer informatie willen over wat de rol van de tech-savvy assistant daadwerkelijk inhoudt. Beluister en bekijk dan eens deze Engelstalige podcasts: Wat is een Tech-savvy assistant? | Hoe word je een Tech-savvy assistant?

 

Resultaat van de cursus Tech-savvy assistant

Neem deze voorsprong! Er liggen veel kansen voor een digitaal slimme assistant. Onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat 76% van de managers vindt dat hun assistant door digitale ontwikkelingen nog meer taken uit handen kan nemen dan vroeger. Na 2 dagen:

 • Heb je beter inzichtelijk waar kansen liggen voor een toekomstige rol;
 • Ben je op de hoogte van de laatste (IT) trends en ontwikkelingen;
 • Weet je welke tooling beschikbaar is om jouw werk slimmer en leuker gedaan te krijgen;
 • Adviseer je jouw omgeving over slim en effectief samenwerken;
 • Omarm je de techniek sneller omdat het jouw persoonlijke menselijke talenten versterkt

 

Is deze praktische cursus iets voor jou?

De cursus Tech-savvy assistant is bestemd voor iedere secretaresse die op de hoogte wil zijn van de laatste digitale trends en ontwikkelingen en hier nog niet veel of zelfs niets van weet. Jij wilt bijblijven in je vak en liever nog voorop lopen. Je wilt weten welke tools beschikbaar zijn en welke tools jij nu al in kunt zetten. Je wilt aanjager en adviseur zijn richting jouw collega’s en management als het gaat om nieuwe manieren van werken, slimmer werken en veiliger werken.

 

Inclusief certificaat en studiepunten voor het SMI Degree

Aan het einde van de cursus ontvang je het deelnamecertificaat van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 4 studiepunten.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

Zo overtuig je jouw manager!

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze cursus? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn!

Programma van de cursus Tech-savvy assistant

De 9 competentiethema's van deze cursus:

Jouw deskundige docent:

img-Sicco de Ree

Sicco de Ree

Trainer in toekomst secretaressevak

Inspireren, motiveren, enthousiasmeren en servicegericht denken zijn kreten die perfect bij Sicco passen. Zijn specialisatie ligt op de toekomst van werk en dan in het bijzonder voor het secretariële vak. Hij verzorgt veel trainingen voor secretaresses. Nut en noodzaak moeten altijd centraal staan en duidelijk zijn. Daarnaast willen secretaresses graag praktische handvatten. ‘Aan de slag’ in plaats van alleen ‘weten’. Deze balans is altijd terug te vinden in zijn lesmateriaal.

Wat een deelnemer zegt over Sicco:

Sicco is een heel fijn, vriendelijk en zeer geschikt persoon en trainer. Hij is super duidelijk, helder, professioneel en mensgericht tegelijkertijd. Ik heb een heel goed beeld gekregen van de hedendaagse digitale veranderingen en hoe wij daar op in kunnen spelen. Ook de interactieve break outs verliepen vlekkeloos. Mijn complimenten. Ik ben erg content en dankbaar dat ik deze dagen heb uitgezocht als training om mij verder te helpen bij mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hopelijk tref ik Sicco nog in een vervolg training, ik zou hem wel als voorkeur uitkiezen.

Algemene Informatie

De klassikale dagen van deze 2-daagse Cursus/Training vinden plaats bij La Vie Utrecht te Utrecht.
Tijdens jouw hele leertraject word je ondersteund door Mijn Online Leeromgeving.

La Vie Utrecht
St Jacobsstraat 61
3511 BP
Utrecht
tel: 030-2340088

Dag Datum Tijd Locatie
Dag 1 12 oktober 2023 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 2 14 november 2023 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht

Jouw investering

De investering voor deze 2-daagse Cursus/Training bedraagt € 1899,00,- (excl. btw) per persoon.
Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch op klassikale dagen en toegang tot de online leeromgeving.

Studiepunten voor het SMI Degree

Cursus Tech-savvy assistant levert je 4 studiepunten op.
Al vanaf 12 studiepunten heb je de kans om zelf een van de drie opeenvolgende SMI Degrees aan te vragen.
Want als je jezelf ontwikkelt, wil je ook dat deze ervaring zichtbaar wordt op jouw CV. Om aan te tonen dat je deze 2-daagse Cursus/Training succesvol hebt afgerond, krijg je van ons het certificaat van deelname met daarop het aantal behaalde studiepunten

 • SMI-punten 4

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Wat deelnemers zeggen over de cursus Tech-Savvy Assistant

 

 • 'Zet echt aan tot nadenken over de future proofness in ons vak!'
 • '(Incompany training:) Interessante reis door de historie van techniek, met een mooie blik op de toekomst. Gezien de reacties van collega's denk ik dat velen deze kennis en oriëntatie op de toekomst kunnen gebruiken.'
 • 'De cursus gaf goed inzicht in de diverse ontwikkelingen. Onbevangen kijken en geïnteresseerd zijn naar nieuwe ontwikkelingen en de verworven digitale kennis als onderdeel van je werkweek maken. Sicco de Ree, trainer, was een inspirerende performer.'

 

 • 'Fantastisch! De cursus heeft me geprikkeld en nieuwsgierig gemaakt. Ik omarm de tools die er zijn en ga de handige tips, tricks + technieken eigen maken.'
 • 'Valt niet in één zin uit te leggen. Een fantastische docent, dit kwam ook in uiting met de samenwerking in de (fijne) groep! Alles zeer goed uitgelegd n.a.v. zijn presentatie Zelfs geen indut of "ik verveel mij" moment! Ik was zeer sceptisch en zeer wantrouwend tegenover de "nieuwe" digitale toekomst. Je kunt het niet tegenhouden maar ik ben het met andere/positievere ogen gaan bekijken. Zeker heel veel opgestoken van deze training.'
 • 'Zeer leerzame cursus, er is veel besproken. Van een aantal zaken zie ik ook mogelijke toepassing in onze functie/in ons bedrijf.'

 

 • 'Erg leuk en leerzaam. Ik ben geen digi-adapt en nu wel een stuk nieuwsgieriger geworden!'
 • 'Onze 1e lesdag heb ik ervaren als een geweldige positieve dag! Leuk om met leeftijd- en vakgenoten te praten over onze dagelijkse job. Mooi ook om te zien dat ons vak bij andere werkgevers ook anders van inhoud is, al blijven de raakvlakken er natuurlijk wel. Een leuke en leerzame dag, deze 1e dag en ik kijk ook al uit naar de 2e dag!'
 • 'De cursus geeft een goed inzicht in wat er speelt en gaat spelen op het gebied van IT en hoe dit ons leven beïnvloedt.'

 

 • 'Een eye opener voor de toekomst van de managementondersteuner. Vooral bewustwording van het bestaan van allerlei tools en de rol die ik daarin kan vervullen.'
 • 'De cursus is zeker een aanwinst geweest voor mijn verdere ontwikkeling in mijn vakgebied.'
 • 'Tech savvy... ik dacht daar wil ik meer van weten. Leuke en interessante trainingsdag mogen hebben en veel geleerd over de toekomst van ons werk als assistente. De technologie gaat supersnel, steeds meer van ons werk zal robotiseren dus wij moeten onszelf specialiseren. Interessante apps, tools en applicaties gekregen en ik neem mee dat slimmer digitaal samenwerken de toekomst is. Nu nadenken over wat ik kan doen om van meerwaarde te zijn voor de organisatie? Ben zeer nieuwsgierig naar dag 2.'
 • 'Zeer efficient, leerzaam en nodig in de hedendaagse digitale wereld'

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Onze privacy-policy

Startdatum:
12 oktober 2023
Prijs:
€ 1899,- excl. BTW
Schrijf je nu in Reserveer mijn plek

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Onze opleidingsadviseur helpt je graag.

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9