Opleiding Praktisch projectmanagement voor de assistent

HBO-niveau SMI Certificaat 10 studiepunten
Type:
5-daagse opleiding
Startdatum:
28 september 2023
Locatie:
La Vie Utrecht
Vorm:
Hybride programma

Effectief ondersteunen en adviseren in projecten

 • Proactief, probleemoplossend én persoonlijk
 • Ken de methoden & technieken en scherp je vaardigheden als projectassistent aan
 • Houd focus en communiceer effectief met alle betrokkenen
 • Draag constructief bij aan het slagen van het project
 • Leer zelfstandig projecten op te zetten en beheersen
Gerichter, efficiënter én effectiever

"Een interessante opleiding waar je begrip krijgt voor de processen van een project en goede handvatten krijgt aangereikt om hier zelf mee aan de slag te gaan. De docent maakt de materie begrijpelijk.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Onze privacy-policy

Word nog sterker in jouw rol als projectassistent

Werk je in projecten of ga je in projecten werken? Tijdens een project werk je intensief samen met de projectleider en de projectleden. Aan jou de taak om alles in goede banen te leiden! Daarnaast ben jij de ogen en oren van de projectleider. Belangrijk hierbij is dat jij vooruitkijkt, het team sturing geeft en zorgt dat ze gefocust blijven. Lees ook: De toekomst van projectmanagement na COVID-19.

 

Vul jouw vaardighedentoolbox

Een gestructureerde en praktische aanpak is noodzakelijk om het project te laten slagen. Tijdens deze opleiding leer je hoe je (zelfstandig) projecten opzet en beheerst. Voor jou ligt ook een mooie rol weggelegd in het optimaliseren van de communicatie in het projectteam en met de projectleider. Je doet dus niet alleen vakinhoudelijke kennis op, maar je werkt ook intensief aan je persoonlijke vaardigheden.

 

Resultaat van de opleiding Praktisch projectmanagement

 • Je denkt en werkt resultaatgericht
 • Je kent een project van A tot Z
 • Je formuleert doelstellingen en resultaten
 • Je werkt met een projectplan en weet wat dit inhoudt
 • Je communiceert effectief met alle betrokkenen

 

De vijf pijlers van deze opleiding zijn:

 • Het project voorbereiden
 • Het project samen opzetten
 • Plannen, organiseren én samenwerken
 • Het project managen met de projectleider
 • Het project afsluiten en evalueren

 

Is deze opleiding iets voor jou?

Deze opleiding is ontwikkeld voor managementondersteuners die (gaan) werken als projectassistent. Je hebt affiniteit met organiseren en initiatief nemen en je wordt de rechterhand of adviseur van de projectleider. Om projecten professioneel te coördineren, wil je praktische handvatten krijgen om op de werkvloer direct toe te passen. Daarnaast wil je bijbehorende vaardigheden ontwikkelen om jouw rol als projectassistent optimaal uit te oefenen.

Wil je weten of de opleiding interessant is voor je? Twijfel je of het niveau aansluit bij jouw ervaring? Neem contact op met onze opleidingsadviseur Marjan Muller op 040 - 2 974 947. Marjan geeft je geheel vrijblijvend advies!

 

Inclusief boek: Beter in projectmatig werken

Tijdens de opleiding neem je deel aan discussies over toepassing van de opgedane kennis in de eigen werksituatie. Je oefent met situaties die jij zelf inbrengt en je maakt huiswerkopdrachten.

 

Zo overtuig je jouw manager!

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn! 

Programma van de Opleiding Praktisch projectmanagement

De klassikale dagen worden afgewisseld met online modules. Hierin wordt de voortgang van het huiswerk besproken en heb je de gelegenheid om je vragen te stellen.

img-Michel Munier

Michel Munier

Resultaatgericht, probleemoplossend, creatief, gedreven, kritisch en analytisch zijn vaardigheden die kenmerkend zijn voor Michel. Als Agile coach, projectmanager en trainer heeft Michel veel kennis en kunde op het gebied van Agile en projectmatig werken. Hij werkt zeer resultaatgericht, gericht op waardecreatie voor de organisatie, die zonder de nuance uit het oog te verliezen, feilloos hoofd- en bijzaken te scheiden, problemen tot de kern terug te brengen en zijn omgeving naar een gemeenschappelijk doel te leiden. Zijn stelling: het gemeenschappelijk doel en de vaak moeizame weg daarheen is wat de mensen bindt. Daarbij daagt hij deelnemers, medewerkers en collega’s uit, zodat zij zich persoonlijk verder ontwikkelen en het verschil maken.

Algemene Informatie

De klassikale dagen van deze 5-daagse Cursus/Training vinden plaats bij La Vie Utrecht te Utrecht.
Tijdens jouw hele leertraject word je ondersteund door Mijn Online Leeromgeving.

La Vie Utrecht
St Jacobsstraat 61
3511 BP
Utrecht
tel: 030-2340088

Dag Datum Tijd Locatie
Dag 1 28 september 2023 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 2 - Online 5 oktober 2023 09:30 - 11:30 online
Dag 3 12 oktober 2023 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 4 - Online 2 november 2023 09:30 - 11:30 online
Dag 5 16 november 2023 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 6 - Online 30 november 2023 09:30 - 11:30 online
Dag 7 7 december 2023 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht

Jouw investering

De investering voor deze 5-daagse Cursus/Training bedraagt € 4099,00,- (excl. btw) per persoon.
Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch op klassikale dagen en toegang tot de online leeromgeving.

Studiepunten voor het SMI Degree

Opleiding Praktisch projectmanagement voor de assistent levert je 10 studiepunten op.
Al vanaf 12 studiepunten heb je de kans om zelf een van de drie opeenvolgende SMI Degrees aan te vragen.
Want als je jezelf ontwikkelt, wil je ook dat deze ervaring zichtbaar wordt op jouw CV. Om aan te tonen dat je deze 5-daagse Cursus/Training succesvol hebt afgerond, krijg je van ons het certificaat van deelname met daarop het aantal behaalde studiepunten

 • SMI-punten 10

STAP-Budget

Je kunt het STAP-budget voor deze opleiding aanvragen. Jij krijgt dan een aantrekkelijke subsidie van maximaal € 1.000,- van de overheid.

Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden:
Marjan Muller
040 - 2 974 947
opleidingsadvies@secretary.nl

Meer weten over het Stap-budget
 online leeromgeving

Hybride opzet voor een sterker leerresultaat

Tijdens deze 5-daagse Cursus/Training combineer je online sessies met klassikale les. Deze diverse leermethodes vormen samen één geheel en bieden je een intensiever, persoonlijker leertraject. Daarnaast bespaar je tijdens de online dagen kostbare reistijd en win je in flexibiliteit.

Lees meer over de voordelen van hybride leren

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Deelnemers over de opleiding Praktisch Projectmanagement


Ellen de Vries, Projectondersteuner/Secretarieel Medewerker, Gemeente Urk
'De stap naar HBO vond ik best spannend: zit ik überhaupt wel op dat niveau? Dat wilde ik testen. Daarnaast ben ik nog jong en sta aan het begin van mijn carrière in dit vakgebied, dus dit certificaat staat heel goed op mijn CV! Deze opleiding heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven, dit heb ik ook gemerkt binnen onze organisatie. Ik ben vrij snel ingezet op een groot project. Waar dit certificaat mij verder gaat helpen? Nog geen idee, maar een van mijn motto’s is: wat binnen je bereik ligt moet je aanpakken! Wie weet waarvoor het nog van pas komt...'

Geertje Janssen, Technische Universiteit Eindhoven
'Zeer praktisch en helder verhaal. Erg leuk om alle facetten mee te maken in de opleiding. Zeer waardevol en passend in mijn huidige baan.'

 


 

 • 'Na deze opleiding kan ik gerichter, efficiënter én effectiever projecten oppakken en uitvoeren.'
 • 'Een interessante opleiding waar je begrip krijgt voor de processen van een project en goede handvatten krijgt aangereikt om hier zelf mee aan de slag te gaan. De docent maakt de materie begrijpelijk aan de hand van goede voorbeelden.'
 • 'Goede begeleiding, duidelijke leeromgeving, professionele lesstof en trainer en vooral een positieve sfeer!'

 

 • 'Voor mijn doel was de opleiding goed. Ik wil graag het examen IPMA PMO doen dus de lesstof die Michel gaf was daarvoor heel goed. Nu hopen dat het examen net zo positief gaat als de opleiding zelf.'
 • 'Pittig en leerzaam.'
 • 'Een prima opleiding met een ervaringsdeskundig docent die zijn vak verstaat, maar ook de gave heeft om leuk te vertellen, de aandacht erbij weet te houden en vanuit diverse invalshoeken het geheel benadert.'

 

 • 'Qua inhoud en verdieping is deze opleiding zeker aan te raden voor projectondersteuners die als sparringspartner willen (op)treden voor hun projectmanagers.'
 • 'Michel is een vakkundig docent met veel ervaring.'

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Onze privacy-policy

Startdatum:
28 september 2023
Prijs:
€ 4099,- excl. BTW
Schrijf je nu in Reserveer mijn plek

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Onze opleidingsadviseur helpt je graag.

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9