Cursus Tijd-, energie- en focusmanagement

SMI Certificaat

Pak de regie en creëer overzicht in je werk

 • Weet de juiste prioriteiten te stellen
 • Verhoog je productiviteit, zodat je niet meer achter de feiten aan loopt
 • Krijg grip op alle informatiestromen, zoals e-mail, agenda, telefoon en app
 • Pak de regie in je werk en de samenwerking en communiceer bewust over je taken
 • Resultaat: je behoudt het overzicht en ondersteunt je manager nog beter
Het werkt!

"Sinds deze training heb ik een lege inbox. Ook heb ik geen uur meer overgewerkt omdat ik anders mijn werk niet af kreeg. Alleen als ik er zelf bewust voor kies."

Jammer zeg, dit heeft al plaatsgevonden.

"Een volgende editie is nog niet bekend. Bel ons even, dan kunnen we je meteen vertellen wat de laatste stand van zaken is.
En goed nieuws: wellicht hebben we een nieuwe opleiding ontwikkeld die nog beter bij je past!
Help jezelf in je zoektocht naar de ideale opleiding: maak direct gebruik van ons gratis opleidingsadvies via chat, email of telefoon."

Heb jij voldoende grip op jouw werkdag?

In één dag heb jij ontzettend veel te doen. Adhoc werkzaamheden en wisselende prioriteiten vragen veel van je flexibiliteit en kosten je energie. Jij wilt alles oppakken om degene waarvoor je werkt zo goed mogelijk te ondersteunen. Soms is het lastig om te focussen op wat echt belangrijk is. Grip houden op je werk is een uitdaging en je loopt soms achter de feiten aan. Daar wil jij verandering in brengen.

 

Efficiënt ondersteunen in 5 stappen

Tijdens de cursus Tijd-, energie- en focusmanagement ga je direct praktisch aan de slag, op je eigen laptop. In 5 stappen leer je efficiënt ondersteunen:

 1. Inzicht in jouw tijd- en taakmanagement
 2. De focus bewaren en weten wat écht belangrijk is
 3. Het managen van je werkdruk en energie
 4. Afspraken maken en verwachtingen scheppen
 5. Digitale tools optimaal gebruiken

Denk je nu dat je geen tijd hebt hiervoor? Vraag jezelf eens af of je dan juist eens tijd vrij kan maken...
Leestip: Een 5-stappenplan om prioriteiten te stellen.

 

Ga alvast aan de slag met drie korte video-tips

Michael Gerritse, docent van deze opleiding, geeft alvast drie tips om jouw tijd-, energie- en focusmanagement te verbeteren:

Tijd 🕒

Energie

Focus 🔍

 

Is deze cursus timemanagement geschikt voor jou?

De cursus is geschikt voor iedere assistant en secretaresse die meer uit de werkdag wil halen en effectiever wil ondersteunen. Ad-hoc werkzaamheden komen tussendoor, andere werkzaamheden blijven liggen. Jij wilt weten hoe je dit gestructureerd oppakt en de regie pakt. Daarnaast krijg je tools om sneller digitaal te werken en dit te delen met jouw collega’s.

Heb je vragen of hulp nodig bij het maken van jouw keuze? Neem contact op met onze opleidingsadviseur Marjan Muller op: 040 – 2 974 947 of e-mail: opleidingsadvies@secretary.nl.

 

Inclusief certificaat en studiepunten voor het SMI Degree

Aan het einde van deze cursus ontvang je het deelnamecertificaat van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 5 studiepunten waarmee je spaart voor een SMI Degree.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! 

 

Zo overtuig je jouw manager

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze cursus timemanagement? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn...

Programma van de cursus Tijd-, energie- en focusmanagement

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Deelnemers over de cursus Tijd-, energie- en focusmanagement

 

 • 'Ik heb ondertussen al een aantal cursussen gehad maar ik heb hier toch wel het beste gevoel over. Ik heb ontzettend leuke docenten met verstand van zaken die de informatie heel goed weten over te brengen. Hele goede tips gehad, waar ik in de praktijk ook echt wat aan heb. Heel fijn! Na de eerste lesdag ben ik de eerste tips al toe gaan passen en het heeft geholpen. In mijn introductietekst vertelde ik dat ik vaak 's avonds en in het weekend nog thuis werkte om mijn werk af te krijgen. Na die dag heb ik me twee dagen ingezet om alle achterstand weg te werken en mijn agenda op orde te krijgen. Sindsdien heb ik niet meer 's avonds of in het weekend gewerkt. Mijn doel is bereikt. Nu hopen dat ik zoveel mogelijk blijf onthouden van deze cursus. Top gedaan.'
 • 'Leuke en inspirerende opleiding. Je wordt weer even met je neus op de feiten gedrukt, geeft een goede mindset.'
 • 'Het werkt! Sinds deze training heb ik een lege inbox! Ook heb ik geen uur meer overgewerkt omdat ik anders mijn werk niet af kreeg. Alleen nog als ik er zelf bewust voor kies.' Ellen de Vries van de gemeente Urk

 

Houd mij op de hoogte

Houd mij op de hoogte

 • 1
 • 2

Privacy policy

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Onze opleidingsadviseur helpt je graag.

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9