Cursus Teamcoach op het secretariaat

HBO-niveau SMI Certificaat 6 studiepunten
Type:
3-daagse cursus
Startdatum:
1 oktober 2024
Locatie:
La Vie Utrecht
Vorm:
Klassikaal programma
Beschikbaarheid:
Nog 3 plaatsen

Bundel individuele krachten voor de beste teamprestatie

 • Ga van sturen naar coachen op individuele talenten
 • Durf moeilijke gesprekken aan te gaan met gepaste emotie
 • Met mini-masterclass psychologie om de ander beter te begrijpen
 • Topdocent Sabina Brammer: beoordeeld met een 9,0
 • Inclusief 1-op-1 coaching en teamplan
Toptrainer

"Sabina is een toptrainer. Ze ontmoet je op je eigen niveau, zoekt de dialoog en verbindt moeiteloos voorvallen uit de praktijk met de theorie van de dag."

Van sturen naar coachen op het secretariaat

De rol van de teamleider en coördinator verandert: coachingsvaardigheden zijn een must geworden. Dat betekent dat je huidige set aan vaardigheden niet altijd meer toereikend zijn om aan de nieuwe wensen van managers te voldoen. Kortom, je hebt handvatten nodig om het team te motiveren en empoweren zónder erboven te gaan staan.

Daarbij is belangrijk dat je je eigen oordeel wegneemt, je in staat bent je in te leven in anderen, je de juiste vragen stelt en 100% aandacht hebt voor het team én het individu. In deze cursus krijg je de handvatten om jezelf te ontpoppen tot teamcoach op het secretariaat.

 

Haal alles uit je functie en groei in je rol als leidinggevende

Je leert:

 • hoe je omgaat met jouw middenkader plek
 • hoe je het team gemotiveerd houdt
 • met wie je kunt sparren
 • hoe je jouw invloed vergroot
 • hoe je betrokkenheid toont en toch zakelijk blijft

Met deze cursus op HBO-niveau leer je hoe je dit doet en vergroot je jouw kennis en inzichten. Zo word je een gedegen gesprekspartner voor zowel het secretariaat als het management.

 

Wat is uniek aan onze opleiding Teamcoach op het secretariaat?

Er zijn meerdere - op het eerste gezicht - vergelijkbare opleidingen Teamcoach op het secretariaat. Dit maakt de keuze voor jou natuurlijk erg lastig, maar we proberen je hierbij zo goed mogelijk te helpen.

Onze cursus biedt de volgende voordelen t.o.v. andere aanbieders:

 • Speciaal ontwikkeld voor assistants. Ook heel interessant wanneer je stoeit met een disbalans in jouw spagaatrol: ondersteunend aan je manager én leidinggevend aan het team.
 • 1-op-1 coaching voor nog meer ondersteuning op de werkvloer. Bespreek je praktijkervaringen en ontwikkelpunten met de trainer
  op een moment dat jou uitkomt.
 • Maak je eigen Teamplan. Op deze manier oefen je hoe je dit plan opstelt, alsook hoe je hierop stuurt en dit beoordeelt.

De rode draad is: je kent je vak, maar loopt in de praktijk tegen zoveel verschillende belangen aan. Hoe ga je daar dagelijks mee om? En hoe gaan je medecursisten daarmee om? Leer ook van anderen.

 

Resultaat: je bezit alle tools en handvatten om jouw rol succesvol uit te voeren

Na de cursus Teamcoach op het secretariaat zet je de puntjes op de 'i': 

 • Je bent een benaderbare en meedenkende teamcoach
 • Je verbetert de teamprestaties zonder het individu uit het oog te verliezen
 • Je coacht op een motiverende wijze
 • Je brengt persoonlijke doelstellingen van het team in kaart
 • Je bouwt een eerlijke, discrete vertrouwensband op met teamleden waardoor je meer voor elkaar krijgt

Om jezelf beter te profileren in jouw organisatie, is per les ongeveer drie uur individuele voorbereiding nodig. Daarnaast maak je, verspreid over de hele cursus, een Persoonlijk Ontwikkel Plan. Alle opdrachten zijn uitvoerbaar op de werkvloer en in de dagelijks werkzaamheden te integreren. Dit draagt bij aan jouw (betere) profilering in de organisatie.

 

Inclusief certificaat en studiepunten voor het SMI Degree

Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 6 studiepunten.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

De opleiding Teamcoach op het secretariaat is speciaal ontwikkeld voor:

 • Coördinator van het team of beginnend leidinggevende
  Jij bent verantwoordelijk voor een goede samenwerking in het secretariaatsteam als meewerkend voorvrouw/- man. Je wilt je ontwikkelen op gespreksvaardigheden en het motiveren en coachen van jouw teamleden. Ook wil je jouw eigen positie in het team en naar het MT verstevigen. Er is veel aandacht voor het opbouwen van zelfvertrouwen, initiatief nemen en grenzen aangeven binnen jouw functie. Praktisch oefenen van diverse gesprekken en overtuigingskracht staan centraal.
 • De ervaren teamleider
  Je wilt werken aan je social skills (o.a. coachen van individuen, afstand verkleinen tussen jouw rol als hiërarchisch leidinggevende en collega, tussen management en de werkvloer). In deze opleiding staan de doelen van het team centraal, de invloed op gedrag van jouw teamleden en coachen op vaardigheden en overtuigingen. Je wilt meer invloed krijgen op het secretariaat; in jouw team en bij de beslissers van jouw organisatie.

Wil je meer weten, heb je twijfels of wil je ons eerlijke advies? Neem vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseur Marjan Muller via 040 - 2 974 947. Marjan staat je graag te woord!

 

Zo overtuig je jouw manager

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn.

Programma van de cursus Teamcoach op het secretariaat

Docent van de cursus Teamcoach op het Secretariaat:

img-Sabina Brammer

Sabina Brammer

Trainer en bedrijfscoach voor teamontwikkeling en samenwerking

Sabina heeft haar eigen coachpraktijk BeMotion.nl en is interim teamcoach. Zij adviseert diverse organisaties en ondersteunt professionals bij veranderingsprocessen. Zij heeft ruim 15 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van individuen en groepen in zowel de profit als de non-profitsector. Na haar Propedeuse Psychologie, Bachelor Social Work en Master Leren en Innovatie, heeft zij zich verder gespecialiseerd in veranderkunde, teamontwikkeling en interpersoonlijke vaardigheden in een professionele omgeving. Zij is human resource DNLA-expert, transactionele analyse coach en Insights Discovery practitioner. Haar kracht ligt in het mobiliseren van talenten en de verbinding maken tussen de diverse lagen van de organisatie.

Sabina wordt door deelnemers beoordeeld met een 9!

 

Algemene Informatie

De klassikale dagen van deze 3-daagse Cursus/Training vinden plaats bij La Vie Utrecht te Utrecht.
Tijdens jouw hele leertraject word je ondersteund door Mijn Online Leeromgeving.

La Vie Utrecht
St Jacobsstraat 61
3511 BP
Utrecht
Route beschrijving
tel: 030-2340088

Dag Datum Tijd Locatie
Dag 1 1 oktober 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 2 15 oktober 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 3 5 november 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Komt de datum niet goed uit?
Wij verzorgen jaarlijks meerdere edities. Bel Marjan Muller voor de mogelijkheden.
Telefoon: 040 - 2 974 947

Jouw investering

De investering voor deze 3-daagse Cursus/Training bedraagt € 2799,00,- (excl. btw) per persoon.
Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch op klassikale dagen en toegang tot de online leeromgeving.

Studiepunten voor het SMI Degree

Cursus Teamcoach op het secretariaat levert je 6 studiepunten op.
Al vanaf 12 studiepunten heb je de kans om zelf een van de drie opeenvolgende SMI Degrees aan te vragen.
Want als je jezelf ontwikkelt, wil je ook dat deze ervaring zichtbaar wordt op jouw CV. Om aan te tonen dat je deze 3-daagse Cursus/Training succesvol hebt afgerond, krijg je van ons het certificaat van deelname met daarop het aantal behaalde studiepunten

 • SMI-punten 6

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Deelnemers over de opleiding Teamcoach op het secretariaat

 

 • 'Goede opleiding met een hele fijne docent, waarbij ik veel handvatten heb gekregen om mijn rol als Teamleider beter uit te kunnen voeren. Ik heb veel ervaringen kunnen delen en aanhoren van de medecursisten.'
 • 'Sabina is een toptrainer! Ze ontmoet je op je eigen niveau, zoekt de dialoog, verbindt moeiteloos voorvallen uit de praktijk met de theorie van de dag.'
 • 'Inspirerend en verhelderend en geeft goede handvatten om de theorie in de praktijk te brengen.'

 

 • 'Een motiverende opleiding onder deskundige begeleiding waarbinnen je in een vertrouwde omgeving en met leuke medestudenten veel ervaringen uit kunt wisselen en ook veel van elkaar kunt leren.'
 • 'Leerzaam. Voldoet aan de behoefte die ik had.'
 • 'Prima opleiding als je fungeert als coördinator voor een secretariaat, of als je dat nog gaat doen. Je kunt het geleerde meteen in de praktijk brengen, doordat er zoveel wordt geoefend in een vertrouwde omgeving.'

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Privacy policy

Startdatum:
1 oktober 2024
Prijs:
€ 2799,- excl. btw
Schrijf je nu in Reserveer mijn plek

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Onze opleidingsadviseur helpt je graag.

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9