Opleiding Senior Management Assistent

HBO-niveau 10 studiepunten
Type:
5-daagse opleiding
Startdatum:
29 september 2022
Locatie:
La Vie Utrecht
Vorm:
Hybride programma

Maak die stap: van rechterhand naar adviseur

 • Werk aan je persoonlijke groei en laat dit zien
 • Thema's: communiceren, adviseren, coachen, kantoorpolitiek & jezelf profileren
 • Met online coaching en persoonlijke aandacht van topdocenten
 • Inclusief 10 studiepunten en diploma op HBO-niveau
 • Lees het blog: Hét leerdoel van assistants: adviseren met zelfvertrouwen

Werk aan je persoonlijke ontwikkeling als managementassistent

Je wilt beter worden in je vak, jezelf verder ontwikkelen in de rol van adviseur, groeien in jouw persoonlijkheid en steviger in je schoenen staan. Kortom: je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Als je vindt dat het tijd is om deze stap te maken, is de opleiding Senior Management Assistent perfect voor je. Je leert krachtige vaardigheden zoals:

 • Sterker communiceren
 • Sneller iets voor elkaar krijgen door inzicht in jezelf en de ander
 • Leren Uilen: afstand nemen van emotie en oordeel
 • Professioneel reageren
 • Makkelijker en sneller beslissingen nemen: weg met die twijfel

Dit is de populairste opleiding van de afgelopen jaren en niet voor niets beoordeeld met een 9,6. 'Het is een opleiding die mij heeft wakker geschud en heeft geïnspireerd om kritisch mijn gedrag en communicatie onder de loep te nemen.'

 

Opleiding Senior Management Assistent: leren op HBO-niveau

Tijdens de opleiding leer je in 5 dagen:

 1. Beïnvloeden en communiceren - Geen trucjes, maar verandering van binnenuit
 2. Adviseren met zelfvertrouwen - Zelfverzekerd aan tafel
 3. Kantoorpolitiek & Real power
 4. Coach de manager - Wat is jouw toegevoegde waarde?
 5. Persoonlijk profileren met jouw talent - Werk aan je 'IK'-merk

Omdat je intensief werkt aan jouw ontwikkeling, krijg je het diploma Senior Management Assistent. Hiermee laat je zien dat je werkt en denkt op HBO-niveau: een mooie aanvulling op je CV en LinkedIn profiel!

 

Online coaching - ondersteun jouw leerproces

Online werken en leren is niet meer weg te denken: alle antwoorden vind je tegenwoordig online. Zo is online coaching ook in opmars. Door gebruik te maken van de middelen van nu levert het je organisatie en jezelf direct tijd op. Daarom krijg je tijdens deze opleiding Senior Management Assistent een extra online coachgesprek: je ontvangt feedback en wordt extra ondersteund in jouw leerproces.

Op deze manier, door trainen en coachen te combineren, beklijft het geleerde nog meer. Hierdoor ben jij langer bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling en dit levert altijd betere resultaten op. Vergelijk het met het behalen van je rijbewijs: alleen door daadwerkelijk in het verkeer rij-ervaring op te doen, word je een goede chauffeur.

Tijdens jouw coachgesprek bepaal je welk leerdoel jij wilt bespreken. Dit gesprek vindt plaats na de eerste dag (via ZOOM) en duurt een uur. Omdat het online is, kun jij het inplannen wanneer het jou uitkomt. Online coachen is efficiënt en effectief!

'Ik heb de twee online coach sessies als heel prettig ervaren. Het voordeel van online coachen is dat je geen rekening hoeft te houden met reistijd. Je plant makkelijk en snel een afspraak op een moment dat het jou uitkomt (in mijn geval 2 dagen)'.

 

Persoonlijke aandacht van topdocenten

De opleiding wordt verzorgd door topdocenten met jarenlange ervaring: Astrid Kies en Titia Huisman. Deze docentes hebben al aan honderden management ondersteuners opleidingen verzorgd. Ze kennen jouw vak als geen ander en worden steevast beoordeeld met een 9 of hoger. 'Geweldige docenten die op een natuurlijke manier de lesstof overbrengen.'. Enkele video-tips van Astrid:

Waar richt jij je aandacht op?

Pak jouw twijfeltaal aan

Oordelen over een collega?

Goed om te weten: om je alle persoonlijke aandacht te geven, kunnen maximaal 14 assistants per editie deelnemen.

 

Is deze opleiding iets voor jou?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze management assistent, (directie)secretaresse en personal assistant met ruime werkervaring in het secretaressevak. Na al die jaren wil je aantonen dat je op HBO-niveau werkt en denkt, je wilt groeien in jouw persoonlijkheid en je wilt jezelf verder ontwikkelen in de rol van adviseur.

De opleiding Senior Management Assistent is niets voor jou als je niet wilt leren hoe je met meer lef communiceert en jezelf profileert. Je blijft graag doen wat je doet en dat is ok.

Wil je overleggen of de opleiding interessant is voor jou? Twijfel je of het niveau aansluit bij jouw ervaring? Of heb je een andere vraag? Neem direct contact op met onze opleidingsadviseur Marjan Muller op 040 - 2 974 947. Marjan staat je graag te woord.

 

Inclusief diploma en studiepunten

 • Diploma
  Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en je inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van de opleiding het diploma Senior Management Assistent van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten.
 • Studiepunten voor het gewilde SMI Degree
  Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! 

 

Zo overtuig je jouw manager

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn.

 

Ook interessante opleidingen voor jou:

Programma van de opleiding Senior Management Assistent

Alle dagen starten om 09.30 uur (ontvangst om 09.00 uur) en eindigen om 17.00 uur.


Dag 1 - Interactieve online sessie

Beïnvloeden en communiceren met NLP: geen trucjes, maar verandering van binnenuit

NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) is praktisch. Je leert technieken gebruiken die zorgen dat je krachtiger communiceert en beter functioneert. Hierdoor begrijpt de ander je sneller en beter. Met als resultaat: meer begrip, sneller doorpakken en plezieriger werken.

Iedereen kan zijn gedrag positief veranderen, met als doel meer succes; meer tijd, balans, rust of overtuigingskracht. NLP is
een verzameling van modellen en technieken voor persoonlijk leiderschap en effectieve communicatie. Je gaat experimenteren
met nieuw gedrag.

Wat leer je deze dag?

 • Wat is NLP en waarom werkt het zo goed?
 • Waarnemen versus interpreteren
 • Professioneel contact maken

NLP onderwerpen van deze dag:

 • Het communicatiemodel
 • Zintuigelijke scherpzinnigheid
 • Rapport

Resultaat na deze dag:

 • Weet hoe je krachtiger communiceert (en vermijd twijfeltaal)
 • Weet hoe je jouw eigen stemming en die van anderen effectief beinvloedt
 • Krijg de ander sneller mee in jouw verhaal en overtuig gemakkelijker

Trainer: Astrid Kies


Dag 2

Adviseren met zelfvertrouwen: zelfverzekerd aan tafel

Gedachten komen en gaan en zorgen ervoor dat je dingen doet of laat. Hoe komt het dat we soms niet durven zeggen wat we denken in een meeting, een overleg met je manager of met je team. Waarschijnlijk omdat er dan van alles door je hoofd spookt; zal ik wel of niet mijn mond opendoen, durf ik dit te zeggen, kan ik dit wel vragen? Deze dag ga je aan de slag met vijf oplossingen voor vijf irrationele gedachten die jou kunnen saboteren.

Ontdek jouw dominante denkstijl en doe de test

Het doel van deze dag is dat jij als professional weet hoe jij je gedachten kunt sturen. Je leert hoe je deze voor je kunt laten werken zodat jij zelfverzekerder en effectiever adviseert, werkt en sneller beslissingen neemt.

Resultaat na deze dag:

 • Je weet hoe je jouw gedachtensaboteur de baas wordt
 • Je kunt de controle loslaten
 • Je stuurt jouw gedachten richting resultaat
 • Je weet om te gaan met met belang van jezelf en de ander
 • Je reageert professioneel vanuit versterkende gedachten

Trainer: Astrid Kies


Dag 3

Kantoorpolitiek & Real power: leren 'Uilen'*

Het politieke spel is ingewikkeld met vele gebruiksaanwijzigingen. Vooral lastig zijn de zaken die niet uitgesproken worden en die je tussen de regels moet lezen. Je leert goed te luisteren, te signaleren en te anticiperen.

*De uil ziet alles en woont op een tak of in een toren om dat te kunnen doen. De uil houdt afstand van emoties & oordeel en meldt zich als het nodig is. De uil observeert en heeft geleerd om het eigen oordeel te scheiden van deze observaties. De uil heeft oog voor het belang van de organisatie maar maakt eigen keuzes en is daar trouw aan. Secretaresses moeten kunnen 'uilen’. De ervaring leert dat daar rust en overzicht ontstaat.

Vragen die behandeld worden zijn:

 • Zijn er machtsverhoudingen in jouw organisatie?
 • Hoe schakel je tussen belangen en posities?
 • Hoe herken je machtsposities?
 • Wat is jouw rol en hoe ga je ermee om?
 • Wat wil je: macht of impact?

Real power

Real power is een persoonlijk groeimodel in zes fasen, van onkunde en onwetendheid naar inzicht en helderheid.

Resultaat na deze dag:

 • Afstand nemen en toch aanwezig zijn
 • Je oordeel parkeren
 • Machtsposities herkennen en weten hoe je ermee omgaat
 • Snel schakelen tussen belangen en posities

Trainer: Titia Huisman


Dag 4 - Interactieve online sessie

Coach de manager: wat is jouw toegevoegde waarde?

Om de rol van adviseur goed vorm te geven is het belangrijk dat je niet alleen jezelf coacht maar ook jouw manager. Dat leer je te doen op een natuurlijke manier die bij je past. Je leert te adviseren en jezelf onderdeel te maken in zijn besluitvorming.

Jouw advies en mening zijn van onschatbare waarde, je staat immers tussen de werknemers en het management in. Die toegevoegde waarde moet je zelf creëren. Je bent hier leidend in, hoe ga je dit aanpakken?

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Adviesvaardigheden
 • Doorvraagtechniek
 • Jouw expertise inbrengen
 • Stijlflexibiliteit

Resultaat na deze dag:

 • Je weet welke rol je aan moet nemen tijdens coaching
 • Je beheerst de techniek LSD (luisteren, samenvatten, doorvragen)
 • Je weet wanneer je welke soort vraag in moeten zetten (gesloten-open-suggestief)

Trainer: Titia Huisman 


Dag 5

Persoonlijk profileren met jouw talent: werk aan je 'IK'-merk

Je ontdekt jouw persoonlijke kracht en leert jouw eigen 'ik-merk' beter te verkopen. Ontdek wat je drijft en laat het horen.

 • Persoonlijke en professionele profilering
 • Authentiek handelen
 • Werken vanuit jouw talent

Resultaat na deze dag:

 • Je weet hoe je overkomt
 • Je ontdekt welk type je bent
 • Je weet wat jouw talenten zijn
 • Je profileert je op een manier die bij je past

Trainer: Astrid Kies

Jouw docenten

img-Astrid Kies

Astrid Kies

Astrid zorgt ervoor dat het inzicht in je eigen gedrag wordt vergroot en dat je zelf verantwoordelijkheid durft te nemen voor je succes. Ze is gecertificeerd NLP trainer, coach en directeur van Kies, voor jezelf.

Deelnemers over Astrid (zij wordt beoordeeld met een 9,3):

 • 'Warme open vrouw die prima over kan brengen wat ze bedoelt.'
 • 'Heel mooi persoon waar je veel van kan leren.'
 • 'Astrid geeft zeer duidelijke uitleg.'
 • 'Extra compliment voor Astrid, mede door haar was er een zeer veilige omgeving.'
 • 'Geweldige docent die op een natuurlijke manier de lesstof overbrengt.'
 • 'Zeer goede trainer en hechte open groep.'

img-Titia Huisman

Titia Huisman
Coach en adviseur

Titia werkt sinds 1994 als coach en adviseur voor bedrijfsleven, overheid, zorg en onderwijs. Opgeleid als trainer en organisatieadviseur, geregistreerd beroepscoach. Laat zich met liefde uitdagen door mensen met dilemma’s, teams die zich willen ontwikkelen, organisaties in verandering. Leidt discussieprogramma’s, presenteert bijeenkomsten. Werkt met een sterk Noordelijke inslag: nuchter, met humor, uit de klei en betrokken. Titia is, naast haar werk als trainer en coach, directeur van Theater de Koornbeurs.

Algemene Informatie

De klassikale dagen van deze 5-daagse Cursus/Training zal plaatsvinden bij La Vie Utrecht te Utrecht.
Tijdens jouw hele leertraject word je ondersteund door Mijn Online Leeromgeving.

La Vie Utrecht
St Jacobsstraat 61
3511 BP
Utrecht
tel: 030-2340088

Dag Datum Tijd Locatie
Dag 1 29 september 2022 - online
Dag 2 13 oktober 2022 - online
Dag 3 10 november 2022 - La Vie Utrecht
Dag 4 17 november 2022 - La Vie Utrecht
Dag 5 24 november 2022 - online
Dag 6 1 december 2022 - online
Dag 7 15 december 2022 - La Vie Utrecht

Jouw investering

De investering voor deze 5-daagse Cursus/Training bedraagt € 3799,00,- (excl. btw) per persoon.
Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch op klassikale dagen en toegang tot de online leeromgeving.

Hybride opzet voor een sterker leerresultaat

Tijdens deze 5-daagse Cursus/Training combineer je online sessies met klassikale les. Deze diverse leermethodes vormen samen één geheel en bieden je een intensiever, persoonlijker leertraject. Daarnaast bespaar je tijdens de online dagen kostbare reistijd en win je in flexibiliteit.

Lees meer over de voordelen van hybride leren

STAP-Budget

Je kunt het STAP-budget voor deze opleiding aanvragen. Jij krijgt dan een aantrekkelijke subsidie van maximaal € 1.000,- van de overheid.

Neem contact op met ons voor: Aanvraagmoment UWV STAP-budget:
27 oktober 2022 1 november 2022

Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden:
Marjan Muller
040 - 2 974 947
opleidingsadvies@secretary.nl

Meer weten over het Stap-budget
 online leeromgeving

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Studiepunten voor het SMI Degree

Opleiding Senior Management Assistent levert je 10 studiepunten op.
Al vanaf 12 studiepunten heb je de kans om zelf een van de drie opeenvolgende SMI Degrees aan te vragen.
Want als je jezelf ontwikkelt, wil je ook dat deze ervaring zichtbaar wordt op jouw CV. Om aan te tonen dat je deze 5-daagse Cursus/Training succesvol hebt afgerond, krijg je van ons het certificaat van deelname met daarop het aantal behaalde studiepunten

 • SMI-punten 10

Deelnemers over de opleiding Senior Management Assistent

 • 'Waardevolle opleiding voor de Management Assistant. Echte aandacht voor de ontwikkeling van je vak. Beinvloeden, ontwikkelen, kantoorpolitiek, het coachen van je manager en personal branding zijn alle 5 hoofdstukken die je ervaring aanvullen.'
 • 'Top opleiding voor het secretaresse vak. Zet je aan het denken aan hoe je je functie uitoefent en hoe dit te verbeteren. Wat wil ik, hoe wil ik het en vooral waar verbeter ik mijzelf en mijn manager? Deze opleiding zou nog completer zijn als er een dag bij kwam met manager.'
 • 'Bijzonder leerzame en interessante opleiding. Astrid en Titia zijn een kei in het aanzetten om over jezelf na te denken, wat kan ik en wat wil ik of wat juist niet. Fijn dat er tijd tussen de dagen zit zodat je ook concreet met de leerstof aan de slag kunt. Heel interactief in de lessen. Kortom, een aanrader!'
 • 'Ik heb de opleiding als zeer inspirerend ervaren en ik ben zeker van plan de geleerde kwesties niet naast mij neer te leggen. Dus bij mijzelf erop te hameren dat ik het geleerde in praktijk breng! Ik vond beide dames op hun eigen manier les geven. De meeste indruk heeft Titia bij mij achter gelaten (die heeft mij - positief natuurlijk - goed de vinger op de zere plek weten te leggen).'
 • 'Beide trainsters (Astrid en Titia) toonden professionaliteit en hebben mij veel geleerd over mijzelf en hoe ik op de werkvloer sta. Inspirerend, leerzaam, herkenbaar en met humor en aandacht voor persoonlijke zaken.'
 • 'Verfrissend/ opfrissend, maar vooral fijn en vertrouwd met een leuke groep en docente.'

 


 

Wat is jouw belangrijkste inzicht na de eerste twee lesdagen?

 • 'Valkuilen en negatieve belevingen om kan zetten in iets positiefs.'
 • 'Je toon en houding geven al een duidelijke boodschap af.'
 • 'Meer open vragen stellen om daadwerkelijk boven te krijgen wat de problemen zijn.'
 • 'Inzicht in mijn eigen handelen.'
 • 'Open vragen stellen, goed luisteren en spiegelen.'
 • 'Het NIVEA principe'
 • 'Niet voor een ander denken, 3 stoelen techniek, grenzen aangeven.'

Download de gratis brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Onze privacy-policy

Startdatum:
29 september 2022
Prijs:
€ 3799,- excl. BTW
Schrijf je nu in Reserveer mijn plek

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Verkort je zoektocht: onze opleidingsadviseur helpt je graag. 

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9