Opleiding Hoger Management Support

HBO-niveau SMI Diploma 10 studiepunten
Type:
5-daagse opleiding
Startdatum:
5 maart 2024
Locatie:
La Vie Utrecht
Vorm:
Klassikaal programma

Adviseer en assisteer op hoog niveau

 • Adviseer op inhoud en overtuig met strategische argumenten
 • Word standvastiger, bouw relaties op en gebruik leiderschapskwaliteiten
 • Werk aan 5 competenties, zoals conflicthantering en persoonlijke profilering
 • Gegeven door topdocente Titia Huisman
 • Met online coaching: focus samen op jouw persoonlijke leerdoel
Opleiding met diepgang

"Je komt obstakels tegen waarvan je niet wist dat die er waren en je belemmeren in je werkzaamheden. Ook de ervaringen en struikelblokken van medecursisten helpen je goed om je eigen doel te bereiken. Heel verfrissend!"

Vernieuw jouw kwaliteiten & scherp je competenties aan

Als senior ondersteuner wordt een hoog niveau van je gevraagd en verwacht. Stilstaan is geen optie: het is belangrijk om jouw competenties aan te blijven scherpen. De wereld is in ontwikkeling en jouw functie ook. Dit vraagt om vernieuwing van jouw persoonlijke kwaliteiten. En dat is leuk, want dat betekent dat je jezelf ontwikkelt en dus blijft groeien en bloeien.

Na deze 5-daagse opleiding op HBO-niveau zorg je dat je krachtig aan het roer staat en je manager voorziet van goede adviezen. Je straalt standvastigheid uit, bouwt relaties op en gebruikt leiderschapskwaliteiten in jouw dagelijkse functioneren. Je gaat effectief om met conflicten en moeilijke situaties. Kortom: je vergroot jouw persoonlijke vaardigheden.

 

Resultaat na vijf opleidingsdagen:

 • Overtuig met strategische argumenten en sta stevig in discussies.
 • Buig conflicten en weerstand effectief om naar win-win situaties.
 • Profileer jezelf op een professionele en authentieke manier.
 • Adviseer jouw manager(s) op inhoud.
 • Ontdek de kracht van een goed netwerk om dingen voor elkaar te krijgen.

Omdat we veel belang hechten aan persoonlijke aandacht, worden maximaal 14 deelnemers toegelaten.

 

Opleiding op HBO-niveau: beoordeeld met een 9,2

De deelnemers beoordelen deze opleiding gemiddeld met een 9,2 waar we erg trots op zijn! Zo vertelt lse Ritsma (secretaresse afdeling strategie & bestuur, gemeente Zeist) over haar ervaring:

De opleiding overtrof mijn verwachtingen. Ik had niet verwacht dat een opleiding van slechts vijf dagen me zo’n eind op weg kon helpen naar een hoger level in mijn ontwikkeling.

Bekijk wat je leert in de video hiernaast:

 

Persoonlijke coaching - ondersteun jouw leerproces

In aanvulling op de lesdagen, krijg je tijdens deze opleiding Hoger Management Support een online coachgesprek: je ontvangt feedback en wordt extra ondersteund in jouw leerproces.

Tijdens de opleiding bepaal je welk leerdoel jij wilt bespreken tijdens jouw coachgesprek. Dit gesprek vindt plaats in overleg met de docent tijdens de opleiding (via ZOOM). Omdat het online is, kun jij het inplannen wanneer het jou uitkomt.

 

Wil je zeker weten of deze opleiding iets voor jou is?

De opleiding Hoger Management Support is speciaal ontwikkeld voor de (senior) secretaresse, management assistent of directiesecretaresse met enkele jaren werkervaring. Je denkt op HBO-niveau en wilt jezelf verder ontwikkelen in jouw functie door middel van het aanscherpen van een aantal persoonlijke vaardigheden, zoals: voorzie je manager van goede adviezen, breng jouw boodschap met kracht over en toon meer lef door zelfinzicht.

Wil je meer informatie over deze opleiding of weten of deze opleiding interessant is voor je? Wil je hulp bij het maken van jouw onderwerpkeuzes? Onze opleidingsadviseur helpt je graag. Bel voor meer informatie of vrijblijvend advies naar Marjan Muller, tel. 040 - 2 974 947 of mail naar opleidingsadvies@secretary.nl.

 

Inclusief diploma en studiepunten

 • Diploma 
  Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en je inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van de opleiding het diploma Hoger Management Support van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten.
   
 • 10 Studiepunten voor het gewilde SMI Degree
  Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! 

 

Zo overtuig je jouw manager

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn!

 

Toe aan een vervolgstap? Bekijk de volgende opleidingen:

Programma van de Opleiding Hoger Management Support

Jouw docent:

img-Titia Huisman

Titia Huisman

Coach en adviseur

Titia werkt sinds 1994 als coach en adviseur voor bedrijfsleven, overheid, zorg en onderwijs. Opgeleid als trainer en organisatieadviseur, geregistreerd beroepscoach. Laat zich met liefde uitdagen door mensen met dilemma’s, teams die zich willen ontwikkelen, organisaties in verandering. Leidt discussieprogramma’s, presenteert bijeenkomsten. Werkt met een sterk Noordelijke inslag: nuchter, met humor, uit de klei en betrokken. Titia is, naast haar werk als trainer en coach, directeur van Theater de Koornbeurs.

Algemene Informatie

De klassikale dagen van deze 5-daagse Cursus/Training vinden plaats bij La Vie Utrecht te Utrecht.
Tijdens jouw hele leertraject word je ondersteund door Mijn Online Leeromgeving.

La Vie Utrecht
St Jacobsstraat 61
3511 BP
Utrecht
Route beschrijving
tel: 030-2340088

Dag Datum Tijd Locatie
Dag 1 5 maart 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 2 19 maart 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 3 2 april 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 4 23 april 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Dag 5 7 mei 2024 09:30 - 17:00 La Vie Utrecht
Komt de datum niet goed uit?
Wij verzorgen jaarlijks meerdere edities. Bel Marjan Muller voor de mogelijkheden.
Telefoon: 040 - 2 974 947

Jouw investering

De investering voor deze 5-daagse Cursus/Training bedraagt € 4299,00,- (excl. btw) per persoon.
Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch op klassikale dagen en toegang tot de online leeromgeving.

Studiepunten voor het SMI Degree

Opleiding Hoger Management Support levert je 10 studiepunten op.
Al vanaf 12 studiepunten heb je de kans om zelf een van de drie opeenvolgende SMI Degrees aan te vragen.
Want als je jezelf ontwikkelt, wil je ook dat deze ervaring zichtbaar wordt op jouw CV. Om aan te tonen dat je deze 5-daagse Cursus/Training succesvol hebt afgerond, krijg je van ons het certificaat van deelname met daarop het aantal behaalde studiepunten

 • SMI-punten 10

Ondersteund door online leeromgeving

Tijdens de opleiding maak je, naast de bijeenkomsten, gebruik van 'Mijn Online Leeromgeving'. Hier vind je (extra) leermaterialen die aansluiten bij de lesbijeenkomsten, zoals video's, artikelen, eventueel huiswerk en verwijzingen naar boeken. Mijn Online Leeromgeving gebruik je ook als netwerkinstrument en voor interactie: alle deelnemers en docenten zijn via de leeromgeving snel te bereiken. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

Naar Mijn Online Leeromgeving
 online leeromgeving

Cindy Arts-Scholten, Enexis Netbeheer

'Zinvolle opleiding, die ervoor zorgt dat je af en toe in de spiegel kijkt en die je ontzettend veel handvatten aanreikt.'

 

lse Ritsma, secretaresse afdeling strategie & bestuur, gemeente Zeist

'De opleiding overtrof mijn verwachtingen. Ik had niet verwacht dat een opleiding van slechts vijf dagen me zo’n eind op weg kon helpen naar een hoger level in mijn ontwikkeling.'

 

Gerda Huitema, Personal Assistant, Managing Director Healthy Living, TNO

'Je bent al op een niveau dat je kunt meepraten en meedenken over de strategie van je organisatie, maar toch wil je jezelf aanscherpen om je eigen positie en je eigen doelen nog steviger te kunnen neerzetten. Dat was wat ik kreeg in deze opleiding. Op creatieve, inspirerende wijze ga je tijdens de opleidingsdagen met elkaar aan de slag. Leerzame cases uit de praktijk, oefeningen om je kernkwaliteiten boven water te krijgen, jezelf op verschillende manieren presenteren voor de groep, omgaan met confrontaties… Het komt allemaal aan bod!' Lees haar blog

 

Martine Luiten, Amersfoort

'Soms denk je dat je alles wel weet, als het over je werk gaat. Je doet het al zo lang en zo geroutineerd… En soms word je zomaar wakker geschud door een nieuwsbrief of een gids: opleidingen die verder gaan dan Excel en Outlook. Die jou persoonlijk raken. In de kern!
En je denkt: dat vindt de zaak vast niet goed, want wat hebben zij er nou aan als ik mijzelf beter leer kennen of beter leer overtuigen? Een goed netwerk of persoonlijk leiderschap zal de leidinggevende alleen maar bedreigend vinden! Hij heeft al genoeg volwaardige gesprekspartners, ik moet gewoon doen wat hij zegt. Ik ben niet voor niets zijn secretaresse… Maar: mijn leidinggevende liet me met een gerust hart gaan: “Hoe beter jij zelf wordt, hoe meer ik aan je heb”, zei hij.' Lees haar blog

 

Kim Jansen, directiesecretaresse, Unigarant NV

'Mijn leerdoelen waren:

 • om kunnen gaan met conflictsituaties;
 • vaardigheden ontwikkelen om leiding te geven vanuit een ondersteunende functie;
 • het maximale uit mezelf halen.

Al mijn leerdoelen zijn uitgebreid aan de orde geweest. Titia kon bij iedereen een goede inschatting maken waar de behoefte lag. Zij heeft mij veel handvaten kunnen geven om met mijn leerdoelen aan de slag te gaan. Ook al stond een bepaald onderdeel niet op het programma, Titia speelde overal op in. Tussendoor checkte zij constant of alles goed ging, of ze door kon gaan. Wij hadden een hele plezierige groep waar je heel open kon zijn, een vertrouwensband. Wij hebben nu nog steeds contact!'

 

Alexandra van Puffelen, directiesecretaresse, BAM Techniek – Regio Midden

'Deze opleiding ben ik begonnen om wat meer verdieping in mijn werkzaamheden aan te (kunnen) brengen, met name aan de 'zachte kant' van mijn vakgebied. Overtuigen, conflictsituaties, netwerken, leiderschap en het maximale uit jezelf halen waren de onderwerpen die door de trainster Titia Huisman op een zeer prettige wijze met humor, doortastendheid en aan de hand van voorbeelden uit haar eigen leven aan de cursisten werden overgebracht. Hoe wervend een tekst uit een brochure ook kan zijn, juist de toepassing van cases uit de praktijk van de cursisten, maakte dat het ook echt ging leven. Voor mijzelf was het onderwerp leiderschap in ondersteunende functies een eye opener, ik heb daar in praktische zin veel aan gehad en inmiddels ook in de praktijk gebracht. Ik kan deze cursus (én trainster) dan ook van harte aanbevelen, voor mij zijn deze 5 dagen een goede steun in de rug gebleken in de uitvoering van mijn dagelijkse werkzaamheden!'

 


 

Andere deelnemers over de opleiding Hoger Management Support

 

 • 'Future proof & power boost! Docente Titia Huisman beheerst de kunst om zaken positief om te buigen en het beste uit je zelf te halen. Zij doet dat op een eerlijke, doortastende, inspirerende manier dat mij persoonlijk krachtiger heeft gemaakt. De feedback van de cursisten en de opleiding was leerzaam en heeft mij met de gestelde leerdoelen nieuwe inzichten gegeven die toepasbaar zijn in mijn werk. Win-win.'
 • 'Ik kijk terug op een zeer geslaagde opleiding om mijn persoonlijke effectiviteit te verhogen. Docente Titia Huisman was met haar treffende praktijkvoorbeelden erg inspirerend. De hele groep heeft met een lach en een traan mooie stappen gemaakt.'
 • 'De opleiding is geweldig en sloot goed aan bij de werksituatie waarin ik mij nu bevind. En voor de docent: een tien voor Titia! Zij zorgt ervoor dat de training in een open, vertrouwde en 'veilige' sfeer plaatsvindt.'

 

 • 'Met veel genoegen kijk ik terug om de vijf dagen, ik had graag nog meer bijeenkomsten gehad. De handvatten en persoonlijke feedback kan ik toepassen in mijn dagelijkse werksituaties, maar ook in prive-situaties. Ik ben gegroeid in mijn persoonlijkheid. Ik ga veel beter om met (conflict)situaties. Mijn MT leden vinden dat ik veel meer rust uitstraal. Ik gun iedere senior management assistent deze opleiding omdat we al zo lang in het vak zitten en op de automatische piloot functioneren. Deze opleiding geeft je weer inspiratie om zaken anders aan te pakken. En Titia is fantastisch.'
 • 'Inzichtgevend.'
 • 'Ik heb deze opleiding als een zeer waardevol kado ervaren. Ik ben in korte tijd erg gegroeid en heb veel over mezelf geleerd. De groep was erg gemotiveerd en ik heb me veilig gevoeld om zaken te delen. Dit komt zeker door de zeer professionele begeleiding van Titia, wat een geweldige vrouw is dat! Dankbaar voor deze ervaring.'

 

 • 'Kwalitatief goede, leerzame opleiding in slechts 5 dagen! Top.'
 • 'Ik heb erg genoten en geleerd van deze vorm van lesgeven. Het interactieve en de soms confronterende situaties blijven mij bij. Doordat er in de groep een grote mate van veiligheid en vertrouwen heerste, was dit ook mogelijk. Titia kan op de juiste manier en met een heerlijke dosis humor door het harnas van sommige deelnemers prikken waarbij blokkades werkelijk doorbroken worden. Voor mij was de 2e dag waarbij het om de 'transactionele analyse' ging een goed leerpunt. Dank Titia voor deze leerzame dagen die voorbij zijn gevlogen.'
 • 'Een zinvolle, inspirerende opleiding waar je echt wat mee kan.'

 

 • 'Ik vond het erg fijn dat de opleiding praktisch was. Aan de hand van voorbeelden en opdrachten van Titia en de andere deelnemers heb ik veel geleerd, ook over mijzelf. Nooit gedacht dat wat je op jonge leeftijd meemaakt, je nu nog beïnvloedt zonder dat je dit zelf in de gaten hebt. Titia is een warme, wijze vrouw die precies weet hoe jij in elkaar steekt. Titia verdient een 10. Ik heb meer durf en zelfvertrouwen gekregen door deze opleiding. De locatie was ook prima in orde. Handig bereikbaar en goed verzorgd. Wel mocht het soms wat warmer zijn in de zaal.'
 • 'Een bijzondere opleiding die alle ingrediënten bevat om je verder persoonlijk te ontwikkelen, waarmee je nog meer verdieping in je functioneren kunt aanbrengen, zowel zakelijk als privé.'
 • 'Zeer inspirerende opleiding met diepgang. Je komt obstakels tegen waarvan je niet wist dat die er waren en je belemmeren in je werkzaamheden. Ook de ervaringen en struikelblokken van medecursisten helpen je goed om je eigen doel te bereiken. Heel verfrissend!'

 

 • 'De aanpak op psychologisch vlak is een eye opener in de praktijk. Mijn eerste kennismaking met deze methode is super goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Ik ben al aan het speuren naar een vervolgopleiding. Ik zeg: niet twijfelen, maar gewoon doen!'
 • 'De opleiding was qua onderwerpen interessant, met veel handige en bruikbare tips en tricks. De docent Titia zat goed in haar rol en pakte goed door met onze groep met mooie rollenspellen. Fijne dame om les van te krijgen. Prima locatie en zeer gebruiksvriendelijk.'
 • 'De opleiding overtrof mijn verwachtingen. Ik had niet verwacht dat een opleiding van slechts vijf dagen me zo’n eind op weg kon helpen naar een hoger level in mijn ontwikkeling.'

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

Download de brochure

voor een compleet overzicht van het programma.

 • 1
 • 2

Privacy policy

Startdatum:
5 maart 2024
Prijs:
€ 4299,- excl. BTW
Schrijf je nu in Reserveer mijn plek

Persoonlijk Opleidingsadvies

Wil je meer informatie of advies waar je écht iets aan hebt? Onze opleidingsadviseur helpt je graag.

Marjan Muller:
Telefoon:
040 - 2 974 947
Mobiel:
06 - 10 352 606

SMI opleidingen

Sinds 1991
33.000+ cursisten
Docenten uit Praktijk
SMI Diploma
Beoordeeld met een 8,9