Opleiding Executive Assistant/PA

Personal development op HBO+/academisch niveau!

 • Creëer meerwaarde door het strategisch inzetten van al je kwaliteiten
 • Speel feilloos in op de sterk veranderende omgeving waarin je opereert
 • Leer krachtig communiceren en vergroot jouw strategische vaardigheden
 • Netwerken: breid jouw professionele netwerk uit met vakcollega’s
 • New! In November 2019, this course will be offered in English (more info >>) 

Neem je rol! Wees, blijf en word gelijkwaardig partner

Je bereidt vaak beleidsnotities voor uit naam van je manager. Je informeert en adviseert je manager over strategische zaken die spelen. Je verzamelt informatie voor beslissingen die genomen moeten worden. Je speelt continu in op actualiteiten en je werkt in een sterk veranderend speelveld. Herken jij jezelf hierin? Dit vergt veel van je als mens en dit zorgt ervoor dat je vaak onder hoge spanning werkt.

Op dit niveau ben je zeer zichtbaar in je organisatie en daarbuiten. Iedereen wil wat van je manager en van jou. De zaken waar je aan werkt zijn strategisch en hebben vaak een grote impact op de organisatie. Geheimhouding en integriteit zijn sleutelwoorden, wat vaak betekent dat je rol ook een eenzame is. Des te meer noodzaak om in jezelf de kracht te vinden zodat je leert omgaan met de keuzes die gemaakt worden en de consequenties die daaruit voortvloeien.

 

Leer krachtig communiceren en vergroot jouw strategische vaardigheden

Zelfontwikkeling is een must om je scherpte te houden die je nodig hebt om in dit krachtenveld van politiek en strategie te functioneren. Zo kun je altijd en overal de inzet en bijdrage leveren waar jij voor staat. Het ontwikkelen en versterken van je innerlijke balans is hiervoor belangrijk en een vaak vergeten aspect.

Tijdens deze 5-daagse opleiding Executive Assistant/PA op HBO+/academisch niveau leer je krachtig communiceren en vergroot je je strategische vaardigheden. Hiermee speel je feilloos in op de sterk veranderende omgeving waarin je opereert. Je gaat door dit personal development program van controle naar regie:

 • Functioneren in een sterk veranderende organisatie
 • Werken onder hoge spanning aan de (soms eenzame) top
 • Gelijkwaardig partner zijn door het strategisch inzetten van je verborgen potentieel
 • Het vergroten van jouw impact op je omgeving
 • Culture-awareness en hoe deze in te zetten
 • Omgaan met changemanagement en weerstand ombuigen naar een positieve houding

Bekijk het programma

 

Breid jouw netwerk uit

Een extra meerwaarde van dit programma is dat je jouw professionele netwerk uitbreidt met vakcollega’s. Van de Executive Assistant wordt verwacht dat ze een breed netwerk heeft van klanten, relaties, collega’s en vakgenoten die ze kan raadplegen voor zakelijke of persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken. Je netwerk delen is ook kennis vergroten. Ben je als Executive Assistant voldoende verbindend? Dit is een eigenschap die steeds belangrijker wordt.

 

Rode draad: de PP! en OP! formule

Deze PP! (Personal Power) en (Organizational Power) OP! formule is een methodologie ontwikkeld door AIM Consulting Group en is tot stand gekomen in samenwerking met psychologen, wetenschappers en artsen. Hiermee krijg je snel inzicht in jezelf, je mogelijkheden, je beperkende gedachten en andere zaken die je persoonlijke power beïnvloeden.

Andere modellen die aan de orde komen:

 • Circle of leadership van Brian Beacon
 • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
 • How to win friends and influence people van Dale Carnegie
 • Emotionele intelligentie van Daniel Goleman
 • Cultural differences in business door Fons Trompenaars

Download de brochure (handig als je alle informatie overzichtelijk wilt uitprinten)

 

Inclusief diploma en studiepunten voor het SMI Degree

Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en jouw inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van de opleiding het Diploma Executive Assistant/PA van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

Is deze opleiding iets voor jou? Enkele criteria voor deelname

Deze opleiding Executive Assistant/PA is op HBO+/Academisch niveau. De opleiding is ideaal voor (Senior) Executive Assistants en Personal Assistants die op het hoogste niveau werken in een organisatie. In de meeste gevallen is dit voor het C niveau (CEO, CFO etc.), de Raad van Bestuur of de Directie. Het spreekt voor zich dat je 10 jaar werkervaring hebt en/of een HBO vooropleiding.

Als je al enige tijd op zoek bent naar een ontwikkeltraject voor jezelf en je wilt in contact komen met gelijkgestemden dan ben je van harte welkom!

We maken gebruik van een screening: voordat je je inschrijft voor de opleiding, ontvang je een aantal screeningsvragen. Jouw input gebruiken de docent en SMI om te bepalen of de opleiding past bij jouw leerdoelen en niveau.

Heb je vragen of hulp nodig bij het maken van jouw keuze? Neem vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseurs Marjan Muller of Niehk Senders: 040-2 974 947 of opleidingsadvies@secretary.nl. Zij staan je graag te woord!

 

Meerwaarde voor jouw manager!

Na het volgen van dit development traject ben je een sparringpartner op niveau. Je weet nu hoe je nog beter proactief kijkt naar kansen en bedreigingen. Je weet snel de waarde in te schatten, tot je te nemen en te vertalen naar de stakeholders. Lees het blog over deelnemer Pauline van Tilburg en haar manager: Persoonlijke groei als uitgangspunt.

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn! 

Programma van de Opleiding Executive Assistant/PA

Het programma start alle dagen om 09.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Vanaf 09.00 uur is de ontvangst. Tussendoor is er ruimte gereserveerd
voor koffie-/ thee- en lunchpauze.


Dag 1 & 2:

Persoonlijk leiderschap

Reflectie – Inzicht – Veranderen: eerst wordt er gewerkt aan jouw zelfontwikkeling

 • Voordat je kunt veranderen is het allerbelangrijkste dat je weet wie jij bent
 • Waar sta je voor?
 • Wat is belangrijk voor jou?
 • Hoe neem je mensen waar?
 • Wat is je invloed?
 • Wat doet energie met je en hoe beïnvloed je dat?

Vanuit deze persoonlijke ontwikkeling kun je daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de organisatie ontwikkeling.


Tip: Download de brochure (dit is handig als je alle informatie overzichtelijk wilt uitprinten)


Dag 3, 4 & 5:

Organisatorisch leiderschap

a. Het strategisch kader van je werkzaamheden

 • Wat is de wijze waarop je informatie tot je neemt en hoe vertaal je deze informatie?
 • Hoe optimaliseer je dit?
 • Leer te werken met de impact van jouw Intuïtie en Ratio bij het verwerken van input en gegevens.
 • Ervaar technieken hoe je deze in balans krijgt.

b. Invloed en communicatie in het politieke krachtenveld

 • Hoe maak je in je dagelijkse werk een goede inschatting van de issues die er spelen?
 • Wat is het belang van deze issues voor stakeholders?
 • Welke positie neem jij in?
 • Hoe beïnvloed je deze op een goede wijze?
 • Hoe bereik je je leidinggevenden?
 • Hoe wordt er naar je geluisterd?

c. Balans Leven/Werken

 • Leer hoe je je probleemoplossend vermogen vergroot
 • Technieken die je ondersteunen om in balans te blijven
 • Inzetten van technieken zodat je effectief en efficiënt kunt werken

d. Multiculturele en multidimensionele samenwerking

 • Inzicht in de verscheidenheid aan stakeholders
 • Verwachtingen van stakeholders verbinden
 • Inzicht in de verschillen en overeenkomsten en daar naar te handelen
 • Je leert verbindingen te leggen, behoeftes te vertalen en stakeholders aan te spreken op hun belangen. Hierdoor kun je alle perspectieven meenemen en je communicatie daarop aanpassen met als resultaat dat je zaken sneller voor elkaar krijgt.

Opdrachten & voorbereiding

Voorafgaand aan dit traject ontvang je een opdracht van docente Anita de Groot die je uitwerkt en meeneemt naar de eerste dag van de opleiding. Dit kost je ongeveer 1 tot 1,5 uur aan voorbereidingstijd. Tussen de dagen door ontvang je opdrachten in de vorm van reflectievraagstukken voor jezelf en de organisatie.


Anita de Groot

De inspirerende toptrainer en coach Anita de Groot

Anita heeft jarenlange ervaring binnen grote organisaties in zeer diverse functies. Van directiesecretaresse tot manager Facilitaire Dienst en Wereldwijd inkoopster van niet productie gerelateerde diensten en producten. Na deze ervaringen is ze haar eigen bedrijf gestart, waarin ze wereldwijd organisaties en mensen begeleidt als sparring partner en trainer in het realiseren van hun persoonlijke en bedrijfsambities.

Ze werkt met name met directies en leidinggevenden. Daarnaast is ze internationaal keynote speaker, TEDx spreker, gastdocent aan de Hogeschool en begeleidt ze vrouwelijke investeerders en onderneemsters. Zij kent als geen ander het spanningsveld waarin de Executive Assistant en Personal Assistant opereert vanuit haar eigen ervaringen in dit vak en haar ervaringen in het werken met de leidinggevenden waarmee de Executive Assistants en Personal Assistants werken. Onze deelnemers beoordelen haar met een 9,8!

Wat anderen zeggen over Anita:

"Anita heeft in korte tijd mijn internationaal team zo weten te enthousiasmeren dat ze helemaal open gingen en actief deelnamen aan de inspirerende discussies. Dit valt vanwege de cultuurverschillen niet mee maar Anita maakte dit voor iedereen met pakkende voorbeelden een stuk gemakkelijker. Zij weet mensen te motiveren en laat mensen zien dat ze veel meer in hun mars hebben zodat ze heel anders naar zichzelf en hun werkzaamheden gaan kijken. Anita geeft innerlijke balans, vertrouwen, power en maakt gewoon blij…"

Delene van den Munckhof, Executive Secretary to the Board & Global Communications Officer, Inalfa Roof Systems Group

Bekijk de TEDx video van Anita om een eerste indruk te krijgen:

 

Algemene informatie van de Opleiding Executive Assistant/PA

 

Data & locatie

Start mei 2019 Start september 2019 Start november 2019 (English)
Dinsdag 12 maart Maandag 16 september Donderdag 7 november
Woensdag 13 maart Dinsdag 17 september Vrijdag 8 november
Dinsdag 2 april Maandag 7 oktober Donderdag 28 november
Dinsdag 16 april Maandag 28 oktober Donderdag 12 december
Dinsdag 21 mei Maandag 18 november Donderdag 9 januari

 

Alle dagen starten om 9.30 uur en eindigen om 16.30 uur. De ontvangst is vanaf 9.00 uur.

Ben je geïnteresseerd in het volgen van deze opleiding, maar komen bovenstaande data je niet goed uit? Neem contact op met Marjan en Niehk voor andere data/mogelijkheden: 040 - 2 974 947. 

 

Park Plaza Utrecht
Westplein 50
3531 BL Utrech
Tel. 030 292 5200
Routebeschrijving Park Plaza Utrecht

 


Jouw investering

De investering van deze 5-daagse opleiding bedraagt € 3.799,- excl. btw per persoon. Dit bedrag is inclusief koffie/thee, lunches en toegang tot de online leeromgeving.

 


Belastingvoordeel

N.B. Betaalt u dit programma (gedeeltelijk) zelf? Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 50% van de studiekosten terug van de Belastingdienst! Meer informatie en tips

Wat deelnemers zeggen over de opleiding Executive Assistant/PA

 

 • 'Het was een zeer goede opleiding, Anita de Groot is een geweldige docente die haarfijn aanvoelt waar de individuele deelnemer behoefte aan heeft (en past haar schema daar feilloos op aan). Dit is bij uitstek een van de betere opleidingen die ik heb gevolgd, te meer omdat het voor de meesten van ons "custom made" was en je de opgedane kennis meteen in de praktijk kon brengen.'
 • 'Een opleiding gericht op persoonlijke ontwikkeling. Anita geeft iedereen persoonlijk zijn/haar leermoment en laat persoonlijke visie buiten beschouwing. Geeft inzichten op een neutraal, positieve wijze en laat zien welke toegevoegde waarde je als PA binnen de organisatie bent. Zeer waardevol!'
 • 'Deze opleiding biedt echt een verdieping in vaardigheden op het gebied van strategisch denken en communiceren.'
 • 'Anita is een zeer inspirerende coach/trainer die vanuit veel kennis en ervaring spreekt. De wensen en behoeften vanuit de groep waren (naast de ingeplande onderdelen) leidend voor de invulling van de zeer waardevolle dagen!'
 • 'Erg inspirerend voor ervaren Executive Assistants.'
 • 'Ik ben zelf erg gegroeid in mijn wijze van (strategisch mee-)denken en communiceren en fungeer steeds meer als een echte rechterhand en sparringpartner. Ook heb ik ervaringen uit kunnen wisselen met vakgenotes en een topdocente. En ik heb hen stuk voor stuk een beetje beter leren kennen. Al met al vond ik het een zeer waardevolle ervaring.'
 • 'Absolute aanrader! Anita stemt de inhoud van de opleiding helemaal af op de wensen van de cursist en de groep. Op een bijzonder prettige manier laat ze je zien hoe je het maximale uit jezelf kunt halen.'
 • 'Een hele bijzondere en leerzame ervaring omdat situaties uit de praktijk worden toegepast. Heel herkenbaar en soms ook een echte eye opener. Alles gebeurt op een hele prettige en respectvolle manier.'
 • 'Deze opleiding is met name gericht op persoonlijke ontwikkeling, die je laat zien welke toegevoegde waarde je als PA/Executive Assistant bent binnen de organisatie. Anita de Groot geeft iedereen persoonlijk zijn/haar leermoment en laat persoonlijke visie buiten beschouwing. Ze spiegelt mensen en ze geeft je ruimte om zelf te reflecteren en na te denken. Veel zaken zijn herkenbaar in de praktijk, maar door de manier van lesgeven, het geven van inzichten, strategisch denken en het leren om op een neutraal positieve wijze te communiceren, zie je andere perspectieven en/of oplossingen. Anita faciliteert iedere cursist in zijn/haar eigen leerproces. Voor mij is deze opleiding een waardevolle toevoeging in mijn werk.'

 


 

Persoonlijk verhaal van Pauline van Tilburg

Pauline is Personal Assistant van de Managing Director Europe North & West van Akzo Nobel. 'Ik durf in meetings beter mijn mening te geven en mijn plek op te eisen. Dat je écht op een positieve manier verandert door de training vind ik een verrijking.'

Haar leidinggevende over Pauline na de opleiding: 'Pauline heeft bewonderenswaardig vertrouwen in zichzelf en stelt zich open voor zelfreflectie en herziening van haar denkpatronen. Hierdoor heeft zij haar professionele vaardigheden naar een hoger niveau gebracht en dit heeft geresulteerd in vooruitgang op meerdere facetten.'

Lees het hele verhaal van Pauline van Tilburg in het blog Persoonlijke groei als uitgangspunt van een Personal Assistant

 

Diploma Executive Assistant/PA

Het secretaressevak is een kwestie van life-long learning, door opleiding én praktijkervaring. Het vereiste niveau is zoveel hoger dan jaren geleden. Een secretaresse diploma toont jouw ervaring aan en laat zien dat jij je ontwikkelt. En dat is erg interessant voor de organisatie waar jij werkt én voor je CV! Lees meer over het belang van een secretaresse diploma

Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en je inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van deze opleiding het diploma Executive Assistant/PA van Secretary Management Institute.

 

HBO+/academisch niveau

De opleiding Executive Assistant/PA is op HBO+/academisch niveau. Dit houdt onder andere in dat je zelfstandig werkt, proactief bent, om kunt gaan met veranderingen en ideeën aandraagt. Je initieert overleggen en projecten, eventueel in samenwerking met je manager. Je geeft opdracht aan anderen en informeert betrokkenen door updates en goede evaluaties. Je werkt niet voor je manager, maar met je manager. Lees meer over het verschil tussen MBO, HBO, en HBO+ in een secretaressefunctie.

Deze secretaresse opleiding is dus een krachtige manier om het HBO+/academisch niveau te bereiken (of stevig vast te houden). Bovenstaand diploma is jouw bewijs.

 

Extra: spaar 10 studiepunten voor een SMI Degree

Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat ook nog met 10 studiepunten waarmee je spaart voor het waardevolle SMI Degree:

 • bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree;
 • bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree;
 • bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree.

Het SMI Degree sluit perfect aan bij jouw huidige rol als assistant, omdat je laat je zien dat je continu investeert in jezelf en jouw ontwikkeling. Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

SMI Assistant Degree

Executive Assistant/PA - English program

 • Often, you prepare policy notes on behalf of your manager.
 • You inform and advise hem/her on strategic matters.
 • You collect information on decisions that are going to be made.
 • You constantly adapt to changing situations and are regularly working under high pressure.
 • The matters you are working on are on a strategic level and generally have a major impact upon the organization.
 • Confidentiality and integrity are key.

All of these factors require you to find strength within yourself in order to cope with the decisions that are being made and the subsequent actions. Personal development keeps you focused and function properly within this field of politics and strategy. During this Executive Assistant/PA development program you learn to communicate powerfully. Also, you increase your strategic skills which enable you to adapt to the strongly changing environment you are operating in.

 

Add value by strategically implementing your own professional and personal competences

After completing this development program:

 • you have become a sparring partner at high level. You are more aware on how to approach opportunities and threats proactively. You know how to quickly estimate value and translate it towards stakeholders.
 • you have expanded your professional network with colleagues. The Executive Assistant is expected to have a broad-range network of clients, relationships and colleagues to consult for business of personal purpose. Sharing your network equals increasing knowledge. Networking and bringing people together is an essential skill for the modern & future Executive Assistant.

 

Result: take control into your own hands

 • Operate in a highly changing organization
 • Work under high pressure in a possibly lonely role
 • Be an equal partner by strategically implementing your own hidden potential
 • Increase your impact upon the environment
 • Cultural awareness and how to implement this
 • To cope with change management and to turnover resistance into a positive attitude.

 

This 5 day program is specially developed for:

(Senior) Executive Assisant or Personal Assistant who is working on the highest level of the organisation. In most cases you are working on C-level (CEO, CFO etc.) or Executive Board. You have over 10 years of professional experience and/or have successfully completed a Post Bachelor program. Have you been looking for a development program to develop personal skills and would you like to get in touch with like-minded? You are very welcome to join!

Program >>


Day 1 & 2

Personal leadership

Reflection – insight – change
Let’s work on your personal development. In order to change and develop, you need to know who you are

 • What are your personal values?
 • What matters to you?
 • How do you observe people?
 • What influences you?
 • How do you balance your energy?

Through personal development you will be more capable to contribute to the corporate development.

Assignments & preparations

Prior to this program you will receive an assignment to complete and bring to the first day of the program. This will take you approximately 1 to 1,5 hours to prepare. In between classes you will receive additional assignments to reflect upon your own and organizational matters.


Day 3, 4 & 5

Organizational leadership

a. The strategic framework of own actions

 • In what way do you obtain information and how do you translate this?
 • How can you optimize this information?
 • Learn to work with the impact of (the balance between) your Intuition and Ratio while processing input and information at the same time
 • Experience techniques to find the right balance between

Intuition and Ratio

b. Influence and communicate within the political force field

 • How do you make a proper estimation on the actual issues in your daily activities?
 • What is the importance of these issues to stakeholders?
 • Which position do you take?
 • How do you influence this in a decent way?
 • How do you get your manager to listen?
 • In what way are people listening to you?

c. Healthy Work-life balance

 • Learn how to increase your problem solving capabilities
 • Learn techniques that support you staying balanced
 • Apply techniques to work more effectively and efficiently

d. Multicultural and multidimensional collaboration

 • Gain insight in the diversity of stakeholders
 • Manage expectations of stakeholders
 • Gain insight into differences and similarities and learn how to respond adequately
 • Learn to connect, to translate needs and to address stakeholders upon their interests. By doing that you can include all perspectives and consequently adapt your communication to it. This will result in gettingdone more work in less time.

Download the complete brochure in Dutch and English!


 

An inspiring trainer, coach and consultant to top executives

Anita de Groot
Anita has many years of experience in larger corporations within a diversity of roles; from secretary assistant to senior manager. With her own company she guides organizations worldwide to succeed in their personal and corporate ambitions. She primarily works with CEO’s and (senior) management.

TEDx spreker
Moreover, she is an international keynote speaker, TEDx speaker, guest lecturer to the University of Applied Sciences and tutor to female entrepreneurs. From her own experiences she knows the field of tension the Executive Assistant and Personal Assistant are operating in.

 

Date and location

7, 8, 28th of November, 12th of December 2019 and 9th of January 2020
Park Plaza Utrecht

Your investment

The investment for the 5-day educational program Executive Assistant/PA is €3.799,- (excl. VAT) per person. This amount includes coffee/tea, lunch and access to the virtual learning environment.

Consultance on training

Would you like to receive more information on this program? Or do you want to find out whether this program is interesting for you? Would you like to get some help determining the educational themes? Our training advisors would love to assist.
Give us a call for more information or noncommittal advice from Marjan Mulder or Niehk Senders, T: 040-2974947.

Incompany training

Onze maatschappij verandert snel. Dit heeft grote invloed op jouw rol en die van jouw collega's: jullie zijn management assistent 3.0 geworden. Klopt het dat jij en jouw collega’s allemaal grote behoefte hebben aan deze opleiding? Logisch! Een incompany training is dé oplossing. Wij denken graag met je mee, zodat jullie gezamenlijke leerdoelen gerealiseerd worden. In overleg bepalen we een datum en locatie die voor jullie ideaal zijn. Al vele bedrijven gingen je voor!

Voordelen

 • De inhoud van deze opleiding wordt afgestemd op jullie organisatie (herkenbaarheid)
 • Ga met elkaar in gesprek (ook over lastige situaties)
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Er is individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Het hele team is in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de cursus wanneer het jullie uitkomt
 • Lean organisatie? We onderzoeken jullie verbeterpunten voor een zelfsturend secretariaat
 • Mogelijk: individuele coaching on the job om doelen te complementeren

Vragen of meer informatie?

Lees meer over onze incompany trainingen of neem vrijblijvend contact op met

Sabine Slagter Incompany Advies
Sabine Slagter
Manager Incompany trainingen
Email: s.slagter@secretary.nl
Telefoon: 040 2 974 874 / Mobiel: 06 51 35 28 21

Ja, ik schrijf me in voor de editie die start op 12 maart 2019.
Ja, ik schrijf me in voor de editie die start op 16 september 2019.
Ja, ik schrijf me in voor de editie die start op 7 november 2019 (deze editie is Engelstalig).

Download de Brochure

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij je aan om de brochure te downloaden. Opleiding Executive Assistant/PA start op Start 12 maart, 16 september of 7 november (English) 2019 in Park Plaza Utrecht!

Heb je een vraag of opmerking?
Neem dan voor meer informatie contact op met:

Onze privacy-policy

Inlogcode:

Opleiding Executive Assistant/PA op HBO+/academisch niveau

Algemene Informatie

Type: 5-daagse opleiding
Prijs: €3799,- excl. btw
Datum: Start 12 maart, 16 september of 7 november (English) 2019
Beoordeling (5):
8,8 / 10
Studiepunten: 10
Locatie: Park Plaza Utrecht

Tip: opleidingsadvies

Wil je persoonlijk advies over welke opleiding het best bij je past? Bel:

Visit link 040 - 2 974 947

Marjan Muller en Niehk Senders

Chat direct met ons

Gratis opleidingsgids:

Secretaresse Opleidingsgids 2019

Ontvang tot 1 januari €200,- collegakorting

Thema: Wat bepaalt jouw werkgeluk en wat kan je zelf doen om het te vergroten?

Nationaal Secretaresse Congres 2019

Incompany

Deze training op maat voor jouw team of organisatie? Bel of mail:

Visit link 06 - 51 35 28 21

Sabine Slagter

Lees meer over incompany